Ostepai med tapas

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God og fyldig ostepai, som serveres med tapastilbehør. Sett fram skåler med tapastilbehør som du selv måtte ønske. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibun

100 gTINE Meierismør
3 dlhvetemel
2 ssvann

Fyll

3 stkegg
1 dlTINE Kremfløte
¼ tssalt
¼ tspepper
4 dlTINE Revet Ost Original

Pynt

2 tsgrovhakkede valnøtter
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Nå paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en rund paiform på ca 26 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C.
    5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl. Senk varmen til 200 °C.
  • Fyll

    1. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Strø osten i bunnen av paiskallet, og hell eggeblandingen over. Stek paien midt i ovnen i ca 20 minutter.
    2. Strø over valnøtter, og server med tapastilbehøret i små skåler

Tips:

#1: Legg tapastilbehør som oliven, soltørkede tomater og salatost i små skåler. Velg tilbehør etter smak og behag.

#2: Pynt og server med en god spekeskinke.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar