
Aligot
Denne potetmosen er stappfull av ost og crème fraîche, og er en krysning mellom ostefondue og potetmos. Prinsippet er at osten skal gjøre mosen smakfull og elastisk. Potetstappe serveres gjerne til godt krydret kjøtt eller pølse.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Skrell og kok potetene møre i godt saltet vann. Hell av vannet, og damp potetene tørre. Skrell hvitløk og la feddene trekke i melk i 10 minutter, mens potetene koker.
- 2
Smelt smør i en stor kjele. Ta opp hvitløkfeddene av melken, og hell melk i smøret. Tilsett crème fraîche og rør sammen. Mos poteter og hvitløk fint med en potetpresse og ha i gryten. Bland godt og varm opp til kokepunktet.
Tips
Spe med litt mere melk hvis stappen blir for hard. - 3
Ha i revet ost. Bring til kokepunktet igjen mens du rører energisk hele tiden, til ost og potet er godt blandet og stappen danner et langt bånd når du løfter den opp med sleiven. Server med en gang.
Tips