Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Potetpannekaker med bacon

Enkel
40min

Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.

4.0
(55)
Next ImagePotetpannekaker med bacon

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1.5 dl
hvetemel
0.75 ts
salt
1 stk
egg
400 g
potet
2 stk
gulrot

Tilbehør

400 g
tykt bacon
2 dl
tyttebærsyltetøy
2 dl
ruccola
4 ss
gressløk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.

  2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.

    Tips

    Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

  3. Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I USA kalles denne typen potetpannekaker for hash browns og spises gjerne til frokost med egg og bacon.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter