Blue cheese-rømme, Spicy-rømme og Sennep-rømme
Enkel•10 min min
Det lille ekstra, prikken over i-en og en enkel måte å imponere middagsgjestene. En smakfull rømmedipp eller rømmedressing løfter måltidet, og her spiller rømmen definitivt hovedrollen!
Ingredienser
Antall porsjoner
Blue cheese-rømme
-
100 g
-
3 dl
-
1 sssitronsaft
-
¼ tssalt
-
⅛ tspepper
Spicy-rømme
-
2 sspaprikapulver
-
2 ½ tstørket oregano
-
2 tstørket basilikum
-
1 tskajennepepper
-
1 tsløkpulver
-
2 tstørket timian
-
2 tshvitløkspulver
-
2 tssalt
-
2 ½ tsmalt sort pepper
-
3 dl
Sennep-rømme
-
1 ½ dl
-
4 ssmajones
-
1 ssDijonsennep
-
1 tssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Bland blåmuggost og lettrømme.
-
2
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Spicy-rømme
-
3
Bland paprikapulver, oregano, basilikum, kayennepepper, løkpulver, timian, hvitløkspulver, salt og pepper sammen til en spicy mix.
-
4
Bland ca.1 teskje spicy mix med lettrømme. Smak til om du synes den trenger mer krydder. La gjerne dippen stå en halv time før bruk, da får du bedre frem smakene.
Tips
Oppbevar resten av kryddermiksen i en luftett boks, Da kan du lett bruke den ved en senere anledning.
Sennep-rømme
-
5
Bland lettrømme, majones, sennep og sitronsaft til en dressing.
Tips
Du kan eventuelt tilsette mer sitronsaft hvis du liker det.