Grillspyd med tzatsiki

Grillspyd med tzatsiki

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
En frisk yoghurtdipp gjør sitt for at grillkjøttet smaker bedre. Server i ferske pitabrød med grillede grønnsaker og kjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g ytrefilet av storfe
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
8 stk grillspyd
1 stk gul paprika
8 stk aromasjampinjonger
16 stk cherrytomater
4 stk pitabrød

TZATSIKI

1 stk agurk
1 ts salt
3 dl gresk yoghurt
1 stk hvitløksfedd
2 ss bladpersille
1 ts finrevet sitronskall
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Del kjøttet i biter og ha i en plastpose med olivenolje og balsamicoeddik. Bland godt og la marinere i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
      Tips!

      Tilsett gjerne oregano eller timian til marinaden for ekstra smak av middelhavsmat.

    2. Lag tzatsiki ved å rive agurk og vende med salt. La stå i 15 minutter slik at den safter seg. Klem ut vannet med hendene og legg utover kjøkkenpapir så det blir ”tørt”.
    3. Bland agurken med yoghurt, most hvitløk, hakket bladpersille, finrevet sitronskall og pepper.
    4. Del paprika i biter og sopp og tomater i to. Træ på spyd med marinerte kjøttbiter. Grill raskt på høy direkte varme. Server to spyd til hver med pitabrød og tzatsiki.
Tips!

Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem før bruk, slik at de ikke tar fyr under grilling. Legg dem i kaldt vann i minst 30 minutter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat