Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Mac and cheese-muffins med erter og brokkoli

Enkel
50min

Mac and cheese-muffins er pastaretten som forvandlet seg til en muffins. Med fullkornsmakaroni, brokkoli og erter er den perfekt som turmat!

4.4
(7)
Next ImageMac and cheese-muffins med erter og brokkoli

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 stk
brokkoli
200 g
fullkornsmakaroni
2 ss
sammalt hvete, fin
5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller TINE® Lettmelk 1 % fett
200 g
Norvegia® Revet eller Jarlsberg
1 dl
fryste erter
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  2. Riv brokkolien grovt og sett til side.

  3. Kok makaroni etter anvisning på pakken.

  4. Smelt smøret i en kjele og tilsett mel. Rør et par minutter på middels varme. Tilsett melken litt etter litt og pisk hele tiden, i ca. 5 minutter, til sausen har tyknet. Ta kjelen fra platen og ha i mesteparten av osten. La det være igjen noe til topping på muffinsene.

  5. Bland inn erter og revet brokkoli. Smak til med salt og pepper.

  6. Smør muffinsformer eller bruk papirformer oppi muffinsbrett. Fyll hver muffinsform med makaroniblanding og topp med litt revet ost. Bak i ovnen i ca. 25 minutter, til mac n`cheese-muffinsene er gylne. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne ha i små skinkebiter også.  Mac´n cheese-muffinsene er gode varme, kalde og lune og holder flere dager i kjøleskapet i lukket boks.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter