Chili con carne med karbonadedeig

Chili con carne med karbonadedeig

5
50
Enkel30 min
Chili con carne er en rask og nydelig gryterett. Her kan du variere og eksperimentere med både kjøtt og krydder.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    ris , f.eks. basmatiris
  • 3 ss
    olje
  • 400 g
    karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    rød chili
  • 400 g
    chilibønner eller brune bønner
  • 400 g
    hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
  • 1 ts
    chilipulver
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    malt spisskummen
  • 1 stk
    rød paprika
  • 100 g
    salat (kan sløyfes)
  • 1 ½ dl
    TINE® Lettrømme 18 % (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Ha olje i en gryte og sett den på middels sterk til sterk varme. Stek karbonadedeig i gryta. Skrell løk og hvitløk og tilsett det etter hvert til karbonadedeigen.

    Hvordan steke kjøttdeig

    Hvordan steke kjøttdeig
  3. 3

    Finhakk chilli (fjerne chilifrøene dersom du ikke liker det altfor sterkt) og ha chili, bønner, paprika og hermetiske tomater i gryta med det stekte kjøttet. Ha så i chilipulver, salt og spisskummen, og rør godt sammen.

    Hvordan rense en chili

    Hvordan rense en chili
  4. 4

    Kok opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i minst 15 minutter (jo lenger, desto bedre). Server chili con carne med ris og salat ved siden av og en klatt rømme på toppen.

Tips

Ønsker du en bitte liten vri på smaken, kan du ha 1/2 stang kanel i gryta og la den koke der til retten er ferdig. Men husk å fjerne kanelstangen før du serverer middagen!

Del denne oppskriften: