Grillspyd med tzatsiki
Enkel•45 min min
En frisk yoghurtdipp gjør sitt for at grillkjøttet smaker bedre. Server i ferske pitabrød med grillede grønnsaker og kjøtt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gytrefilet av storfe
-
2 ssolivenolje
-
2 ssbalsamicoeddik
-
8 stkgrillspyd
-
1 stkgul paprika
-
8 stkaromasopp
-
16 stkcherrytomater
-
4 stkpitabrød
TZATSIKI
-
1 stkagurk
-
1 tssalt
-
3 dl
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ssbladpersille
-
1 tsfinrevet sitronskall
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del kjøttet i biter og ha i en plastpose med olivenolje og balsamicoeddik. Bland godt og la marinere i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
Tips
Tilsett gjerne oregano eller timian til marinaden for ekstra smak av middelhavsmat.
-
2
Lag tzatsiki ved å rive agurk og vende med salt. La stå i 15 minutter slik at den safter seg. Klem ut vannet med hendene og legg utover kjøkkenpapir så det blir ”tørt”.
-
3
Bland agurken med yoghurt, most hvitløk, hakket bladpersille, finrevet sitronskall og pepper.
-
4
Del paprika i biter og sopp og tomater i to. Træ på spyd med marinerte kjøttbiter. Grill raskt på høy direkte varme. Server to spyd til hver med pitabrød og tzatsiki.