Kyllinggryte med gresskar

Kyllinggryte med gresskar

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk kyllinglår
2 ss TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
1 stk løk
2 centimeter ingefær
1 stk chili
1 dl hønsebuljongterning
3 dl vann
3 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss peanøttsmør
1 dl grønne linser
½ stk gresskar (flaskegresskar)
2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ½ dl peanøtter , grovhakket
4 stk koriander , grovhakket

Slik gjør du det

    1. Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.
      Tips!

      Bruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.

      Hvordan rense en chili:
    2. Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.
    3. Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.
    4. Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.
Tips!

Bytt gjerne ut kyllinglår med filet eller annet kjøtt som svin. Du kan også gjøre retten vegetarisk ved å droppe kjøttet og tilsette mer linser eller kikerter.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat