Ostesaus

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne ostesausen er den klassiske sausen som blant annet blir brukt i lasagne.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlTINE Revet Ost Original
½ tssalt
¼ tsmalt muskatnøtt
¼ tsnykvernet hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele ved middels varme, og rør inn mel. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.
    2. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Spe ut med melk under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
    3. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sett platen på laveste trinn, tilsett osten under omrøring og la den smelte. Smak til med salt, muskat og hvit pepper. Sausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.

      Tips:

      I denne sausen kan du tilsette nesten alle ostetyper, f.eks. hvitost, blåmuggost, smelteoster og kremoster.

Kommentarer

  Legg til kommentar