Kjempeburger

Kjempeburger

0
  • Middels
  • 150 min
Kjenner du noen som elsker hamburger over all annen mat? Lag en kjempeburger som overraskelse. Denne giga-hamburgeren kan deles på fire sultne personer. 

Ingredienser

Tangzhong-burgerbrød

20 g hvetemel til jevning
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett til jevning

Deig

1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 stk egg
2 ss sukker
320 g hvetemel
½ ts salt
2 ts tørrgjær
50 g romtemperert TINE Meierismør

Pensling

1 stk egg
1 ts vann
2 ss sesamfrø

Burger

2 dl brødsmuler
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
600 g kjøttdeig
2 ts salt
2 ts pepper
2 stk egg
2 ss TINE Meierismør til steking
200 g TINE Revet Ost Original

Hamburgerdressing

1 boks TINE Lettrømme 18 %
2 ts Dijonsennep
1 ts flaksalt
1 ts pepper
1 ss sriracha chilisaus
2 dl hakket dill

Til servering

2 stk gigant bifftomat
8 blader crispisalat

Slik gjør du det

  1. Bak brødet først

    1. Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
    2. Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
    3. Ha mel, salt og gjær i en kjøkkenmaskin med eltekrok og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til slik at deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
    4. Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Lag en ringform av papp og aluminiumsfolie på 24 cm diameter eller bruk kanten på en springform.
    5. Ha deigen ut på et bakebord, form deigen til en tykk rund leiv og legg deigemnet i midten av ringformen på et stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast og la heve til dobbelt størrelse.
    6. Forvarm ovnen til 190 °C. Pisk sammen egg og vann, pensle toppen av brødet og dryss over sesamfrø. Reduser varmen til 175 °C og stek i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
  2. Lag burgeren

    1. Bland brødsmuler og melk og la trekke et par minutter. Bland kjøttdeig, salt, pepper, bløtlagte brødsmuler og egg godt sammen. Ha burgerdeigen ut på en stor tallerken dekket med bakepapir og form til en burger på størrelse med en stor stekepanne, ca. 24 cm i diameter.
    2. Ha revet ost i en kjele på medium varme, rør til ostemassen smelter og hell over på et bakepapir. Smør osten utover med en slikkepott til en stor kvadratisk osteskive, sett til side og la avkjøle i kjøleskap.
      Tips
      Du kan droppe å lage osten til en stor skive og bare drysse over revet ost.
  3. Lag dressing

    1. Visp sammen rømme, sennep, salt, pepper, srirachasaus og hakket dill til en jevn dressing.
    2. Smelt smør i en stekepanne og hvelv burgeren over i stekepannen. Stek burgeren i ca. 5 minutter på den ene siden. Bruk en stor stekespade og legg burgeren over på en stor tallerken, legg en annen tallerken på toppen, snu burgeren over på den og skli den ned i pannen. Stek vider i 3 minutter eller til ønsket kjernetemperatur.
    3. Legg den store osteskiven på toppen av burgeren, legg på lokk og stek i 2 minutter til osten er smeltet.
    4. Del burgerbrødet i to på langs og stek snittflatene av burgerbrødet i 2 minutter til gyllne i stekepanne.
    5. Del tomat i skiver. Legg salatblader på den nederste delen av burgerbrødet, topp med skiver av bifftomater og rømmesaus. Legg på burgeren, toppen av burgerbrødet og server med mer dressing ved siden av.
Tips
Du kan bruke hamburgerbrød-oppskriften til vanlige hamburgere. Del i mindre emner og form til boller. Steketiden blir nærmere halvert, men prøv deg fram i egen ovn. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat