Ostepai med tapas

Ostepai med tapas

0
9
Enkel70 min
God og fyldig ostepai, som serveres med tapastilbehør. Sett fram skåler med tapastilbehør som du selv måtte ønske. Hvis du ønsker å spare tid, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibun

Fyll

Pynt

  • 2 ts
    grovhakkede valnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en rund paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. 6

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl. Senk varmen til 200 °C.

Fyll

  1. 7

    Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Strø osten i bunnen av paiskallet, og hell eggeblandingen over. Stek paien midt i ovnen i ca 20 minutter.

  2. 8

    Strø over valnøtter, og server med tapastilbehøret i små skåler

Tips

#1: Legg tapastilbehør som oliven, soltørkede tomater og salatost i små skåler. Velg tilbehør etter smak og behag.#2: Pynt og server med en god spekeskinke.

Del denne oppskriften: