Skip to main content

Kremet pastasalat med tunfisk

Enkel
15min

Tunfisk på boks er både sunt og enkelt å bruke i fristende middagsretter. Her får den følge av en kremet kesamsaus, pasta og kapers.

4.3
(26)
Next ImageKremet pastasalat med tunfisk

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
pasta, ukokt
2 dl
mais
1 stilk
stangselleri, hakket
1 ts
tørket timian
0.5 stk
rødløk, finhakket
1 stk
hvitløksfedd
0.5 stk
sitron (finrevet skall og saft)
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 dl
ruccola
400 g
hermetisk tunfisk i vann
4 ss
kapers

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, skyll godt i kaldt vann og la renne av seg.

    Tips

    Velg pasta med kort koketid til denne retten. Det finnes flere pastavarianter som skal koke i rundt 6 minutter. Et annet alternativ er å velge fersk pasta som kun skal koke noen få minutter.

  2. Rør mais, stangselleri, timian, rødløk og hvitløk sammen med Kesam. Vask sitron godt, finriv skallet og press ut saften. Bland skall og saft i kesamblandingen, og smak til med salt og pepper.

  3. La tunfisk renne av seg, og vend mesteparten inn i kesamblandingen sammen med pasta. Server med ruccola, kapers og resten av tunfisken på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tunfisk kan erstattes med grillet kylling. Dropp kapers og tilsett finhakkede urter som f.eks. basilikum i stedet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter