
Gyoza med sopp
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
30 stkgyoza-ark
-
300 gsopp f.eks. sjampinjong og shiitake
-
2 stksjalottløk
-
2 stkvårløk
-
½ ss
-
½ tssalt
-
250 gspinat
-
5 ssfinhakket frisk koriander
-
3 cmfrisk ingefær
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ tssoyasaus
-
1 sssesamolje
-
1 ssnøytral olje
-
1 dlvann
Dipp-saus
-
½ dlsoyasaus
-
½ dlsitronsaft
-
1 tssesamolje
-
2 tssesamfrø, ristede
Til servering
-
2 sssesamfrø
-
1 stkchili
-
⅛ bunturter (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Legg gyoza-arkene ut til tining på benken.
-
2
Grovhakk sopp, sjalottløk og vårløk. Stek alt i en varm panne med smør og salt til gyllent. Ha i spinat og stek til den faller sammen. Stek til overskuddsvannet er fordampet.
-
3
Ha massen over i en kjøkkenmaskin sammen med koriander, ingefær, hvitløksfedd, soyasaus og sesamolje. Kjør til godt blandet.
-
4
Legg 1 teskje fyll på hvert ark, fukt kantene med litt vann og brett i to over fyllet til en halvmåne. Klem kantene godt sammen slik at de er forseglet.
-
5
Bland sammen soyasaus, sitronsaft og sesamfrø. Sett til side.
-
6
Varm opp en spiseskje nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne med lokk. Stek dumplingene på den ene siden til gylne. Hell på vann, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter til vannet er fordampet. Server med sesamfrø, finhakket chili og friske urter.