Pasta cavatelli med parmesankrem og grønnkål
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
290 gpizzamel type "00" , eller hvetemel
-
100 gsemolinamel
-
1 stkegg
-
200 gricotta
-
5 gsalt
Parmesankrem
-
50 g
-
50 ghvetemel
-
1 stklaurbærblad
-
175 gtørr hvitvin
-
375 g
-
100 grevet parmesan
-
2 gsalt
Fritert grønnkål
-
100 ggrønnkål
-
½ lnøytral olje til fritering
Slik gjør du det
-
1
Bland mel og semolina sammen og kna inn egg og ricotta til en glatt og fin deig. Elt inn salt, form til en ball og klem den litt flat. Pass på å ikke kna deigen for lenge.
-
2
Pakk deigen inn i plastfolie og la ligge i kjøleskapet i minst 1 time. Den kan godt ligge over natta.
-
3
Kjevle deigen ut til den er ca. ½ cm tykk og kutt den deretter i ca. 1,5 cm lange bånd. Før deigen gjennom en cavatellimaskin eller rull dem for hånd. Pass på at bitene får rikelig med mel på seg når de kommer ut av maskinen, så de ikke kleber seg til hverandre.
-
4
Ha pastaen i en gryte med kokende vann. De er klare når de flyter opp. Sil av og rist av det meste av vannet.
-
5
Stek pastaen i smør til de er gylne og sprø. Smak til med salt. Server med parmesankrem og fritert grønnkål.
Parmesankrem
-
6
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Rør konstant og la det surre litt uten å ta farge.
-
7
Spe inn hvitvin og ha i laurbærbladet. Spe så i melken litt etter litt så de ikke klumper seg. Rør hele tiden.
-
8
Ha i nok revet parmesan til du synes det smaker godt. Smak til med salt.
-
9
Ha sausen over på en espumaflaske og ha i to gasspatroner. Om du ikke har espuma, kan du bare lage sausen litt tykkere.
Fritert grønnkål
-
10
Dra stilken av grønnkålen. Vask bladene og tørk dem godt.
-
11
Varm opp frityrolje og ha i noen blader av gangen. Ha et lokk klart til å dekke kjelen med når du har i bladene da det freser veldig mye på grunn av vannet som er i bladene.
-
12
Friter bladene i oljen i ca. 30 sekunder, løft opp grønnkålen med en hullsleiv og la renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss med litt salt.