Kremet pastasalat med tunfisk

Kremet pastasalat med tunfisk

4
20
Enkel15 min
Tunfisk på boks er både sunt og enkelt å bruke i fristende middagsretter. Her får den følge av en kremet kesamsaus, pasta og kapers.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    pasta , ukokt
  • 2 dl
    mais
  • 1 stilk
    stangselleri , hakket
  • 1 ts
    tørket timian
  • ½ stk
    rødløk , finhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
  • ½ stk
    sitron (finrevet skall og saft)
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 dl
    ruccola
  • 400 g
    hermetisk tunfisk i vann
  • 4 ss
    kapers

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, skyll godt i kaldt vann og la renne av seg.

    Tips

    Velg pasta med kort koketid til denne retten. Det finnes flere pastavarianter som skal koke i rundt 6 minutter. Et annet alternativ er å velge fersk pasta som kun skal koke noen få minutter.

  2. 2

    Rør mais, stangselleri, timian, rødløk og hvitløk sammen med Kesam. Vask sitron godt, finriv skallet og press ut saften. Bland skall og saft i kesamblandingen, og smak til med salt og pepper.

  3. 3

    La tunfisk renne av seg, og vend mesteparten inn i kesamblandingen sammen med pasta. Server med ruccola, kapers og resten av tunfisken på toppen.

Tips

Tunfisk kan erstattes med grillet kylling. Dropp kapers og tilsett finhakkede urter som f.eks. basilikum i stedet.

Del denne oppskriften: