Potetpannekaker med bacon

Potetpannekaker med bacon

2
40
Enkel40 min
Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.

Ingredienser

Antall stykker

Tilbehør

  • 400 g
    tykt bacon
  • 2 dl
    tyttebærsyltetøy
  • 2 dl
    ruccola
  • 1 beger
  • 4 ss
    gressløk (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.

  2. 2

    Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.

    Tips

    Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

  3. 3

    Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.

Tips

I USA kalles denne typen potetpannekaker for hash browns og spises gjerne til frokost med egg og bacon.

Del denne oppskriften: