Mac and cheese-muffins med erter og brokkoli
Enkel•50 min25 min
Mac and cheese-muffins er pastaretten som forvandlet seg til en muffins. Med fullkornsmakaroni, brokkoli og erter er den perfekt som turmat!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ stkbrokkoli
-
200 gfullkornsmakaroni
-
2 ss
-
2 sssammalt hvete, fin
-
5 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller TINE® Lettmelk 1 % fett
-
200 gNorvegia® Revet eller Jarlsberg
-
1 dlfryste erter
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
-
2
Riv brokkolien grovt og sett til side.
-
3
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
-
4
Smelt smøret i en kjele og tilsett mel. Rør et par minutter på middels varme. Tilsett melken litt etter litt og pisk hele tiden, i ca. 5 minutter, til sausen har tyknet. Ta kjelen fra platen og ha i mesteparten av osten. La det være igjen noe til topping på muffinsene.
-
5
Bland inn erter og revet brokkoli. Smak til med salt og pepper.
-
6
Smør muffinsformer eller bruk papirformer oppi muffinsbrett. Fyll hver muffinsform med makaroniblanding og topp med litt revet ost. Bak i ovnen i ca. 25 minutter, til mac n`cheese-muffinsene er gylne. Avkjøl på rist.