Dumplings med sopp

Gyoza med sopp

0
  • Middels
  • 50 min
Asiatiske dumplings med et deilig sopp-fyll og sprø stekeskorpe, er et perfekt vegetarisk alternativ når du serverer dim sum. Disse lager du enkelt i panna hjemme.

Ingredienser

30 stk gyoza-ark
300 g sopp f.eks. sjampinjong og shiitake
2 stk sjalottløk
2 stk vårløk
½ ss TINE Meierismør
½ ts salt
250 g spinat
5 ss finhakket frisk koriander
3 cm frisk ingefær
2 stk hvitløksfedd
½ ts soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss nøytral olje
1 dl vann

Dipp-saus

½ dl soyasaus
½ dl sitronsaft
1 ts sesamolje
2 ts sesamfrø, ristede

Til servering

2 ss sesamfrø
1 stk chili
⅛ bunt urter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Legg gyoza-arkene ut til tining på benken.
    2. Grovhakk sopp, sjalottløk og vårløk. Stek alt i en varm panne med smør og salt til gyllent. Ha i spinat og stek til den faller sammen. Stek til overskuddsvannet er fordampet.
    3. Ha massen over i en kjøkkenmaskin sammen med koriander, ingefær, hvitløksfedd, soyasaus og sesamolje. Kjør til godt blandet.
    4. Legg 1 teskje fyll på hvert ark, fukt kantene med litt vann og brett i to over fyllet til en halvmåne. Klem kantene godt sammen slik at de er forseglet.
    5. Bland sammen soyasaus, sitronsaft og sesamfrø. Sett til side.
    6. Varm opp en spiseskje nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne med lokk. Stek dumplingene på den ene siden til gylne. Hell på vann, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter til vannet er fordampet. Server med sesamfrø, finhakket chili og friske urter.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat