Ostepai med tapas
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibun
-
100 g
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
Fyll
-
3 stkegg
-
1 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 dl
Pynt
-
2 tsgrovhakkede valnøtter
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en rund paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl. Senk varmen til 200 °C.
Fyll
-
7
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Strø osten i bunnen av paiskallet, og hell eggeblandingen over. Stek paien midt i ovnen i ca 20 minutter.
-
8
Strø over valnøtter, og server med tapastilbehøret i små skåler