Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.

Ingredienser

Antall porsjoner

900 g lammelår i skiver
1 ss TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
1 stk løk
3 ss hvetemel
2 ss spisskummen
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
2 dl TINE Kremfløte
3 dl lammefond , utblandet
3 stk gulrøtter
1 stk søtpotet
10 stk tørkede aprikoser

Potetmos

500 g poteter
4 ss TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.
    2. Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.
    3. Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.
    4. Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.
      Tips!

      Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time

  1. Potetmos

    1. Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.
      Slik lager du potetmos:
Tips!

Kjøtt med bein gir mer smak til en gryterett som denne, men du kan bruke renskåret kjøtt også.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tine Mikkelsen

    2 år siden
    Hei, kan jeg bruke fårikål kjøtt i denne? Blir da koketiden det samme?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tine, det går helt fint å bruke fårikål kjøtt, men det er som regel en god del fett på dette i forhold til lammelår som det anbefales i oppskriften:) Koketiden kommer ann på hvor stort du kutter lammet i biter. Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat