
Wonton-suppe
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
30 arkwontonpapir
-
400 gsvinekjøttdeig
-
3 stkvårløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 ssgressløk eller koriander
-
1 ssfrisk ingefær, finrevet
-
1 ssriseddik
-
2 sssoyasaus
-
1 tssesamolje
-
1 tspepper
-
200 grå reker/tigerreker
Kraft
-
1 lkyllingkraft
-
2 cmingefær i skiver
-
1 tssesamolje
-
3 sssoyasaus
Til servering
-
4 stkvårløk
-
2 stkchili
Slik gjør du det
-
1
La wonton-arkene tine på benken mens du lager fyllet.
-
2
Ha kjøttdeigen i en bolle. Finsnitt vårløk, press hvitløk, finriv ingefær og bland inn i kjøttdeigen med riseddik, soyasaus, sesamolje og pepper.
-
3
Grovhakk rå reker og bland inn med kjøttfarsen.
-
4
Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en teskje fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og brett deigen over fyllet slik at du har en fylt trekant. Forsegl ved å klemme kantene godt sammen. Brett hjørnene på langsiden mot hverandre og klem sammen til en «tortellini».
-
5
Legg over på bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle mens du jobber videre. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
-
6
Varm opp kyllingkraft, tilsett ingefær i skiver og kok opp. Tilsett sesamolje, soyasaus og kok opp. Ha i wontonene og kok i ca. 3 minutter. Finsnitt vårløk og chili og server wonton-suppen med et dryss vårløk og chili.