
Wonton-suppe
Wonton er som en kinesisk tortellini. Disse er fylt med svinekjøtt og reker, og kokt i kraft.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Kraft
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
La wonton-arkene tine på benken mens du lager fyllet.
- 2
Ha kjøttdeigen i en bolle. Finsnitt vårløk, press hvitløk, finriv ingefær og bland inn i kjøttdeigen med riseddik, soyasaus, sesamolje og pepper.
- 3
Grovhakk rå reker og bland inn med kjøttfarsen.
- 4
Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en teskje fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og brett deigen over fyllet slik at du har en fylt trekant. Forsegl ved å klemme kantene godt sammen. Brett hjørnene på langsiden mot hverandre og klem sammen til en «tortellini».
- 5
Legg over på bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle mens du jobber videre. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
- 6
Varm opp kyllingkraft, tilsett ingefær i skiver og kok opp. Tilsett sesamolje, soyasaus og kok opp. Ha i wontonene og kok i ca. 3 minutter. Finsnitt vårløk og chili og server wonton-suppen med et dryss vårløk og chili.
Tips