
Ostepai med tapas
God og fyldig ostepai, som serveres med tapastilbehør. Sett fram skåler med tapastilbehør som du selv måtte ønske. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke ferdig paibunn.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
- 2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en rund paiform på ca 26 cm i diameter.
- 3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
- 5
Sett stekeovnen på 225 °C.
- 6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl. Senk varmen til 200 °C.
Fyll
- 7
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Strø osten i bunnen av paiskallet, og hell eggeblandingen over. Stek paien midt i ovnen i ca 20 minutter.
- 8
Strø over valnøtter, og server med tapastilbehøret i små skåler