Kylling chop suey
Enkel
40min
Kylling chop suey har fått navn etter det kinesiske uttrykket for «blandede biter» Retten inneholder mange gode grønnsaker.
3.9
(55)
Ingredienser
200 g
minimais
1 stk
brokkoli
4 stk
gulrot
1 stk
løk
4 stk
vårløk
4 stk
kyllingfilet
2 ss
maizena
1 dl
appelsinjuice
2 dl
hønsekraft (ev. vann og hønsebuljongterning)
2 ss
soyasaus
2 ss
fiskesaus
2 ss
solsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
240 g
hurtigris
Slik gjør du
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Biff chop suey i stedet for kylling neste gang? Skjær ca. 400-500 gram flatbiff av okse (til 4 porsjoner) i strimler og krydre med salt og pepper. Miks sammen en marinade hvor du rører ut 1-2 ts maizenna i 3 ss østerssaus eller fish sauce. Bland dette med 1/2 dl soyasaus og la kjøttstrimlene trekke i blandingen i ca. 15 minutter før du steker det. Følg deretter fremgangsmåten som over, bortsett fra at du erstatter hønsekraften med oksekraft.


