Skip to main content

Moules au Roquefort

Enkel
10min

En lett og velsmakende rett med blåmuggost og blåskjell. Dette er en av signaturretene til Ostebutikken på Grünerløkka i Oslo.

3.4
(35)
Next ImageMoules au Roquefort

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
blåskjell
1 stk
hvitløksfedd
1 stk
Bananløk
2 ss
olivenolje
1 dl
tørr hvitvin
2 ss
hakket bladpersille
45 g
roquefort (du kan også bruke Normanna)
2 skiver
ristet brød

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.

  2. Finhakk hvitløk og løk, og fres i olje i en stor gryte på høy varme i et par minutt.

  3. Tilsett hvitvin, hakket bladpersille og ost i biter. Kok opp og tilsett blåskjell. Rør raskt, sett på lokk og la dampe i ca. 5 minutter eller til alle skjellene åpner seg. Rør et par ganger underveis.

  4. Kast de skjellene som ikke åpner seg og vend inn litt mer persille. Server med ristet brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter