
Chili con carne med karbonadedeig
Enkel•30 min min
Chili con carne er en rask og nydelig gryterett. Her kan du variere og eksperimentere med både kjøtt og krydder.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gris , f.eks. basmatiris
-
3 ssolje
-
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stkrød chili
-
400 gchilibønner eller brune bønner
-
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
1 tschilipulver
-
½ tssalt
-
½ tsmalt spisskummen
-
1 stkrød paprika
-
100 gsalat (kan sløyfes)
-
1 ½ dlTINE® Lettrømme 17 % (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Ha olje i en gryte og sett den på middels sterk til sterk varme. Stek karbonadedeig i gryta. Skrell løk og hvitløk og tilsett det etter hvert til karbonadedeigen.
Hvordan steke kjøttdeig
-
3
Finhakk chilli (fjerne chilifrøene dersom du ikke liker det altfor sterkt) og ha chili, bønner, paprika og hermetiske tomater i gryta med det stekte kjøttet. Ha så i chilipulver, salt og spisskummen, og rør godt sammen.
Hvordan rense en chili
-
4
Kok opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i minst 15 minutter (jo lenger, desto bedre). Server chili con carne med ris og salat ved siden av og en klatt rømme på toppen.