Skip to main content

Ostesaus

Enkel
10min

Denne ostesausen er den klassiske sausen som blant annet blir brukt i lasagne.

4.0
(182)
Next ImageOstesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
malt muskatnøtt
0.25 ts
nykvernet hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele ved middels varme, og rør inn mel. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.

  2. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Spe ut med melk under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.

  3. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sett platen på laveste trinn, tilsett osten under omrøring og la den smelte. Smak til med salt, muskat og hvit pepper. Sausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.

    Tips

    I denne sausen kan du tilsette nesten alle ostetyper, f.eks. hvitost, blåmuggost, smelteoster og kremoster.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter