Oppskrift på Kyllinggryte med gresskar
0

Kyllinggryte med gresskar

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllinglår
2 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
1 stkløk
2 centimeteringefær
1 stkchili
1 dlhønsebuljongterning
3 dlvann
3 dlTINE Yoghurt Naturell
2 sspeanøttsmør
1 dlgrønne linser
½ stkgresskar (flaskegresskar)
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 ½ dlpeanøtter, grovhakket
4 stkkoriander, grovhakket

Slik gjør du det

    1. Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.

      Tips:

      Bruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.

    2. Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.
    3. Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.
    4. Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.

Tips:

Bytt gjerne ut kyllinglår med filet eller annet kjøtt som svin. Du kan også gjøre retten vegetarisk ved å droppe kjøttet og tilsette mer linser eller kikerter.

Kommentarer