
Kylling chop suey
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gminimais
-
1 stkbrokkoli
-
4 stkgulrøtter
-
1 stkløk
-
4 stkvårløk
-
4 stkkyllingfileter
-
2 ssmaizena
-
1 dlappelsinjuice
-
2 dlhønsekraft (ev. vann og hønsebuljongterning)
-
2 sssoyasaus
-
2 ssfiskesaus
-
2 sssolsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
-
240 ghurtigris
Slik gjør du det
-
1
Skyll babymais og brokkoli godt. Skrell og kutt gulrot og løk i tynne skiver. Kutt brokkoli i små buketter og vårløk i skiver. På en annen fjøl skjærer du opp kylling i små biter.
-
2
Rør ut maisenna i litt appelsinjuice i en liten kopp. Ha kyllingkraft (eventuelt buljongterning du har løst opp i varmt vann), soyasaus, fiskesaus og resten av appelsinjuicen i en liten gryte. Bland i den utrørte maizenaen i en tynn stråle mens du rører. La alt koke opp på middels sterk varme. Sett ned varmen noe og la sausen småkoke mens du koker ris og steker kylling og grønnsaker.
-
3
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
4
Stek kyllingbiter i panne med olje til de er gjennomstekt, i 3–4 minutter. Når de er ferdigstekt, tar du kyllingbitene ut av pannen og legger dem på en tallerken.
-
5
Stek gulrot, mais, løk, brokkoli og vårløk på sterk varme i 3–4 minutter, til de er nesten møre. Rør ofte.
-
6
Hell sausen over grønnsakene og tilsett kyllingbitene. La alt koke sammen i 2–3 minutter på middels sterk varme. Rør med jevne mellomrom. Smak til med litt havsalt. Server chop suey med ris.