Skip to main content

Proteinrik mac and cheese

Enkel
1t

Mac and cheese er en amerikansk favoritt med makaroni i ostesaus og smeltet ost på toppen. Her har vi laget en proteinrik, vegetar-vri på den klassiske versjonen med cottage cheese.

4.2
(16)
Next ImageProteinrik mac and cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
fullkornsmakaroni
1 stk
liten blomkål
2 ss
matolje
0.5 ts
tørket chiliflak
50 g
grovhakket grønnkål
10 g
maizena
0.5 ts
paprikapulver
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 kvist
timian
100 g
grovhakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta i lettsaltet vann og hell av kokevannet. Sett ovnen på 220 °C. Smør en ildfast form med litt smør.

  2. Del blomkål i små buketter og pannestek dem lett i olje sammen med litt chiliflak. Vend inn grønnkål og sett til side.

  3. Kjør cottage cheese, melk og maizena med stavmikser til blandingen er glatt. Ha i smør i en tykkbunnet kjele og hell i cottage cheese-blandingen under omrøring. Rør inn litt og litt ost, men la det være igjen ost for å toppe den ildfaste formen. Ha i pasta og paprikapulver og rør sammen. Fortsett å varme blandingen til osten er smeltet og alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

  4. Hell blandingen i den ildfaste formen og vend inn litt av blomkålblandingen. Spar litt til servering. Topp med resten av osten. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gyllen.

  5. Pannerist hakkede mandler.

  6. Topp den ferdige retten med mandler, resten av blomkålmiksen og timian.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter