placeholder image
0

Blue cheese-rømme, Spicy-rømme og Sennep-rømme

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det lille ekstra, prikken over i-en og en enkel måte å imponere middagsgjestene. En smakfull rømmedipp eller rømmedressing løfter måltidet, og her spiller rømmen definitivt hovedrollen!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Blue cheese-rømme

100 gSelbu Blå
3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 sssitronsaft
¼ tssalt
teskjepepper

Spicy-rømme

2 sspaprikapulver
2 ½ tstørket oregano
2 tstørket basilikum
1 tskajennepepper
1 tsløkpulver
2 tstørket timian
2 tshvitløkspulver
2 tssalt
2 ½ tsmalt sort pepper
3 dlTINE Lettrømme 18 %

Sennep-rømme

1 ½ dlTINE Lettrømme 18 %
4 ssmajones
1 ssDijonsennep
1 tssitronsaft

Slik gjør du det

  • Blue cheese-rømme

    1. Bland blåmuggost og lettrømme.
    2. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Spicy-rømme

    1. Bland paprikapulver, oregano, basilikum, kayennepepper, løkpulver, timian, hvitløkspulver, salt og pepper sammen til en spicy mix.
    2. Bland ca.1 teskje spicy mix med lettrømme. Smak til om du synes den trenger mer krydder. La gjerne dippen stå en halv time før bruk, da får du bedre frem smakene.

      Tips:

      Oppbevar resten av kryddermiksen i en luftett boks, Da kan du lett bruke den ved en senere anledning.

  • Sennep-rømme

    1. Bland lettrømme, majones, sennep og sitronsaft til en dressing.

      Tips:

      Du kan eventuelt tilsette mer sitronsaft hvis du liker det.

Tips:

Hver dipp passer til ca. 4 peroner.

Kommentarer