Moules au Roquefort

Moules au Roquefort

0
27
Enkel10 min
En lett og velsmakende rett med blåmuggost og blåskjell. Dette er en av signaturretene til Ostebutikken på Grünerløkka i Oslo.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    blåskjell
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    Bananløk
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 dl
    tørr hvitvin
  • 2 ss
    hakket bladpersille
  • 45 g
    roquefort (du kan også bruke Normanna)
  • 2 skiver
    ristet brød

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.

  2. 2

    Finhakk hvitløk og løk, og fres i olje i en stor gryte på høy varme i et par minutt.

  3. 3

    Tilsett hvitvin, hakket bladpersille og ost i biter. Kok opp og tilsett blåskjell. Rør raskt, sett på lokk og la dampe i ca. 5 minutter eller til alle skjellene åpner seg. Rør et par ganger underveis.

  4. 4

    Kast de skjellene som ikke åpner seg og vend inn litt mer persille. Server med ristet brød.

Del denne oppskriften: