Skip to main content

Helstekt indrefilet av svin med spekeskinke

Enkel
1t

Saftig svinefilet surret med spekeskinke og fylt med Jarlsberg og soltørkede tomater. Ved å steke - eller grille - kjøttstykket helt, bevarer du saftigheten og de gode smakene kommer til sin rett.

3.9
(66)
Next ImageHelstekt indrefilet av svin med spekeskinke

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g
hel svin indrefilet, romtemperert
6 stk
soltørket tomat
150 g
Revet JARLSBERG®
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
10 skiver
spekeskinke

Tilbehør

400 g
cherrytomat
500 g
amadinepotet
2 ss
hakket timian
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk soltørkede tomater og bland med revet ost, salt og pepper. Legg fem skiver spekeskinke på et stykke bakepapir slik at de overlapper hverandre noe.

    Tips

    Du kan tilsette finhakkede urter og bytte ut revet ost med kremost eller fetaost om du ønsker variasjon.
  2. Spre tomat- og ostefyll utover og legg svinefilet på midten. Rull skinken og fyllet stramt rundt fileten ved hjelp av bakepapiret. Surr med hyssing så skinken holder seg på plass. Gjenta eventuelt med flere fileter.

  3. Stek kjøttet i en ildfast form midt i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.

    Tips

    Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt. Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

Poteter

  1. Smelt smør i en kasserolle og vend inn hakket timian. Vend poteter i, og krydre med salt og pepper og ha disse i en ildfast form. Stek potetene i ovnen sammen med kjøttet i ca. 20 minutter. Mot slutten av steketiden, pensle tomatene med smøret og ha dem i formen de siste 5 minuttene.

  2. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. Server med nystekte poteter og tomater.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Indrefilet av svin egner seg også godt på grillen! 



Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter