Ratatouillegrateng
Enkel•60 min50 min
Denne franskinspirerte grønnsaksformen kan du utmerket godt servere som en vegetarisk middagsrett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkaubergine
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
500 gtomater
-
1 ½ stksquash
-
1 ½ stkløk
-
1 dlfrisk basilikum , hakket
-
3 feddhvitløk , hakket
-
400 ghakket hermetiske tomater
-
2 dlJarlsberg® Revet
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
3 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Skjær aubergine i tynne skiver. Stek dem i smør i en stekepanne noen minutter, til de er gylne.
-
3
Skjær tomat, squash og løk i skiver. Legg aubergine, tomat, løk, squash, basilikum, hermetiske tomater og hvitløk lagvis, i en ildfast form. Stø over ost. Krydre med salt og pepper. Legg noen klatter smør oppå.
-
4
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Ta bort folien. Fortsett å steke i 10–20 minutter, til grønnsakene har fått fin farge og kjennes myke.
Tips
Server gjerne med ferskt brød og et godt olivensmør til. Det lager du enkelt ved å finhakke sort oliven og blande med Tine Meierismør, litt presset sitron og grovkvernet pepper.