
Wok med sesampanert laks
Enkel•30 min min
Et raskt og nydelig valg av middag i hverdagen. Sesampanert laks lagd i wok med paprika, purre, mais og løk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkrød paprika
-
1 stkpurre
-
1 stkrødløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 dlmais eller minimais
-
400 glaksefilet
-
4 sssesamfrø
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
½ dlsoyasaus eller teriakisaus
Slik gjør du det
-
1
Vask paprika og purre. Skrell og skjær rødløk i skiver, og finhakk hvitløk. Skjær paprika og rødløk i jevne skiver. Åpne boksen med mais og sil fra vannet. Kutt laksefilet i passe store terninger.
-
2
Ha sesamfrø i en bakebolle. Vend laksebitene i bollen, slik at de blir godt dekket.
-
3
Stek grønnsakene på sterk varme i olje til de er møre, i ca 5 minutter. Rør godt mens du holder på. Når de er ferdige, skrur du ned varmen til middels. Tilsett soyasaus og laksebitene. Rør forsiktig til laksen er gjennomvarm, i 4–5 minutter.