Håndkle og blad
Potetpannekaker med bacon
(2424)

Potetpannekaker med bacon

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

1 ½ dlhvetemel
¾ tssalt
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkegg
400 gpoteter
2 stkgulrøtter
3 ssTINE Meierismør

Tilbehør

400 gtykt bacon
2 dltyttebærsyltetøy
2 dlruccola
1 begerTINE Lettrømme 18 %
4 ssgressløk (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.
    2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Blått hjerte
      Tips!

      Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

    3. Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.
Blått hjerte
Tips!

I USA kalles denne typen potetpannekaker for hash browns og spises gjerne til frokost med egg og bacon.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat