Wok med sesampanert laks

Wok med sesampanert laks

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Et raskt og nydelig valg av middag i hverdagen. Sesampanert laks lagd i wok med paprika, purre, mais og løk.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk rød paprika
1 stk purre
1 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
2 dl mais eller minimais
400 g laksefilet
4 ss sesamfrø
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ dl soyasaus eller teriakisaus

Slik gjør du det

    1. Vask paprika og purre. Skrell og skjær rødløk i skiver, og finhakk hvitløk. Skjær paprika og rødløk i jevne skiver. Åpne boksen med mais og sil fra vannet. Kutt laksefilet i passe store terninger.
    2. Ha sesamfrø i en bakebolle. Vend laksebitene i bollen, slik at de blir godt dekket.
    3. Stek grønnsakene på sterk varme i olje til de er møre, i ca 5 minutter. Rør godt mens du holder på. Når de er ferdige, skrur du ned varmen til middels. Tilsett soyasaus og laksebitene. Rør forsiktig til laksen er gjennomvarm, i 4–5 minutter.
Tips!

Lager du wok med fisk, er det viktig å huske at fisken ikke trenger å steke lenge før den er ferdig. Ha derfor laksebitene i til sutt, samtidig som du skrur ned varmen. I en wok skal alle bitene helst være like store, da får de en jevn konsistens.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat