Moules au Roquefort
En lett og velsmakende rett med blåmuggost og blåskjell. Dette er en av signaturretene til Ostebutikken på Grünerløkka i Oslo.
Enkel•10 min•2 personer
Ingredienser
- 400 g blåskjell
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 stykk Bananløk
- 2 ss olivenolje
- 1 dl tørr hvitvin
- 2 ss hakket bladpersille
- 45 g roquefort, (du kan også bruke Normanna)
- 2 skive ristet brød
Slik gjør du
1
Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
2
Finhakk hvitløk og løk, og fres i olje i en stor gryte på høy varme i et par minutt.
3
Tilsett hvitvin, hakket bladpersille og ost i biter. Kok opp og tilsett blåskjell. Rør raskt, sett på lokk og la dampe i ca. 5 minutter eller til alle skjellene åpner seg. Rør et par ganger underveis.
4
Kast de skjellene som ikke åpner seg og vend inn litt mer persille. Server med ristet brød.