Blue cheese-rømme, Spicy-rømme og Sennep-rømme
Det lille ekstra, prikken over i-en og en enkel måte å imponere middagsgjestene. En smakfull rømmedipp eller rømmedressing løfter måltidet, og her spiller rømmen definitivt hovedrollen!
Enkel•10 min•4 personer
Ingredienser
Blue cheese-rømme
- 100 g Selbu Blå® Original
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 1 ss sitronsaft
- 0.25 ts salt
- 0.13 ts pepper
Spicy-rømme
- 2 ss paprikapulver
- 2.5 ts tørket oregano/mynte
- 2 ts tørket basilikum
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts løkpulver
- 2 ts tørket timian
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts salt
- 2.5 ts malt sort pepper
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %
Sennep-rømme
- 1.5 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 4 ss majones
- 1 ss Dijonsennep
- 1 ts sitronsaft
Slik gjør du
1
Bland blåmuggost og lettrømme.
2
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Spicy-rømme
1
Bland paprikapulver, oregano, basilikum, kayennepepper, løkpulver, timian, hvitløkspulver, salt og pepper sammen til en spicy mix.
2
Bland ca.1 teskje spicy mix med lettrømme. Smak til om du synes den trenger mer krydder. La gjerne dippen stå en halv time før bruk, da får du bedre frem smakene.
TipsOppbevar resten av kryddermiksen i en luftett boks, Da kan du lett bruke den ved en senere anledning.
Sennep-rømme
1
Bland lettrømme, majones, sennep og sitronsaft til en dressing.
TipsDu kan eventuelt tilsette mer sitronsaft hvis du liker det.
TipsHver dipp passer til ca. 4 peroner.