Stekt torsk med risotto og grønnsaker
Et stykke perfekt stekt torsk, servert sammen med en deilig risotto og sprø grønnsaker, smaker godt både til hverdag og fest.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
Risotto
- 3 dl Sunniva® Original Eplejuice, (ev. hvitvin)
- 7 dl vann
- 2 terning kyllingbuljong
- 1 stykk løk, , hakket
- 2 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 400 g risottoris, , ukokt
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 dl parmesan, , revet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 150 g kantarell
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 dl mais
- 2 stykk vårløk, , hakkede
Fisk
- 800 g torskefilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
Grønnsaker
- 2 stykk gulrot, , i strimler
- 1 bunt asparges
Slik gjør du
1
Ha eplejuice og vann i en kjele og kok opp. Ha i kyllingbuljong.
2
Surr løk og hvitløk i smør i en kjele, ca. 2 minutter. Tilsett ris og surr videre i 1 minutt. Spe med buljong, litt etter litt. La buljongen koke inn i risen før du tilsetter mer. Rør i kjelen hele tiden, ca. 20 minutter.
TipsBuljong kan erstattes med fond.
3
Tilsett smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.
4
Rens og stek kantareller i smør i 3 minutter, og vend inn i risottoen sammen med mais og vårløk.
Fisk
1
Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør, ca. 2 minutter på hver side.
Grønnsaker
1
Kok gulrot og asparges i lettsaltet vann, og server med fisk og risotto.
TipsDu kan også bruke annen hvit fisk i denne oppskriften, f.eks. steinbit, kveite eller sei.