Halloween-burger
Djevelsk god hamburger! Osteburgerne blir lett forvandlet til små monstre med disse enkle triksene.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss TINE® Meierismør
- 4 skive Jarlsberg® Original
- 4 ss ketchup
- 4 stykk hamburgerbrød
- 0.5 stykk rød paprika
- 4 stykk sorte oliven, , uten stein
- 0.5 stykk sjalottløk
Slik gjør du
1
Kna kjøttdeigen med salt og pepper til den er seig. Form til hamburgere og stek i en panne med smør til de har fin stekeskorpe på begge sider, og fremdeles er saftige inni.
2
Skjær hakk til monstertenner i den ene kanten av osteskiven og legg på burgeren, slik at tennene henger over kanten. Ha lokk på pannen og sett til side et par minutter så osten smelter litt.
3
Dekorer hamburgerbrødbunnen med ketchup som blod, og legg på osteburgeren. Topp med brødtoppen.
4
Skjær spisse trekanter av paprika til horn, og del oliven i skiver til øyne. Dytt en liten bit sjalottløk i hullet til oliven som pupiller. Stikk horn og øyne ned i burgerbrødet og server.
5
En tunge av bacon eller syltet agurk, og søtpotet-fries som edderkoppbein er andre ideer til pynt.
TipsÅ servere ekstra ketsjup i målesylindere er morsomt. Chiliketsjup gir ganen et lite sjokk!