Marokkansk lammegryte

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.

Antall porsjoner

Ingredienser

900 glammelår i skiver
1 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
1 stkløk
3 sshvetemel
2 ssspisskummen
1 tssalt
½ tspepper
2 sstomatpuré
1 bokshermetiske tomater
2 dlTINE Kremfløte
3 dllammefond, utblandet
3 stkgulrøtter
1 stksøtpotet
10 stktørkede aprikoser

Potetmos

500 gpoteter
4 ssTINE Meierismør
1 dlTINE Kremfløte
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.
    2. Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.
    3. Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.
    4. Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.

      Tips:

      Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time

  • Potetmos

    1. Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.

Tips:

Kjøtt med bein gir mer smak til en gryterett som denne, men du kan bruke renskåret kjøtt også.

Kommentarer

  Legg til kommentar