
Kebab med agurkyoghurt
Enkel•25 min min
Alle elsker kebab og denne varianten er enklere å lage enn du tror. Krydret kjøttdeig er stekt på spyd i ovnen og servert med agurk og yoghurt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gkarbonadedeig
-
2 tshakket persille
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
1 tssalt
-
½ tsspisskummen
-
½ tsmalt koriander
-
¼ tsmalt kanel
-
½ tsmalt ingefær
-
8 stkgrillspyd i tre
-
4 stkpitabrød
-
4 stksalatblader
-
½ stkrødløk i skiver
Agurkyoghurt
-
3 dl
-
2 ss
-
½ stkrevet agurk
-
½ stkfinhakket hvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Bløtlegg grillspydene i kaldt vann.
-
2
Bland kjøttdeig med hakket persille og hvitløk, salt, spisskummen, malt koriander, kanel og ingefær. Elt godt sammen til en seig masse. Form til pølser og tre på trespyd.
-
3
Stek kjøttspydene brune på alle sider i smør og etterstek i ovnen, ca. 5 minutter.
-
4
Bland yoghurt, crème fraîche, revet agurk, finhakket hvitløk, salt og pepper.
Tips
Tilsett finhakket mynte om du ønsker en enda mer aromatisk og eksotisk smak på yoghurten.
-
5
Server kjøttspydene i pitabrød med salat, skivet rødløk og agurkyoghurt.