Wonton-suppe

Wonton-suppe

0
  • Middels
  • 50 min
Wonton er som en kinesisk tortellini. Disse er fylt med svinekjøtt og reker, og kokt i kraft.

Ingredienser

30 ark wontonpapir
400 g svinekjøttdeig
3 stk vårløk
2 stk hvitløksfedd
2 ss gressløk eller koriander
1 ss frisk ingefær, finrevet
1 ss riseddik
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts pepper
200 g rå reker/tigerreker

Kraft

1 l kyllingkraft
2 cm ingefær i skiver
1 ts sesamolje
3 ss soyasaus

Til servering

4 stk vårløk
2 stk chili

Slik gjør du det

    1. La wonton-arkene tine på benken mens du lager fyllet.
    2. Ha kjøttdeigen i en bolle. Finsnitt vårløk, press hvitløk, finriv ingefær og bland inn i kjøttdeigen med riseddik, soyasaus, sesamolje og pepper.
    3. Grovhakk rå reker og bland inn med kjøttfarsen.
    4. Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en teskje fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og brett deigen over fyllet slik at du har en fylt trekant. Forsegl ved å klemme kantene godt sammen. Brett hjørnene på langsiden mot hverandre og klem sammen til en «tortellini».
    5. Legg over på bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle mens du jobber videre. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
    6. Varm opp kyllingkraft, tilsett ingefær i skiver og kok opp. Tilsett sesamolje, soyasaus og kok opp. Ha i wontonene og kok i ca. 3 minutter. Finsnitt vårløk og chili og server wonton-suppen med et dryss vårløk og chili.
Tips
Shitakesopp kan erstatte kjøttdeig hvis du ønsker et kjøttfritt alternativ. All type kraft kan brukes. Du kan også dampe wonton i bambuskurv og tilsette en hvilken som helst suppe.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat