Håndkle og blad
Kylling chop suey
(2424)

Kylling chop suey

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Kylling chop suey har fått navn etter det kinesiske uttrykket for «blandede biter» Retten inneholder mange gode grønnsaker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gminimais
1 stkbrokkoli
4 stkgulrøtter
1 stkløk
4 stkvårløk
4 stkkyllingfileter
2 ssmaizena
1 dlappelsinjuice
2 dlhønsekraft (ev. vann og hønsebuljongterning)
2 sssoyasaus
2 ssfiskesaus
2 sssolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
240 ghurtigris
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Skyll babymais og brokkoli godt. Skrell og kutt gulrot og løk i tynne skiver. Kutt brokkoli i små buketter og vårløk i skiver. På en annen fjøl skjærer du opp kylling i små biter.
  2. Rør ut maisenna i litt appelsinjuice i en liten kopp. Ha kyllingkraft (eventuelt buljongterning du har løst opp i varmt vann), soyasaus, fiskesaus og resten av appelsinjuicen i en liten gryte. Bland i den utrørte maizenaen i en tynn stråle mens du rører. La alt koke opp på middels sterk varme. Sett ned varmen noe og la sausen småkoke mens du koker ris og steker kylling og grønnsaker.
  3. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  4. Stek kyllingbiter i panne med olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Når de er ferdigstekt, tar du kyllingbitene ut av pannen og legger dem på en tallerken.
  5. Stek gulrot, mais, løk, brokkoli og vårløk på sterk varme i 3–4 minutter, til de er nesten møre. Rør ofte.
  6. Hell sausen over grønnsakene og tilsett kyllingbitene. La alt koke sammen i 2–3 minutter på middels sterk varme. Rør med jevne mellomrom. Smak til med litt havsalt. Server chop suey med ris.
Blått hjerte
Tips!

Biff chop suey i stedet for kylling neste gang? Skjær ca. 400-500 gram flatbiff av okse (til 4 porsjoner) i strimler og krydre med salt og pepper. Miks sammen en marinade hvor du rører ut 1-2 ts maizenna i 3 ss østerssaus eller fish sauce. Bland dette med 1/2 dl soyasaus og la kjøttstrimlene trekke i blandingen i ca. 15 minutter før du steker det. Følg deretter fremgangsmåten som over, bortsett fra at du erstatter hønsekraften med oksekraft.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat