Håndkle og blad
Nihari av lam
(22)

Nihari av lam

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Nihari omtales ofte som Pakistans nasjonalrett, og er en tradisjonell frokoststuing av langtidskokt kjøtt, vanligvis lam, sammen med beinmarg. Med oppskrift på hjemmelaget Garam Masala blir det ekstra godt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6
3 centimeterfinrevet frisk ingefær
3 stkhvitløksfedd
4 ssolje
2 ssklaret smør
2 kglammelår i skiver med bein
1 ½ sschilipulver
1 ½ lvann
2 tssalt
2 ssmaizena

GARAM MASALA-MIKS

1 ssanis
2 stkhele sorte kardemommefrø
12 stkhele grønne kardemommefrø
1 stkkanelstang
1 sshel spisskummen
1 tsmace (2 biter)
2 tsmalt muskat
2 ssvalmuefrø
12 stknellikspikre

Til servering

2 dlris
6 centimeterfrisk ingefær
2 dlfrisk koriander
4 stkgrønn chili
4 stksitroner
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Lag garam masala-miksen først. Kjør anis, kardemommefrø, kanel, spisskummen, mace, muskat, valmuefrø og nellik i en kaffekvern. Mos videre i morter til en fin krydderblanding. Ta til side 3 ss garam masala til servering.
   Blått hjerte
   Tips!

   Mace er den røde gummilignende hinnen utenpå muskatnøtten. Den smaker nesten som muskat, men mildere og med undertoner av pepper, og gir en fin oransje farge til maten, omtrent som safran. Finner du det ikke, dropper du det bare, eller øker mengden muskat noe.

  2. Finhakk ingefær og hvitløk og fres i varm olje og klarnet smør i en gryte, til det er mykt. Legg kjøttet i pannen, og brun på begge sider.
  3. Tilsett chilipulver, salt og resten av garam masala. Stek til aromatiske dufter utløses. Hell i nok vann til at kjøttet er godt dekket. La småkoke under lokk i ca. 1 time.
  4. Rør ut Maizena i litt vann og rør inn i gryten for jevning. Kok videre til sausen er tykk og kjøttet mørt, ca. 2 timer.
  5. Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær ingefær i fine strimler, finhakk chili, grovhakk koriander og skjær sitron i båter. Server til lammegryten med ris.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du lager denne retten i trykkoker halverer du koketiden.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat