Dumplings med sopp

Gyoza med sopp

0
71
Middels50 min
Asiatiske dumplings med et deilig sopp-fyll og sprø stekeskorpe, er et perfekt vegetarisk alternativ når du serverer dim sum. Disse lager du enkelt i panna hjemme.

Ingredienser

Antall stykker

  • 30 stk
    gyoza-ark
  • 300 g
    sopp f.eks. sjampinjong og shiitake
  • 2 stk
    sjalottløk
  • 2 stk
    vårløk
  • ½ ss
  • ½ ts
    salt
  • 250 g
    spinat
  • 5 ss
    finhakket frisk koriander
  • 3 cm
    frisk ingefær
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ ts
    soyasaus
  • 1 ss
    sesamolje
  • 1 ss
    nøytral olje
  • 1 dl
    vann

Dipp-saus

  • ½ dl
    soyasaus
  • ½ dl
    sitronsaft
  • 1 ts
    sesamolje
  • 2 ts
    sesamfrø, ristede

Til servering

  • 2 ss
    sesamfrø
  • 1 stk
    chili
  • ⅛ bunt
    urter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gyoza-arkene ut til tining på benken.

  2. 2

    Grovhakk sopp, sjalottløk og vårløk. Stek alt i en varm panne med smør og salt til gyllent. Ha i spinat og stek til den faller sammen. Stek til overskuddsvannet er fordampet.

  3. 3

    Ha massen over i en kjøkkenmaskin sammen med koriander, ingefær, hvitløksfedd, soyasaus og sesamolje. Kjør til godt blandet.

  4. 4

    Legg 1 teskje fyll på hvert ark, fukt kantene med litt vann og brett i to over fyllet til en halvmåne. Klem kantene godt sammen slik at de er forseglet.

  5. 5

    Bland sammen soyasaus, sitronsaft og sesamfrø. Sett til side.

  6. 6

    Varm opp en spiseskje nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne med lokk. Stek dumplingene på den ene siden til gylne. Hell på vann, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter til vannet er fordampet. Server med sesamfrø, finhakket chili og friske urter.

Del denne oppskriften: