Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Nihari av lam

Enkel
3t 30min

Nihari omtales ofte som Pakistans nasjonalrett, og er en tradisjonell frokoststuing av langtidskokt kjøtt, vanligvis lam, sammen med beinmarg. Med oppskrift på hjemmelaget Garam Masala blir det ekstra godt.

4.1
(23)
Lagre
Skriv ut
Nihari av lam

porsjoner

6

3 cm
finrevet frisk ingefær
3 stk
hvitløksfedd
4 ss
olje
2 ss
klaret smør
2 kg
lammelår i skiver med bein
1 ½ ss
chilipulver
1.5 l
vann
2 ts
salt
2 ss
maizena

Garam masala-miks

1 ss
anis
2 stk
hele sort kardemommefrø
12 stk
hele grønn kardemommefrø
1 stk
kanelstang
1 ss
hel spisskummen
1 ts
mace (2 biter)
2 ts
malt muskat
2 ss
valmuefrø
12 stk
nellikspiker

Til servering

2 dl
ris
6 cm
frisk ingefær
2 dl
frisk koriander
4 stk
grønn chili
4 stk
sitron

Slik gjør du

  1. Tips

    Mace er den røde gummilignende hinnen utenpå muskatnøtten. Den smaker nesten som muskat, men mildere og med undertoner av pepper, og gir en fin oransje farge til maten, omtrent som safran. Finner du det ikke, dropper du det bare, eller øker mengden muskat noe.

Tips

Hvis du lager denne retten i trykkoker halverer du koketiden.

Flere fristende oppskrifter