Gyoza med sopp
Asiatiske dumplings med et deilig sopp-fyll og sprø stekeskorpe, er et perfekt vegetarisk alternativ når du serverer dim sum. Disse lager du enkelt i panna hjemme.
Middels•50 min•30 personer
Ingredienser
- 30 stykk gyoza-ark
- 300 g sopp, f.eks. sjampinjong og shiitake
- 2 stykk sjalottløk
- 2 stykk vårløk
- 0.5 ss TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 250 g spinat
- 5 ss finhakket frisk koriander
- 3 cm frisk ingefær
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 ts soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss nøytral olje
- 1 dl vann
Dipp-saus
- 0.5 dl soyasaus
- 0.5 dl sitronsaft
- 1 ts sesamolje
- 2 ts sesamfrø, ristede
Til servering
- 2 ss sesamfrø
- 1 stykk chili
- 0.13 bunt urter, (kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Legg gyoza-arkene ut til tining på benken.
2
Grovhakk sopp, sjalottløk og vårløk. Stek alt i en varm panne med smør og salt til gyllent. Ha i spinat og stek til den faller sammen. Stek til overskuddsvannet er fordampet.
3
Ha massen over i en kjøkkenmaskin sammen med koriander, ingefær, hvitløksfedd, soyasaus og sesamolje. Kjør til godt blandet.
4
Legg 1 teskje fyll på hvert ark, fukt kantene med litt vann og brett i to over fyllet til en halvmåne. Klem kantene godt sammen slik at de er forseglet.
5
Bland sammen soyasaus, sitronsaft og sesamfrø. Sett til side.
6
Varm opp en spiseskje nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne med lokk. Stek dumplingene på den ene siden til gylne. Hell på vann, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter til vannet er fordampet. Server med sesamfrø, finhakket chili og friske urter.