Wonton-suppe
Wonton er som en kinesisk tortellini. Disse er fylt med svinekjøtt og reker, og kokt i kraft.
Middels•50 min•4 personer
Ingredienser
- 30 ark wontonpapir
- 400 g svinekjøttdeig
- 3 stykk vårløk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 2 ss gressløk, eller koriander
- 1 ss frisk ingefær, finrevet
- 1 ss riseddik
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 1 ts pepper
- 200 g rå reker/tigerreker
Kraft
- 1 l kyllingkraft
- 2 cm ingefær, i skiver
- 1 ts sesamolje
- 3 ss soyasaus
Til servering
- 4 stykk vårløk
- 2 stykk chili
Slik gjør du
1
La wonton-arkene tine på benken mens du lager fyllet.
2
Ha kjøttdeigen i en bolle. Finsnitt vårløk, press hvitløk, finriv ingefær og bland inn i kjøttdeigen med riseddik, soyasaus, sesamolje og pepper.
3
Grovhakk rå reker og bland inn med kjøttfarsen.
4
Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet med det ene hjørnet fra deg som en spiss opp. Legg en teskje fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og brett deigen over fyllet slik at du har en fylt trekant. Forsegl ved å klemme kantene godt sammen. Brett hjørnene på langsiden mot hverandre og klem sammen til en «tortellini».
5
Legg over på bakepapir og dekk til med et fuktig håndkle mens du jobber videre. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
6
Varm opp kyllingkraft, tilsett ingefær i skiver og kok opp. Tilsett sesamolje, soyasaus og kok opp. Ha i wontonene og kok i ca. 3 minutter. Finsnitt vårløk og chili og server wonton-suppen med et dryss vårløk og chili.
TipsShitakesopp kan erstatte kjøttdeig hvis du ønsker et kjøttfritt alternativ. All type kraft kan brukes. Du kan også dampe wonton i bambuskurv og tilsette en hvilken som helst suppe.