Hot chili-gelé

Hot chili-gelé

6
9
Enkel30 min
En hjemmelaget chiligelé med jalapenos passer til alt fra ost og kjeks til skinkesteik, taco eller til en spicy sjokoladedessert. Denne oppskriften gir ca. 1 liter gelé.

Ingredienser

Antall stykker

  • 3 stk
    grønn paprika
  • 4 stk
    jalapenos
  • 3 dl
    eplesidereddik
  • 1 l
    sukker
  • 1 ¾ dl
    flytende fruktpektin
  • ¼ ts
    grønn pastafarge (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Grovhakk paprika og jalapenos. Ha det i en kjøkkenmaskin med halvparten av eddiken og kjør til en jevn masse.

    Tips

    Bruk rød paprika og røde chili for en rød gelé.

  2. 2

    Kok opp resten av eddiken med chilimiksen og sukker. La småkoke i ca. 3 minutter, eller til sukkeret er helt oppløst. Se an fargen og om du vil kan du røre inn 1 knivspiss fargepasta eller annen konditorfarge.

    Tips

    Vil du ha en klarere chili kan du sile den før du rører inn pektin.

  3. 3

    Rør inn fruktpektin – sjekk mengde i forhold til sukker på pakken du kjøper. Gi et raskt oppkok.

  4. 4

    Ta geléprøven! Hell 1 ss gele på en kald tallerken og vent noen minutter. Hvis den stivner, er geleen ferdig. Hvis ikke, ha i mer sukker eller mer pektin og kok opp igjen. Ta en ny geléprøve og gjenta.

  5. 5

    Hell bandingen over på tette glass og avkjøl til stiv. Oppbevar i kjøleskapet. Geleen kan gjerne røres ut i rømme for en morsom dipp.

Tips

Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker geleen. Jalapeno er en mild chili, som ligger på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.

Del denne oppskriften: