Grillspyd med tzatsiki

Grillspyd med tzatsiki

0
5
Enkel45 min
En frisk yoghurtdipp gjør sitt for at grillkjøttet smaker bedre. Server i ferske pitabrød med grillede grønnsaker og kjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    ytrefilet av storfe
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    balsamicoeddik
  • 8 stk
    grillspyd
  • 1 stk
    gul paprika
  • 8 stk
    aromasjampinjonger
  • 16 stk
    cherrytomater
  • 4 stk
    pitabrød

TZATSIKI

  • 1 stk
    agurk
  • 1 ts
    salt
  • 3 dl
    gresk yoghurt
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    bladpersille
  • 1 ts
    finrevet sitronskall
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kjøttet i biter og ha i en plastpose med olivenolje og balsamicoeddik. Bland godt og la marinere i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

    Tips

    Tilsett gjerne oregano eller timian til marinaden for ekstra smak av middelhavsmat.

  2. 2

    Lag tzatsiki ved å rive agurk og vende med salt. La stå i 15 minutter slik at den safter seg. Klem ut vannet med hendene og legg utover kjøkkenpapir så det blir ”tørt”.

  3. 3

    Bland agurken med yoghurt, most hvitløk, hakket bladpersille, finrevet sitronskall og pepper.

  4. 4

    Del paprika i biter og sopp og tomater i to. Træ på spyd med marinerte kjøttbiter. Grill raskt på høy direkte varme. Server to spyd til hver med pitabrød og tzatsiki.

Tips

Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem før bruk, slik at de ikke tar fyr under grilling. Legg dem i kaldt vann i minst 30 minutter.

Del denne oppskriften: