
Gyoza med sopp
Asiatiske dumplings med et deilig sopp-fyll og sprø stekeskorpe, er et perfekt vegetarisk alternativ når du serverer dim sum. Disse lager du enkelt i panna hjemme.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Dipp-saus
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Legg gyoza-arkene ut til tining på benken.
- 2
Grovhakk sopp, sjalottløk og vårløk. Stek alt i en varm panne med smør og salt til gyllent. Ha i spinat og stek til den faller sammen. Stek til overskuddsvannet er fordampet.
- 3
Ha massen over i en kjøkkenmaskin sammen med koriander, ingefær, hvitløksfedd, soyasaus og sesamolje. Kjør til godt blandet.
- 4
Legg 1 teskje fyll på hvert ark, fukt kantene med litt vann og brett i to over fyllet til en halvmåne. Klem kantene godt sammen slik at de er forseglet.
- 5
Bland sammen soyasaus, sitronsaft og sesamfrø. Sett til side.
- 6
Varm opp en spiseskje nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne med lokk. Stek dumplingene på den ene siden til gylne. Hell på vann, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter til vannet er fordampet. Server med sesamfrø, finhakket chili og friske urter.