Håndkle og blad
Moules au Roquefort
(2525)

Moules au Roquefort

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En lett og velsmakende rett med blåmuggost og blåskjell. Dette er en av signaturretene til Ostebutikken på Grünerløkka i Oslo.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gblåskjell
1 stkhvitløksfedd
1 stkBananløk
2 ssolivenolje
1 dltørr hvitvin
2 sshakket bladpersille
45 groquefort (du kan også bruke Normanna)
2 skiverristet brød
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
    2. Finhakk hvitløk og løk, og fres i olje i en stor gryte på høy varme i et par minutt.
    3. Tilsett hvitvin, hakket bladpersille og ost i biter. Kok opp og tilsett blåskjell. Rør raskt, sett på lokk og la dampe i ca. 5 minutter eller til alle skjellene åpner seg. Rør et par ganger underveis.
    4. Kast de skjellene som ikke åpner seg og vend inn litt mer persille. Server med ristet brød.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat