Håndkle og blad
Kyllinggryte med gresskar
(88)

Kyllinggryte med gresskar

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllinglår
2 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
1 stkløk
2 centimeteringefær
1 stkchili
1 dlhønsebuljongterning
3 dlvann
3 dlTINE Yoghurt Naturell
2 sspeanøttsmør
1 dlgrønne linser
½ stkgresskar (flaskegresskar)
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 ½ dlpeanøtter, grovhakket
4 stkkoriander, grovhakket
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.

      Hvordan rense en chili:
    2. Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.
    3. Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.
    4. Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.
Blått hjerte
Tips!

Bytt gjerne ut kyllinglår med filet eller annet kjøtt som svin. Du kan også gjøre retten vegetarisk ved å droppe kjøttet og tilsette mer linser eller kikerter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat