Ratatouillegrateng

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne franskinspirerte grønnsaksformen kan du utmerket godt servere som en vegetarisk middagsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkaubergine
1 ssTINE Meierismør til steking
500 gtomater
1 ½ stksquash
1 ½ stkløk
1 dlfrisk basilikum, hakket
3 feddhvitløk, hakket
400 ghakket hermetiske tomater
2 dlJarlsberg® Revet
1 tssalt
¼ tspepper
3 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Skjær aubergine i tynne skiver. Stek dem i smør i en stekepanne noen minutter, til de er gylne.
    3. Skjær tomat, squash og løk i skiver. Legg aubergine, tomat, løk, squash, basilikum, hermetiske tomater og hvitløk lagvis, i en ildfast form. Stø over ost. Krydre med salt og pepper. Legg noen klatter smør oppå.
    4. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Ta bort folien. Fortsett å steke i 10–20 minutter, til grønnsakene har fått fin farge og kjennes myke.

      Tips:

      Server gjerne med ferskt brød og et godt olivensmør til. Det lager du enkelt ved å finhakke sort oliven og blande med Tine Meierismør, litt presset sitron og grovkvernet pepper.

Kommentarer

  Legg til kommentar