Karlas fiskegryte

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god fiskegryte lager du enkelt fra bunnen av. Her får du kokken Karlas variant, men bruk gjerne din favoritt fisk.

Antall porsjoner

Ingredienser

60 gTINE Meierismør
60 ghvetemel
8 dlfiskekraft
3 dlTINE Kremfløte
2 sseddik
1 sssukker
½ tssalt
¼ tspepper
4 stkgulrøtter
1 stksellerirot
1 stkpurre
4 stkpoteter
400 gfiskefilet
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i mel og bland godt. Spe med fiskekraft og fløte og kok til en tykk saus under konstant omrøring. Rør inn eddik og sukker og smak til med salt og pepper.
    2. Del gulrot i skiver, sellerirot i terninger og purre og potet i biter. Ha i sausen og kok møre, ca. 10 minutter.
    3. Del fisk i biter og tilsett. La trekke i 5 minutter. Server med et dryss gressløk og eventuelt flere kokte poteter.

      Tips:

      Gjør gjerne denne fiskegryten enda bedre ved å tilsette reker, blåskjell eller annen sjømat.

Tips:

Om du ønsker en mer flytende variant kan du spe basen med litt mer kraft eller melk.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar