Kylling chop suey

Kylling chop suey

6
 • Enkel
 • 40 min
Kylling chop suey har fått navn etter det kinesiske uttrykket for «blandede biter» Retten inneholder mange gode grønnsaker.

Ingredienser

200 g minimais
1 stk brokkoli
4 stk gulrøtter
1 stk løk
4 stk vårløk
4 stk kyllingfileter
2 ss maizena
1 dl appelsinjuice
2 dl hønsekraft (ev. vann og hønsebuljongterning)
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
240 g hurtigris

Slik gjør du det

  1. Skyll babymais og brokkoli godt. Skrell og kutt gulrot og løk i tynne skiver. Kutt brokkoli i små buketter og vårløk i skiver. På en annen fjøl skjærer du opp kylling i små biter.
  2. Rør ut maisenna i litt appelsinjuice i en liten kopp. Ha kyllingkraft (eventuelt buljongterning du har løst opp i varmt vann), soyasaus, fiskesaus og resten av appelsinjuicen i en liten gryte. Bland i den utrørte maizenaen i en tynn stråle mens du rører. La alt koke opp på middels sterk varme. Sett ned varmen noe og la sausen småkoke mens du koker ris og steker kylling og grønnsaker.
  3. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  4. Stek kyllingbiter i panne med olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Når de er ferdigstekt, tar du kyllingbitene ut av pannen og legger dem på en tallerken.
  5. Stek gulrot, mais, løk, brokkoli og vårløk på sterk varme i 3–4 minutter, til de er nesten møre. Rør ofte.
  6. Hell sausen over grønnsakene og tilsett kyllingbitene. La alt koke sammen i 2–3 minutter på middels sterk varme. Rør med jevne mellomrom. Smak til med litt havsalt. Server chop suey med ris.
Tips

Biff chop suey i stedet for kylling neste gang? Skjær ca. 400-500 gram flatbiff av okse (til 4 porsjoner) i strimler og krydre med salt og pepper. Miks sammen en marinade hvor du rører ut 1-2 ts maizenna i 3 ss østerssaus eller fish sauce. Bland dette med 1/2 dl soyasaus og la kjøttstrimlene trekke i blandingen i ca. 15 minutter før du steker det. Følg deretter fremgangsmåten som over, bortsett fra at du erstatter hønsekraften med oksekraft.

Kommentarer

 • Kirsten

  6 år siden
  Prøvde denne i går med noen venner og alle var kjempe fornøyde! Ble ikke kjempe mye saus, men nok til å dekke alt. Smakte kjempe godt :)

   (4)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   6 år siden
   Så bra Kirsten, hyggelig å høre at du likte oppskriften :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat