Ratatouillegrateng

Ratatouillegrateng

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 60 min
  • 50 min
Denne franskinspirerte grønnsaksformen kan du utmerket godt servere som en vegetarisk middagsrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk aubergine
1 ss TINE Meierismør til steking
500 g tomater
1 ½ stk squash
1 ½ stk løk
1 dl frisk basilikum , hakket
3 fedd hvitløk , hakket
400 g hakket hermetiske tomater
2 dl Jarlsberg® Revet
1 ts salt
¼ ts pepper
3 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skjær aubergine i tynne skiver. Stek dem i smør i en stekepanne noen minutter, til de er gylne.
    3. Skjær tomat, squash og løk i skiver. Legg aubergine, tomat, løk, squash, basilikum, hermetiske tomater og hvitløk lagvis, i en ildfast form. Stø over ost. Krydre med salt og pepper. Legg noen klatter smør oppå.
    4. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Ta bort folien. Fortsett å steke i 10–20 minutter, til grønnsakene har fått fin farge og kjennes myke.
      Tips!

      Server gjerne med ferskt brød og et godt olivensmør til. Det lager du enkelt ved å finhakke sort oliven og blande med Tine Meierismør, litt presset sitron og grovkvernet pepper.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Alexandra

    21 dager siden
    Veldig godt dette! Viktig med mye krydder her.
    Har også prøvd en variant med steikt lammekjøttdeig og litt rømme i tillegg. Nam!

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat