Proteinrik mac and cheese
Mac and cheese er en amerikansk favoritt med makaroni i ostesaus og smeltet ost på toppen. Her har vi laget en proteinrik, vegetar-vri på den klassiske versjonen med cottage cheese.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 250 g fullkornsmakaroni
- 60 g TINE® Meierismør
- 1 stykk liten blomkål
- 2 ss matolje
- 0.5 ts tørket chiliflak
- 50 g grovhakket grønnkål
- 200 g TINE® Mager Cottage Cheese
- 4.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 10 g maizena
- 375 g TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 0.5 ts paprikapulver
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 kvist timian
- 100 g grovhakkede mandler
Slik gjør du
1
Kok pasta i lettsaltet vann og hell av kokevannet. Sett ovnen på 220 °C. Smør en ildfast form med litt smør.
2
Del blomkål i små buketter og pannestek dem lett i olje sammen med litt chiliflak. Vend inn grønnkål og sett til side.
3
Kjør cottage cheese, melk og maizena med stavmikser til blandingen er glatt. Ha i smør i en tykkbunnet kjele og hell i cottage cheese-blandingen under omrøring. Rør inn litt og litt ost, men la det være igjen ost for å toppe den ildfaste formen. Ha i pasta og paprikapulver og rør sammen. Fortsett å varme blandingen til osten er smeltet og alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
4
Hell blandingen i den ildfaste formen og vend inn litt av blomkålblandingen. Spar litt til servering. Topp med resten av osten. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen.
5
Pannerist hakkede mandler.
6
Topp den ferdige retten med mandler, resten av blomkålmiksen og timian.