Kyllinggryte med gresskar

Kyllinggryte med gresskar

0
12
Enkel60 min
Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kyllinglår
  • 2 ss
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    løk
  • 2 cm
    ingefær
  • 1 stk
    chili
  • 1 dl
    hønsebuljongterning
  • 3 dl
    vann
  • 3 dl
  • 2 ss
    peanøttsmør
  • 1 dl
    grønne linser
  • ½ stk
    gresskar (flaskegresskar)
  • 2 dl
  • 1 ½ dl
    peanøtter , grovhakket
  • 4 stk
    koriander , grovhakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.

    Tips

    Bruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.

  2. 2

    Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.

  3. 3

    Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.

  4. 4

    Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.

Tips

Bytt gjerne ut kyllinglår med filet eller annet kjøtt som svin. Du kan også gjøre retten vegetarisk ved å droppe kjøttet og tilsette mer linser eller kikerter.

Del denne oppskriften: