Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
n

Blomkålris

Enkel
15min

Blomkålris er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk, og et godt alternativ til både ris og couscous! En smart måte å få i seg mer grønnsaker på!

4.0
(166)
Next ImageBlomkålris

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
blomkål
0.5 stk
sitron
1 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft.

  2. Smelt smør i en stekepanne. Krydre blomkålen med salt og pepper, finhakk og ha i hvitløk. Fres alt på middels sterk varme i ca. 2 minutter.

    Tips

    Stek gjerne blomkålen i puljer så det er enklere å røre rundt uten å søle.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bland gjerne blomkålrisen med ris, bland den inn i salater eller tilsett nøtter, tørket frukt, rå grønnsaker eller urter for å tilføre mer smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter