Kyllinggryte med gresskar
Enkel•60 min min
Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllinglår
-
2 ss
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkløk
-
2 cmingefær
-
1 stkchili
-
1 dlhønsebuljongterning
-
3 dlvann
-
3 dl
-
2 sspeanøttsmør
-
1 dlgrønne linser
-
½ stkgresskar (flaskegresskar)
-
2 dl
-
1 ½ dlpeanøtter , grovhakket
-
4 stkkoriander , grovhakket
Slik gjør du det
-
1
Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.
Tips
Bruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.
-
2
Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.
-
3
Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.
-
4
Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.