Skip to main content

Stekt torsk med risotto og grønnsaker

Middels
30min

Et stykke perfekt stekt torsk, servert sammen med en deilig risotto og sprø grønnsaker, smaker godt både til hverdag og fest.

4.1
(17)
Next ImageStekt torsk med risotto og grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

3 dl
7 dl
vann
2 terning
kyllingbuljong
1 stk
løk, hakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
TINE® Meierismør til steking
400 g
risottoris, ukokt
1 dl
parmesan, revet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
150 g
kantarell
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 dl
mais
2 stk
vårløk, hakkede

Fisk

800 g
torskefilet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Grønnsaker

2 stk
gulrot, i strimler
1 bunt
asparges

Fremgangsmåte

  1. Ha eplejuice og vann i en kjele og kok opp. Ha i kyllingbuljong.

  2. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele, ca. 2 minutter. Tilsett ris og surr videre i 1 minutt. Spe med buljong, litt etter litt. La buljongen koke inn i risen før du tilsetter mer. Rør i kjelen hele tiden, ca. 20 minutter.

    Tips

    Buljong kan erstattes med fond.

  3. Tilsett smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.

  4. Rens og stek kantareller i smør i 3 minutter, og vend inn i risottoen sammen med mais og vårløk.

Fisk

  1. Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør, ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsaker

  1. Kok gulrot og asparges i lettsaltet vann, og server med fisk og risotto.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også bruke annen hvit fisk i denne oppskriften, f.eks. steinbit, kveite eller sei.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter