Skip to main content

Chili con carne med karbonadedeig

Enkel
30min

Chili con carne er en rask og nydelig gryterett. Her kan du variere og eksperimentere med både kjøtt og krydder.

3.9
(83)
Next ImageChili con carne med karbonadedeig

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
ris, f.eks. basmatiris
3 ss
olje
400 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
0.5 stk
rød chili
400 g
chilibønne eller brune bønner
400 g
hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 ts
chilipulver
0.5 ts
salt
0.5 ts
malt spisskummen
1 stk
rød paprika
100 g
salat (kan sløyfes)
1.5 dl
TINE® Lettrømme 17 % (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Ha olje i en gryte og sett den på middels sterk til sterk varme. Stek karbonadedeig i gryta. Skrell løk og hvitløk og tilsett det etter hvert til karbonadedeigen.

  3. Finhakk chilli (fjerne chilifrøene dersom du ikke liker det altfor sterkt) og ha chili, bønner, paprika og hermetiske tomater i gryta med det stekte kjøttet. Ha så i chilipulver, salt og spisskummen, og rør godt sammen.

  4. Kok opp. Skru deretter ned varmen og la det småkoke i minst 15 minutter (jo lenger, desto bedre). Server chili con carne med ris og salat ved siden av og en klatt rømme på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en bitte liten vri på smaken, kan du ha 1/2 stang kanel i gryta og la den koke der til retten er ferdig. Men husk å fjerne kanelstangen før du serverer middagen!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter