Wonton-suppe

Wonton-suppe

0
0
Middels50 min
Wonton er som en kinesisk tortellini. Disse er fylt med svinekjøtt og reker, og kokt i kraft.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 30 ark
    wontonpapir
  • 400 g
    svinekjøttdeig
  • 3 stk
    vårløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    gressløk eller koriander
  • 1 ss
    frisk ingefær, finrevet
  • 1 ss
    riseddik
  • 2 ss
    soyasaus
  • 1 ts
    sesamolje
  • 1 ts
    pepper
  • 200 g
    rå reker/tigerreker

Kraft

  • 1 l
    kyllingkraft
  • 2 cm
    ingefær i skiver
  • 1 ts
    sesamolje
  • 3 ss
    soyasaus

Til servering

  • 4 stk
    vårløk
  • 2 stk
    chili

Slik gjør du det

  1. 1

    La wonton-arkene tine på benken mens du lager fyllet.

  2. 2

    Ha kjøttdeigen i en bolle. Finsnitt vårløk, press hvitløk, finriv ingefær og bland inn i kjøttdeigen med riseddik, soyasaus, sesamolje og pepper.

  3. 3

    Grovhakk rå reker og bland inn med kjøttfarsen.

  4. 4

    Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en teskje fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og brett deigen over fyllet slik at du har en fylt trekant. Forsegl ved å klemme kantene godt sammen. Brett hjørnene på langsiden mot hverandre og klem sammen til en «tortellini».

  5. 5

    Legg over på bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle mens du jobber videre. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.

  6. 6

    Varm opp kyllingkraft, tilsett ingefær i skiver og kok opp. Tilsett sesamolje, soyasaus og kok opp. Ha i wontonene og kok i ca. 3 minutter. Finsnitt vårløk og chili og server wonton-suppen med et dryss vårløk og chili.

Tips

Shitakesopp kan erstatte kjøttdeig hvis du ønsker et kjøttfritt alternativ. All type kraft kan brukes. Du kan også dampe wonton i bambuskurv og tilsette en hvilken som helst suppe.

Del denne oppskriften: