Biff med fylte bakte poteter
Enkel•100 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Biff
-
4 skiverindrefilet eller ytrefilet av storfe
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
1 ss
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 sstimian
-
2 dl
Fylte bakte poteter
-
4 stkbakepoteter
-
2 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
2 ss
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
150 g
-
2 sstimian , finhakket
-
4 sspurre , hakket
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Gni potet med olivenolje og legg i en ildfast form. Dryss med salt og pepper og stek i ovnen i ca. 1 time eller til møre.
-
2
Del potetene i to på langs og skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen. Bland potetmassen med smør, finhakket hvitløk, revet ost, timian og purre og fyll tilbake i skallene. Dryss litt ekstra ost på toppen og sett tilbake i ovnen i 15-20 minutter eller til osten er smeltet.
Tips
Du kan velge å bruke en kraftig ost som vellagret Jarlsberg® eller blåmuggost slik at potetene for en litt kraftig smak som matcher kjøttet.
-
3
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Stek på begge sider i en panne med smør på høy varme, ca. 3 minutter på hver side.
-
4
Knus hvitløkfeddet hard mot fjøla med kniven og ha i pannen sammen med timian og litt ekstra smør når du snur biffene. Øs smøret over kjøttet et par ganger. Sett til side og la hvile noen minutter før servering.
-
5
Server biffene med bakte poteter og en klatt rømme.