Karlas fiskegryte
En god fiskegryte lager du enkelt fra bunnen av. Her får du kokken Karlas variant, men bruk gjerne din favoritt fisk.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 60 g TINE® Meierismør
- 60 g hvetemel
- 8 dl fiskekraft
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 2 ss eddik
- 1 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 stykk gulrot
- 1 stykk sellerirot
- 1 stykk purre
- 4 stykk potet
- 400 g fiskefilet
Slik gjør du
1
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i mel og bland godt. Spe med fiskekraft og fløte og kok til en tykk saus under konstant omrøring. Rør inn eddik og sukker og smak til med salt og pepper.
2
Del gulrot i skiver, sellerirot i terninger og purre og potet i biter. Ha i sausen og kok møre, ca. 10 minutter.
3
Del fisk i biter og tilsett. La trekke i 5 minutter. Server med et dryss gressløk og eventuelt flere kokte poteter.
TipsGjør gjerne denne fiskegryten enda bedre ved å tilsette reker, blåskjell eller annen sjømat.
TipsOm du ønsker en mer flytende variant kan du spe basen med litt mer kraft eller melk.