placeholder image
0

Hot chili-gelé

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En hjemmelaget chiligelé med jalapenos passer til alt fra ost og kjeks til skinkesteik, taco eller til en spicy sjokoladedessert. Denne oppskriften gir ca. 1 liter gelé.

Antall stykker

1

Ingredienser

3 stkgrønn paprika
4 stkjalapenos
3 dleplesidereddik
1 lsukker
1 ¾ dlflytende fruktpektin
¼ tsgrønn pastafarge (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Grovhakk paprika og jalapenos. Ha det i en kjøkkenmaskin med halvparten av eddiken og kjør til en jevn masse.

      Tips:

      Bruk rød paprika og røde chili for en rød gelé.

    2. Kok opp resten av eddiken med chilimiksen og sukker. La småkoke i ca. 3 minutter, eller til sukkeret er helt oppløst. Se an fargen og om du vil kan du røre inn 1 knivspiss fargepasta eller annen konditorfarge.

      Tips:

      Vil du ha en klarere chili kan du sile den før du rører inn pektin.

    3. Rør inn fruktpektin – sjekk mengde i forhold til sukker på pakken du kjøper. Gi et raskt oppkok.
    4. Ta geléprøven! Hell 1 ss gele på en kald tallerken og vent noen minutter. Hvis den stivner, er geleen ferdig. Hvis ikke, ha i mer sukker eller mer pektin og kok opp igjen. Ta en ny geléprøve og gjenta.
    5. Hell bandingen over på tette glass og avkjøl til stiv. Oppbevar i kjøleskapet. Geleen kan gjerne røres ut i rømme for en morsom dipp.

Tips:

Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker geleen. Jalapeno er en mild chili, som ligger på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.

Kommentarer