Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Wok med sesampanert laks

Enkel
30min

Et raskt og nydelig valg av middag i hverdagen. Sesampanert laks lagd i wok med paprika, purre, mais og løk.

3.3
(13)
Next ImageWok med sesampanert laks

Ingredienser

Porsjoner

1 stk
rød paprika
1 stk
purre
1 stk
rødløk
2 stk
hvitløksfedd
2 dl
mais eller minimais
400 g
laksefilet
4 ss
sesamfrø
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
0.5 dl
soyasaus eller teriakisaus

Slik gjør du

  1. Vask paprika og purre. Skrell og skjær rødløk i skiver, og finhakk hvitløk. Skjær paprika og rødløk i jevne skiver. Åpne boksen med mais og sil fra vannet. Kutt laksefilet i passe store terninger.

  2. Ha sesamfrø i en bakebolle. Vend laksebitene i bollen, slik at de blir godt dekket.

  3. Stek grønnsakene på sterk varme i olje til de er møre, i ca 5 minutter. Rør godt mens du holder på. Når de er ferdige, skrur du ned varmen til middels. Tilsett soyasaus og laksebitene. Rør forsiktig til laksen er gjennomvarm, i 4–5 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lager du wok med fisk, er det viktig å huske at fisken ikke trenger å steke lenge før den er ferdig. Ha derfor laksebitene i til sutt, samtidig som du skrur ned varmen. I en wok skal alle bitene helst være like store, da får de en jevn konsistens.

Flere fristende oppskrifter