Skip to main content

Grillspyd med tzatsiki

Enkel
45min

En frisk yoghurtdipp gjør sitt for at grillkjøttet smaker bedre. Server i ferske pitabrød med grillede grønnsaker og kjøtt.

3.8
(12)
Next ImageGrillspyd med tzatsiki

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
ytrefilet av storfe
2 ss
olivenolje
2 ss
balsamicoeddik
8 stk
grillspyd
1 stk
gul paprika
8 stk
aromasopp
16 stk
cherrytomat
4 stk
pitabrød

TZATSIKI

1 stk
agurk
1 ts
salt
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
bladpersille
1 ts
finrevet sitronskall
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del kjøttet i biter og ha i en plastpose med olivenolje og balsamicoeddik. Bland godt og la marinere i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

    Tips

    Tilsett gjerne oregano eller timian til marinaden for ekstra smak av middelhavsmat.

  2. Lag tzatsiki ved å rive agurk og vende med salt. La stå i 15 minutter slik at den safter seg. Klem ut vannet med hendene og legg utover kjøkkenpapir så det blir ”tørt”.

  3. Bland agurken med yoghurt, most hvitløk, hakket bladpersille, finrevet sitronskall og pepper.

  4. Del paprika i biter og sopp og tomater i to. Træ på spyd med marinerte kjøttbiter. Grill raskt på høy direkte varme. Server to spyd til hver med pitabrød og tzatsiki.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem før bruk, slik at de ikke tar fyr under grilling. Legg dem i kaldt vann i minst 30 minutter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter