Kebab med agurkyoghurt

Kebab med agurkyoghurt

2
10
Enkel25 min
Alle elsker kebab og denne varianten er enklere å lage enn du tror. Krydret kjøttdeig er stekt på spyd i ovnen og servert med agurk og yoghurt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    karbonadedeig
  • 2 ts
    hakket persille
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    spisskummen
  • ½ ts
    malt koriander
  • ¼ ts
    malt kanel
  • ½ ts
    malt ingefær
  • 8 stk
    grillspyd i tre
  • 4 stk
    pitabrød
  • 4 stk
    salatblader
  • ½ stk
    rødløk i skiver

Agurkyoghurt

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 °C. Bløtlegg grillspydene i kaldt vann.

  2. 2

    Bland kjøttdeig med hakket persille og hvitløk, salt, spisskummen, malt koriander, kanel og ingefær. Elt godt sammen til en seig masse. Form til pølser og tre på trespyd.

  3. 3

    Stek kjøttspydene brune på alle sider i smør og etterstek i ovnen, ca. 5 minutter.

  4. 4

    Bland yoghurt, crème fraîche, revet agurk, finhakket hvitløk, salt og pepper.

    Tips

    Tilsett finhakket mynte om du ønsker en enda mer aromatisk og eksotisk smak på yoghurten.

  5. 5

    Server kjøttspydene i pitabrød med salat, skivet rødløk og agurkyoghurt.

Tips

Lag dine egne pitabrød om du har tid og lyst.

Del denne oppskriften: