Wok med sesampanert laks

Wok med sesampanert laks

0
7
Enkel30 min
Et raskt og nydelig valg av middag i hverdagen. Sesampanert laks lagd i wok med paprika, purre, mais og løk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    purre
  • 1 stk
    rødløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 dl
    mais eller minimais
  • 400 g
    laksefilet
  • 4 ss
    sesamfrø
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • ½ dl
    soyasaus eller teriakisaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask paprika og purre. Skrell og skjær rødløk i skiver, og finhakk hvitløk. Skjær paprika og rødløk i jevne skiver. Åpne boksen med mais og sil fra vannet. Kutt laksefilet i passe store terninger.

  2. 2

    Ha sesamfrø i en bakebolle. Vend laksebitene i bollen, slik at de blir godt dekket.

  3. 3

    Stek grønnsakene på sterk varme i olje til de er møre, i ca 5 minutter. Rør godt mens du holder på. Når de er ferdige, skrur du ned varmen til middels. Tilsett soyasaus og laksebitene. Rør forsiktig til laksen er gjennomvarm, i 4–5 minutter.

Tips

Lager du wok med fisk, er det viktig å huske at fisken ikke trenger å steke lenge før den er ferdig. Ha derfor laksebitene i til sutt, samtidig som du skrur ned varmen. I en wok skal alle bitene helst være like store, da får de en jevn konsistens.

Del denne oppskriften: