
Marokkansk lammegryte
Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.
- 2
Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.
- 3
Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.
- 4
Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.
Tips
Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time
Potetmos
- 5
Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.
Tips
Kjøtt med bein gir mer smak til en gryterett som denne, men du kan bruke renskåret kjøtt også.