Potetpannekaker med bacon
Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.
Enkel•40 min•12 personer
Ingredienser
- 1.5 dl hvetemel
- 0.75 ts salt
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 stykk egg
- 400 g potet
- 2 stykk gulrot
- 3 ss TINE® Meierismør
Tilbehør
- 400 g tykt bacon
- 2 dl tyttebærsyltetøy
- 2 dl ruccola
- 1 beger TINE® Lettrømme 17 %
- 4 ss gressløk, (kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
TipsSett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
3
Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.
TipsI USA kalles denne typen potetpannekaker for hash browns og spises gjerne til frokost med egg og bacon.