Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kyllinggryte med gresskar

Enkel
1t

Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.

3.5
(33)
Next ImageKyllinggryte med gresskar

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllinglår
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
løk
2 cm
ingefær
1 stk
chili
1 dl
hønsebuljongterning
3 dl
vann
2 ss
peanøttsmør
1 dl
grønne linser
0.5 stk
gresskar (flaskegresskar)
1.5 dl
peanøtter, grovhakket
4 stk
koriander, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.

    Tips

    Bruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.
  2. Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.

  3. Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.

  4. Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut kyllinglår med filet eller annet kjøtt som svin. Du kan også gjøre retten vegetarisk ved å droppe kjøttet og tilsette mer linser eller kikerter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter