Proteinrik mac and cheese
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 gfullkornsmakaroni
-
60 g
-
1 stkliten blomkål
-
2 ssmatolje
-
½ tstørket chiliflak
-
50 ggrovhakket grønnkål
-
200 g
-
4 ½ dl
-
10 gmaizena
-
375 g
-
½ tspaprikapulver
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 kvisttimian
-
100 ggrovhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Kok pasta i lettsaltet vann og hell av kokevannet. Sett ovnen på 220 °C. Smør en ildfast form med litt smør.
-
2
Del blomkål i små buketter og pannestek dem lett i olje sammen med litt chiliflak. Vend inn grønnkål og sett til side.
-
3
Kjør cottage cheese, melk og maizena med stavmikser til blandingen er glatt. Ha i smør i en tykkbunnet kjele og hell i cottage cheese-blandingen under omrøring. Rør inn litt og litt ost, men la det være igjen ost for å toppe den ildfaste formen. Ha i pasta og paprikapulver og rør sammen. Fortsett å varme blandingen til osten er smeltet og alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
-
4
Hell blandingen i den ildfaste formen og vend inn litt av blomkålblandingen. Spar litt til servering. Topp med resten av osten. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen.
-
5
Pannerist hakkede mandler.
-
6
Topp den ferdige retten med mandler, resten av blomkålmiksen og timian.