Moules au Roquefort

Moules au Roquefort

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
  • 5 min
En lett og velsmakende rett med blåmuggost og blåskjell. Dette er en av signaturretene til Ostebutikken på Grünerløkka i Oslo.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g blåskjell
1 stk hvitløksfedd
1 stk Bananløk
2 ss olivenolje
1 dl tørr hvitvin
2 ss hakket bladpersille
45 g roquefort (du kan også bruke Normanna)
2 skiver ristet brød

Slik gjør du det

    1. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
    2. Finhakk hvitløk og løk, og fres i olje i en stor gryte på høy varme i et par minutt.
    3. Tilsett hvitvin, hakket bladpersille og ost i biter. Kok opp og tilsett blåskjell. Rør raskt, sett på lokk og la dampe i ca. 5 minutter eller til alle skjellene åpner seg. Rør et par ganger underveis.
    4. Kast de skjellene som ikke åpner seg og vend inn litt mer persille. Server med ristet brød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat