Hot chili-gelé
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkgrønn paprika
-
4 stkjalapenos
-
3 dleplesidereddik
-
1 lsukker
-
1 ¾ dlflytende fruktpektin
-
¼ tsgrønn pastafarge (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Grovhakk paprika og jalapenos. Ha det i en kjøkkenmaskin med halvparten av eddiken og kjør til en jevn masse.
Tips
Bruk rød paprika og røde chili for en rød gelé.
-
2
Kok opp resten av eddiken med chilimiksen og sukker. La småkoke i ca. 3 minutter, eller til sukkeret er helt oppløst. Se an fargen og om du vil kan du røre inn 1 knivspiss fargepasta eller annen konditorfarge.
Tips
Vil du ha en klarere chili kan du sile den før du rører inn pektin.
-
3
Rør inn fruktpektin – sjekk mengde i forhold til sukker på pakken du kjøper. Gi et raskt oppkok.
-
4
Ta geléprøven! Hell 1 ss gele på en kald tallerken og vent noen minutter. Hvis den stivner, er geleen ferdig. Hvis ikke, ha i mer sukker eller mer pektin og kok opp igjen. Ta en ny geléprøve og gjenta.
-
5
Hell bandingen over på tette glass og avkjøl til stiv. Oppbevar i kjøleskapet. Geleen kan gjerne røres ut i rømme for en morsom dipp.