
Hot chili-gelé
- Enkel
- 30 min
En hjemmelaget chiligelé med jalapenos passer til alt fra ost og kjeks til skinkesteik, taco eller til en spicy sjokoladedessert. Denne oppskriften gir ca. 1 liter gelé.

Ingredienser
3 stk | grønn paprika |
4 stk | jalapenos |
3 dl | eplesidereddik |
1 l | sukker |
1 ¾ dl | flytende fruktpektin |
¼ ts | grønn pastafarge (kan sløyfes) |


Slik gjør du det
-
-
Grovhakk paprika og jalapenos. Ha det i en kjøkkenmaskin med halvparten av eddiken og kjør til en jevn masse.Tips!
Bruk rød paprika og røde chili for en rød gelé.
-
Kok opp resten av eddiken med chilimiksen og sukker. La småkoke i ca. 3 minutter, eller til sukkeret er helt oppløst. Se an fargen og om du vil kan du røre inn 1 knivspiss fargepasta eller annen konditorfarge.Tips!
Vil du ha en klarere chili kan du sile den før du rører inn pektin.
-
Rør inn fruktpektin – sjekk mengde i forhold til sukker på pakken du kjøper. Gi et raskt oppkok.
-
Ta geléprøven! Hell 1 ss gele på en kald tallerken og vent noen minutter. Hvis den stivner, er geleen ferdig. Hvis ikke, ha i mer sukker eller mer pektin og kok opp igjen. Ta en ny geléprøve og gjenta.
-
Hell bandingen over på tette glass og avkjøl til stiv. Oppbevar i kjøleskapet. Geleen kan gjerne røres ut i rømme for en morsom dipp.
-

Tips!
Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker geleen. Jalapeno er en mild chili, som ligger på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.
La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
Tuva
(0)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Holdbarhetstiden på denne når den er oppbevart i en lufttett boks er cirka 1 måneds tid.
Lykke til :)
(0)