
Kebab med agurkyoghurt
Alle elsker kebab og denne varianten er enklere å lage enn du tror. Krydret kjøttdeig er stekt på spyd i ovnen og servert med agurk og yoghurt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Agurkyoghurt
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 200 °C. Bløtlegg grillspydene i kaldt vann.
- 2
Bland kjøttdeig med hakket persille og hvitløk, salt, spisskummen, malt koriander, kanel og ingefær. Elt godt sammen til en seig masse. Form til pølser og tre på trespyd.
- 3
Stek kjøttspydene brune på alle sider i smør og etterstek i ovnen, ca. 5 minutter.
- 4
Bland yoghurt, crème fraîche, revet agurk, finhakket hvitløk, salt og pepper.
Tips
Tilsett finhakket mynte om du ønsker en enda mer aromatisk og eksotisk smak på yoghurten.
- 5
Server kjøttspydene i pitabrød med salat, skivet rødløk og agurkyoghurt.