
Kylling chop suey
Kylling chop suey har fått navn etter det kinesiske uttrykket for «blandede biter» Retten inneholder mange gode grønnsaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Skyll babymais og brokkoli godt. Skrell og kutt gulrot og løk i tynne skiver. Kutt brokkoli i små buketter og vårløk i skiver. På en annen fjøl skjærer du opp kylling i små biter.
- 2
Rør ut maisenna i litt appelsinjuice i en liten kopp. Ha kyllingkraft (eventuelt buljongterning du har løst opp i varmt vann), soyasaus, fiskesaus og resten av appelsinjuicen i en liten gryte. Bland i den utrørte maizenaen i en tynn stråle mens du rører. La alt koke opp på middels sterk varme. Sett ned varmen noe og la sausen småkoke mens du koker ris og steker kylling og grønnsaker.
- 3
Kok ris etter anvisningen på pakken.
- 4
Stek kyllingbiter i panne med olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Når de er ferdigstekt, tar du kyllingbitene ut av pannen og legger dem på en tallerken.
- 5
Stek gulrot, mais, løk, brokkoli og vårløk på sterk varme i 3–4 minutter, til de er nesten møre. Rør ofte.
- 6
Hell sausen over grønnsakene og tilsett kyllingbitene. La alt koke sammen i 2–3 minutter på middels sterk varme. Rør med jevne mellomrom. Smak til med litt havsalt. Server chop suey med ris.
Tips
Biff chop suey i stedet for kylling neste gang? Skjær ca. 400-500 gram flatbiff av okse (til 4 porsjoner) i strimler og krydre med salt og pepper. Miks sammen en marinade hvor du rører ut 1-2 ts maizenna i 3 ss østerssaus eller fish sauce. Bland dette med 1/2 dl soyasaus og la kjøttstrimlene trekke i blandingen i ca. 15 minutter før du steker det. Følg deretter fremgangsmåten som over, bortsett fra at du erstatter hønsekraften med oksekraft.
Flere fristende oppskrifter
