Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Karlas fiskegryte

Enkel
30min

En god fiskegryte lager du enkelt fra bunnen av. Her får du kokken Karlas variant, men bruk gjerne din favoritt fisk.

4.0
(20)
Next ImageKarlas fiskegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

60 g
hvetemel
8 dl
fiskekraft
2 ss
eddik
1 ss
sukker
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 stk
gulrot
1 stk
sellerirot
1 stk
purre
4 stk
potet
400 g
fiskefilet

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i mel og bland godt. Spe med fiskekraft og fløte og kok til en tykk saus under konstant omrøring. Rør inn eddik og sukker og smak til med salt og pepper.

  2. Del gulrot i skiver, sellerirot i terninger og purre og potet i biter. Ha i sausen og kok møre, ca. 10 minutter.

  3. Del fisk i biter og tilsett. La trekke i 5 minutter. Server med et dryss gressløk og eventuelt flere kokte poteter.

    Tips

    Gjør gjerne denne fiskegryten enda bedre ved å tilsette reker, blåskjell eller annen sjømat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du ønsker en mer flytende variant kan du spe basen med litt mer kraft eller melk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter