Biff med fylte bakte poteter

Biff med fylte bakte poteter

0
101
Enkel100 min
Biff med bakt potet er en klassisk helgerett. Disse bakte potetene fylles med ost, hvitløk og timian og gratineres før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

Biff

Fylte bakte poteter

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 200 °C. Gni potet med olivenolje og legg i en ildfast form. Dryss med salt og pepper og stek i ovnen i ca. 1 time eller til møre.

 2. 2

  Del potetene i to på langs og skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen. Bland potetmassen med smør, finhakket hvitløk, revet ost, timian og purre og fyll tilbake i skallene. Dryss litt ekstra ost på toppen og sett tilbake i ovnen i 15-20 minutter eller til osten er smeltet.

  Tips

  Du kan velge å bruke en kraftig ost som vellagret Jarlsberg® eller blåmuggost slik at potetene for en litt kraftig smak som matcher kjøttet.

 3. 3

  Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Stek på begge sider i en panne med smør på høy varme, ca. 3 minutter på hver side.

 4. 4

  Knus hvitløkfeddet hard mot fjøla med kniven og ha i pannen sammen med timian og litt ekstra smør når du snur biffene. Øs smøret over kjøttet et par ganger. Sett til side og la hvile noen minutter før servering.

 5. 5

  Server biffene med bakte poteter og en klatt rømme.

Tips

Server gjerne en god saus til. Bearnaise er en klassiker, men en rødvinssaus er også en god match.

Del denne oppskriften: