
Proteinrik mac and cheese
Mac and cheese er en amerikansk favoritt med makaroni i ostesaus og smeltet ost på toppen. Her har vi laget en proteinrik, vegetar-vri på den klassiske versjonen med cottage cheese.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok pasta i lettsaltet vann og hell av kokevannet. Sett ovnen på 220 °C. Smør en ildfast form med litt smør.
- 2
Del blomkål i små buketter og pannestek dem lett i olje sammen med litt chiliflak. Vend inn grønnkål og sett til side.
- 3
Kjør cottage cheese, melk og maizena med stavmikser til blandingen er glatt. Ha i smør i en tykkbunnet kjele og hell i cottage cheese-blandingen under omrøring. Rør inn litt og litt ost, men la det være igjen ost for å toppe den ildfaste formen. Ha i pasta og paprikapulver og rør sammen. Fortsett å varme blandingen til osten er smeltet og alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
- 4
Hell blandingen i den ildfaste formen og vend inn litt av blomkålblandingen. Spar litt til servering. Topp med resten av osten. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen.
- 5
Pannerist hakkede mandler.
- 6
Topp den ferdige retten med mandler, resten av blomkålmiksen og timian.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


