
Nihari av lam
Nihari omtales ofte som Pakistans nasjonalrett, og er en tradisjonell frokoststuing av langtidskokt kjøtt, vanligvis lam, sammen med beinmarg. Med oppskrift på hjemmelaget Garam Masala blir det ekstra godt.

Ingredienser
Porsjoner
6
Ingredienser
GARAM MASALA-MIKS
Til servering
Slik gjør du
- 1
Lag garam masala-miksen først. Kjør anis, kardemommefrø, kanel, spisskummen, mace, muskat, valmuefrø og nellik i en kaffekvern. Mos videre i morter til en fin krydderblanding. Ta til side 3 ss garam masala til servering.
Tips
Mace er den røde gummilignende hinnen utenpå muskatnøtten. Den smaker nesten som muskat, men mildere og med undertoner av pepper, og gir en fin oransje farge til maten, omtrent som safran. Finner du det ikke, dropper du det bare, eller øker mengden muskat noe.
- 2
Finhakk ingefær og hvitløk og fres i varm olje og klarnet smør i en gryte, til det er mykt. Legg kjøttet i pannen, og brun på begge sider.
- 3
Tilsett chilipulver, salt og resten av garam masala. Stek til aromatiske dufter utløses. Hell i nok vann til at kjøttet er godt dekket. La småkoke under lokk i ca. 1 time.
- 4
Rør ut Maizena i litt vann og rør inn i gryten for jevning. Kok videre til sausen er tykk og kjøttet mørt, ca. 2 timer.
- 5
Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær ingefær i fine strimler, finhakk chili, grovhakk koriander og skjær sitron i båter. Server til lammegryten med ris.
Tips
Hvis du lager denne retten i trykkoker halverer du koketiden.