Ratatouillegrateng

Ratatouillegrateng

1
32
Enkel60 min
Denne franskinspirerte grønnsaksformen kan du utmerket godt servere som en vegetarisk middagsrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Skjær aubergine i tynne skiver. Stek dem i smør i en stekepanne noen minutter, til de er gylne.

  3. 3

    Skjær tomat, squash og løk i skiver. Legg aubergine, tomat, løk, squash, basilikum, hermetiske tomater og hvitløk lagvis, i en ildfast form. Stø over ost. Krydre med salt og pepper. Legg noen klatter smør oppå.

  4. 4

    Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Ta bort folien. Fortsett å steke i 10–20 minutter, til grønnsakene har fått fin farge og kjennes myke.

    Tips

    Server gjerne med ferskt brød og et godt olivensmør til. Det lager du enkelt ved å finhakke sort oliven og blande med Tine Meierismør, litt presset sitron og grovkvernet pepper.

Del denne oppskriften: