Skip to main content

Ratatouillegrateng

Enkel
1t

Denne franskinspirerte grønnsaksformen kan du utmerket godt servere som en vegetarisk middagsrett.

3.7
(39)
Next ImageRatatouillegrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
aubergine
1 ss
TINE® Meierismør til steking
500 g
tomat
1.5 stk
squash
1.5 stk
løk
1 dl
frisk basilikum, hakket
3 fedd
hvitløk, hakket
400 g
hakket hermetiske tomater
2 dl
Revet JARLSBERG®
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skjær aubergine i tynne skiver. Stek dem i smør i en stekepanne noen minutter, til de er gylne.

  3. Skjær tomat, squash og løk i skiver. Legg aubergine, tomat, løk, squash, basilikum, hermetiske tomater og hvitløk lagvis, i en ildfast form. Stø over ost. Krydre med salt og pepper. Legg noen klatter smør oppå.

  4. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Ta bort folien. Fortsett å steke i 10–20 minutter, til grønnsakene har fått fin farge og kjennes myke.

    Tips

    Server gjerne med ferskt brød og et godt olivensmør til. Det lager du enkelt ved å finhakke sort oliven og blande med Tine Meierismør, litt presset sitron og grovkvernet pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter