Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte

2
23
Enkel90 min
Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 900 g
    lammelår i skiver
  • 1 ss
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    løk
  • 3 ss
    hvetemel
  • 2 ss
    spisskummen
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 2 dl
  • 3 dl
    lammefond , utblandet
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    søtpotet
  • 10 stk
    tørkede aprikoser

Potetmos

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.

  2. 2

    Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.

  3. 3

    Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.

  4. 4

    Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.

    Tips

    Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time

Potetmos

  1. 5

    Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.

    Slik lager du potetmos

    Slik lager du potetmos

Tips

Kjøtt med bein gir mer smak til en gryterett som denne, men du kan bruke renskåret kjøtt også.

Del denne oppskriften: