
Potetpannekaker med bacon
Svenskinspirerte potetpannekaker, eller raggmunkar som det heter på svensk, serveres gjerne med bacon og tyttebærsyltetøy.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg. Skrell og grovriv potet og gulrot og vend inn. La hvile i minimum 20 minutter.
- 2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Tips
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
- 3
Stek bacon i en panne til sprø. Server til potetpannekakene med tyttebærsyltetøy, ruccola, lettrømme og hakket gressløk.
Tips
I USA kalles denne typen potetpannekaker for hash browns og spises gjerne til frokost med egg og bacon.