
Moules au Roquefort
Enkel•10 min5 min
En lett og velsmakende rett med blåmuggost og blåskjell. Dette er en av signaturretene til Ostebutikken på Grünerløkka i Oslo.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gblåskjell
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 stkBananløk
-
2 ssolivenolje
-
1 dltørr hvitvin
-
2 sshakket bladpersille
-
45 groquefort (du kan også bruke Normanna)
-
2 skiverristet brød
Slik gjør du det
-
1
Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
-
2
Finhakk hvitløk og løk, og fres i olje i en stor gryte på høy varme i et par minutt.
-
3
Tilsett hvitvin, hakket bladpersille og ost i biter. Kok opp og tilsett blåskjell. Rør raskt, sett på lokk og la dampe i ca. 5 minutter eller til alle skjellene åpner seg. Rør et par ganger underveis.
-
4
Kast de skjellene som ikke åpner seg og vend inn litt mer persille. Server med ristet brød.