Kyllinggryte med gresskar
Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk kyllinglår
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk hvitløksfedd
- 1 stykk løk
- 2 cm ingefær
- 1 stykk chili
- 1 dl hønsebuljongterning
- 3 dl vann
- 3 dl TINE® Yoghurt Naturell
- 2 ss peanøttsmør
- 1 dl grønne linser
- 0.5 stykk gresskar, (flaskegresskar)
- 2 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 1.5 dl peanøtter, , grovhakket
- 4 stykk koriander, , grovhakket
Slik gjør du
1
Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.
TipsBruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.
2
Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.
3
Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.
4
Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.
TipsBytt gjerne ut kyllinglår med filet eller annet kjøtt som svin. Du kan også gjøre retten vegetarisk ved å droppe kjøttet og tilsette mer linser eller kikerter.