Hot chili-gelé

Hot chili-gelé

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
En hjemmelaget chiligelé med jalapenos passer til alt fra ost og kjeks til skinkesteik, taco eller til en spicy sjokoladedessert. Denne oppskriften gir ca. 1 liter gelé.

Antall stykker

Ingredienser

3 stk grønn paprika
4 stk jalapenos
3 dl eplesidereddik
1 l sukker
1 ¾ dl flytende fruktpektin
¼ ts grønn pastafarge (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Grovhakk paprika og jalapenos. Ha det i en kjøkkenmaskin med halvparten av eddiken og kjør til en jevn masse.
      Tips!

      Bruk rød paprika og røde chili for en rød gelé.

    2. Kok opp resten av eddiken med chilimiksen og sukker. La småkoke i ca. 3 minutter, eller til sukkeret er helt oppløst. Se an fargen og om du vil kan du røre inn 1 knivspiss fargepasta eller annen konditorfarge.
      Tips!

      Vil du ha en klarere chili kan du sile den før du rører inn pektin.

    3. Rør inn fruktpektin – sjekk mengde i forhold til sukker på pakken du kjøper. Gi et raskt oppkok.
    4. Ta geléprøven! Hell 1 ss gele på en kald tallerken og vent noen minutter. Hvis den stivner, er geleen ferdig. Hvis ikke, ha i mer sukker eller mer pektin og kok opp igjen. Ta en ny geléprøve og gjenta.
    5. Hell bandingen over på tette glass og avkjøl til stiv. Oppbevar i kjøleskapet. Geleen kan gjerne røres ut i rømme for en morsom dipp.
Tips!

Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker geleen. Jalapeno er en mild chili, som ligger på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tuva

    3 måneder siden
    Hva er holdbarheten forutsatt at man oppbevarer geleen u en lufttett beholder,f eks norgesglass?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Tuva,

      Holdbarhetstiden på denne når den er oppbevart i en lufttett boks er cirka 1 måneds tid.

      Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat