Potetpannekaker med bacon

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.

Antall stykker

Ingredienser

1 ½ dlhvetemel
¾ tssalt
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkegg
400 gpoteter
2 stkgulrøtter
3 ssTINE Meierismør

Tilbehør

400 gtykt bacon
2 dltyttebærsyltetøy
2 dlruccola
1 begerTINE Lettrømme 18 %
4 ssgressløk (kan sløyfes)
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.
    2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.

      Tips:

      Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

    3. Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.

Tips:

I USA kalles denne typen potetpannekaker for hash browns og spises gjerne til frokost med egg og bacon.

Kommentarer

  Legg til kommentar