Kebab med agurkyoghurt

Kebab med agurkyoghurt

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 25 min
Alle elsker kebab og denne varianten er enklere å lage enn du tror. Krydret kjøttdeig er stekt på spyd i ovnen og servert med agurk og yoghurt.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g karbonadedeig
2 ts hakket persille
1 stk finhakket hvitløksfedd
1 ts salt
½ ts spisskummen
½ ts malt koriander
¼ ts malt kanel
½ ts malt ingefær
8 stk grillspyd i tre
4 stk pitabrød
4 stk salatblader
½ stk rødløk i skiver

Agurkyoghurt

3 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss TINE Crème Fraîche Original
½ stk revet agurk
½ stk finhakket hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Bløtlegg grillspydene i kaldt vann.
    2. Bland kjøttdeig med hakket persille og hvitløk, salt, spisskummen, malt koriander, kanel og ingefær. Elt godt sammen til en seig masse. Form til pølser og tre på trespyd.
    3. Stek kjøttspydene brune på alle sider i smør og etterstek i ovnen, ca. 5 minutter.
    4. Bland yoghurt, crème fraîche, revet agurk, finhakket hvitløk, salt og pepper.
      Tips!

      Tilsett finhakket mynte om du ønsker en enda mer aromatisk og eksotisk smak på yoghurten.

    5. Server kjøttspydene i pitabrød med salat, skivet rødløk og agurkyoghurt.
Kommentar

Kommentarer

  • Kristin

    3 år siden
    Hei, regner med det er matyoghurten som er 3 dl? (Det står ingen tekst bak 3 dl)

    Kommenter  (0)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Kristin, Her har det skjedd en teknisk feil i våre systemer. Vi retter opp i dette nå. I denne oppskriften kan du bruke TINE Yoghurt Naturell. Håper det smaker :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat