Gratinerte squashpannekaker
Enkel•40 min min
Trendy og sunn squashpannekake fylt med mozzarella og skinke er perfekt lunsjmat. Denne er gratinert med ekstra parmesan og smaker supert med en frisk salat. Enkelt å lage og en rett som imponerer!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stksquash
-
2 stkegg
-
1 ½ dlrevet parmesan
-
½ dlstrøkavring
-
¼ tspepper
-
¼ tssalt
-
¼ tsspisskummen
-
¼ tshvitløkspulver
Fyll
-
6 skiverbøkerøkt skinke (ca 100 gram)
-
2 pakkerfersk mozzarella
-
1 kvistbasilikum
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Riv squash grovt på et rivjern og klem ut så mye av væsken som mulig. Visp sammen egg, parmesan, strøkavring og krydder i en bolle og rør inn revet squash.
-
2
Dekk et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et rektangel, ca. 30 x 20 cm. Stek i ovnen i 15-20 minutter til kantene begynner å bli gylne. Avkjøl litt og snu pannekaken opp ned på et annet bakepapir og dra bakepapiret forsiktig av.
-
3
Skru ned temperaturen på ovnen til 180 °C. Del mozzarella i skiver og legg skinkeskiver og ost fordelt utover pannekaken. Dryss over fersk basilikum og rull sammen til en rull. Dryss litt ekstra parmesan på toppen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
-
4
Del i skiver og server med en frisk salat, tomat og ekstra basilikum.