Mac and cheese-muffins med erter og brokkoli

Mac and cheese-muffins med erter og brokkoli

0
4
Enkel50 min
Mac and cheese-muffins er pastaretten som forvandlet seg til en muffins. Med fullkornsmakaroni, brokkoli og erter er den perfekt som turmat! 

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  2. 2

    Riv brokkolien grovt og sett til side.

  3. 3

    Kok makaroni etter anvisning på pakken.

  4. 4

    Smelt smøret i en kjele og tilsett mel. Rør et par minutter på middels varme. Tilsett melken litt etter litt og pisk hele tiden, i ca. 5 minutter, til sausen har tyknet. Ta kjelen fra platen og ha i mesteparten av osten. La det være igjen noe til topping på muffinsene.

  5. 5

    Bland inn erter og revet brokkoli. Smak til med salt og pepper.

  6. 6

    Smør muffinsformer eller bruk papirformer oppi muffinsbrett. Fyll hver muffinsform med makaroniblanding og topp med litt revet ost. Bak i ovnen i ca. 25 minutter, til mac n`cheese-muffinsene er gylne. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan gjerne ha i små skinkebiter også.  Mac´n cheese-muffinsene er gode varme, kalde og lune og holder flere dager i kjøleskapet i lukket boks.

Del denne oppskriften: