Ostepai med tapas
God og fyldig ostepai, som serveres med tapastilbehør. Sett fram skåler med tapastilbehør som du selv måtte ønske. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke ferdig paibunn.
Enkel•1 t 10 min•4 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibun
- 100 g TINE® Meierismør
- 3 dl hvetemel
- 2 ss vann
Fyll
- 3 stykk egg
- 1 dl TINE® Kremfløte
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
Pynt
- 2 ts grovhakkede valnøtter
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en rund paiform på ca 26 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl. Senk varmen til 200 °C.
Fyll
1
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Strø osten i bunnen av paiskallet, og hell eggeblandingen over. Stek paien midt i ovnen i ca 20 minutter.
2
Strø over valnøtter, og server med tapastilbehøret i små skåler