Skip to main content

Ostepai med tapas

Enkel
1t 10min

God og fyldig ostepai, som serveres med tapastilbehør. Sett fram skåler med tapastilbehør som du selv måtte ønske. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke ferdig paibunn.

3.8
(15)
Next ImageOstepai med tapas

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibun

3 dl
hvetemel
2 ss
vann

Fyll

3 stk
egg
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Pynt

2 ts
grovhakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en rund paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl. Senk varmen til 200 °C.

Fyll

  1. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Strø osten i bunnen av paiskallet, og hell eggeblandingen over. Stek paien midt i ovnen i ca 20 minutter.

  2. Strø over valnøtter, og server med tapastilbehøret i små skåler

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter