Chili con carne med karbonadedeig

(33)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Chili con carne er en rask og nydelig gryterett. Her kan du variere og eksperimentere med både kjøtt og krydder.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gris, f.eks. basmatiris
3 ssolje
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
½ stkrød chili
400 gchilibønner eller brune bønner
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 tschilipulver
½ tssalt
½ tsmalt spisskummen
1 stkrød paprika
100 gsalat (kan sløyfes)
1 ½ dlTINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Ha olje i en gryte og sett den på middels sterk til sterk varme. Stek karbonadedeig i gryta. Skrell løk og hvitløk og tilsett det etter hvert til karbonadedeigen.
    3. Finhakk chilli (fjerne chilifrøene dersom du ikke liker det altfor sterkt) og ha chili, bønner og hermetiske tomater i gryta med det stekte kjøttet. Ha så i chilipulver, salt og spisskummen, og rør godt sammen.
    4. Kok opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i minst 15 minutter (jo lenger, desto bedre). Server chili con carne med ris og salat ved siden av og en klatt rømme på toppen.

Tips:

Ønsker du en bitte liten vri på smaken, kan du ha 1/2 stang kanel i gryta og la den koke der til retten er ferdig. Men husk å fjerne kanelstangen før du serverer middagen!

Kommentarer

  Legg til kommentar