Skip to main content

Marokkansk lammegryte

Enkel
1t 30min

Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.

3.6
(56)
Next ImageMarokkansk lammegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

900 g
lammelår i skiver
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
løk
3 ss
hvetemel
2 ss
spisskummen
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
tomatpuré
1 boks
hermetiske tomater
3 dl
lammefond, utblandet
3 stk
gulrot
1 stk
søtpotet
10 stk
tørket aprikos

Potetmos

500 g
potet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.

  2. Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.

  3. Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.

  4. Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.

    Tips

    Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time

Potetmos

  1. Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kjøtt med bein gir mer smak til en gryterett som denne, men du kan bruke renskåret kjøtt også.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter