Håndkle og blad
Chili con carne med karbonadedeig
(4646)

Chili con carne med karbonadedeig

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Chili con carne er en rask og nydelig gryterett. Her kan du variere og eksperimentere med både kjøtt og krydder.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gris, f.eks. basmatiris
3 ssolje
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
½ stkrød chili
400 gchilibønner eller brune bønner
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 tschilipulver
½ tssalt
½ tsmalt spisskummen
1 stkrød paprika
100 gsalat (kan sløyfes)
1 ½ dlTINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Ha olje i en gryte og sett den på middels sterk til sterk varme. Stek karbonadedeig i gryta. Skrell løk og hvitløk og tilsett det etter hvert til karbonadedeigen.
      Hvordan steke kjøttdeig:
    3. Finhakk chilli (fjerne chilifrøene dersom du ikke liker det altfor sterkt) og ha chili, bønner og hermetiske tomater i gryta med det stekte kjøttet. Ha så i chilipulver, salt og spisskummen, og rør godt sammen.
      Hvordan rense en chili:
    4. Kok opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i minst 15 minutter (jo lenger, desto bedre). Server chili con carne med ris og salat ved siden av og en klatt rømme på toppen.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du en bitte liten vri på smaken, kan du ha 1/2 stang kanel i gryta og la den koke der til retten er ferdig. Men husk å fjerne kanelstangen før du serverer middagen!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat