
Potetpannekaker med bacon
Enkel•40 min min
Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 ½ dlhvetemel
-
¾ tssalt
-
3 dl
-
1 stkegg
-
400 gpoteter
-
2 stkgulrøtter
-
3 ss
Tilbehør
-
400 gtykt bacon
-
2 dltyttebærsyltetøy
-
2 dlruccola
-
1 beger
-
4 ssgressløk (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.
-
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Tips
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
-
3
Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.