
Marokkansk lammegryte
Enkel•90 min min
Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
900 glammelår i skiver
-
1 ss
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkløk
-
3 sshvetemel
-
2 ssspisskummen
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 sstomatpuré
-
1 bokshermetiske tomater
-
2 dl
-
3 dllammefond , utblandet
-
3 stkgulrøtter
-
1 stksøtpotet
-
10 stktørkede aprikoser
Potetmos
-
500 gpoteter
-
4 ss
-
1 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.
-
2
Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.
-
3
Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.
-
4
Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.
Tips
Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time
Potetmos
-
5
Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.
Slik lager du potetmos