Skip to main content

Gyoza med sopp

Middels
50min

Asiatiske dumplings med et deilig sopp-fyll og sprø stekeskorpe, er et perfekt vegetarisk alternativ når du serverer dim sum. Disse lager du enkelt i panna hjemme.

3.7
(80)
Next ImageGyoza med sopp

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

30 stk
gyoza-ark
300 g
sopp f.eks. sjampinjong og shiitake
2 stk
sjalottløk
2 stk
vårløk
0.5 ts
salt
250 g
spinat
5 ss
finhakket frisk koriander
3 cm
frisk ingefær
2 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
soyasaus
1 ss
sesamolje
1 ss
nøytral olje
1 dl
vann

Dipp-saus

0.5 dl
soyasaus
0.5 dl
sitronsaft
1 ts
sesamolje
2 ts
sesamfrø, ristede

Til servering

2 ss
sesamfrø
1 stk
chili
0.125 bunt
urter (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Legg gyoza-arkene ut til tining på benken.

  2. Grovhakk sopp, sjalottløk og vårløk. Stek alt i en varm panne med smør og salt til gyllent. Ha i spinat og stek til den faller sammen. Stek til overskuddsvannet er fordampet.

  3. Ha massen over i en kjøkkenmaskin sammen med koriander, ingefær, hvitløksfedd, soyasaus og sesamolje. Kjør til godt blandet.

  4. Legg 1 teskje fyll på hvert ark, fukt kantene med litt vann og brett i to over fyllet til en halvmåne. Klem kantene godt sammen slik at de er forseglet.

  5. Bland sammen soyasaus, sitronsaft og sesamfrø. Sett til side.

  6. Varm opp en spiseskje nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne med lokk. Stek dumplingene på den ene siden til gylne. Hell på vann, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter til vannet er fordampet. Server med sesamfrø, finhakket chili og friske urter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter