Chili con carne med karbonadedeig

Chili con carne med karbonadedeig

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Chili con carne er en rask og nydelig gryterett. Her kan du variere og eksperimentere med både kjøtt og krydder.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g ris , f.eks. basmatiris
3 ss olje
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
½ stk rød chili
400 g chilibønner eller brune bønner
400 g hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 ts chilipulver
½ ts salt
½ ts malt spisskummen
1 stk rød paprika
100 g salat (kan sløyfes)
1 ½ dl TINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Ha olje i en gryte og sett den på middels sterk til sterk varme. Stek karbonadedeig i gryta. Skrell løk og hvitløk og tilsett det etter hvert til karbonadedeigen.
      Hvordan steke kjøttdeig:
    3. Finhakk chilli (fjerne chilifrøene dersom du ikke liker det altfor sterkt) og ha chili, bønner og hermetiske tomater i gryta med det stekte kjøttet. Ha så i chilipulver, salt og spisskummen, og rør godt sammen.
      Hvordan rense en chili:
    4. Kok opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i minst 15 minutter (jo lenger, desto bedre). Server chili con carne med ris og salat ved siden av og en klatt rømme på toppen.
Tips!

Ønsker du en bitte liten vri på smaken, kan du ha 1/2 stang kanel i gryta og la den koke der til retten er ferdig. Men husk å fjerne kanelstangen før du serverer middagen!

Kommentar

Kommentarer

  • jette louise ørstavik

    5 år siden
    Dette passer bra for enslige eldre som meg. Lager en stor posjon og så fryser eg ned i selvsagt tine melkekartonger. Skjerer dem ned så de passer for en person middag Og serveres med en liten rømmeboks(dei med 4stk)

    Kommenter  (19)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips, Jette. Ha en riktig god helg!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat