Karlas fiskegryte
Enkel•30 min min
En god fiskegryte lager du enkelt fra bunnen av. Her får du kokken Karlas variant, men bruk gjerne din favoritt fisk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
60 g
-
60 ghvetemel
-
8 dlfiskekraft
-
3 dl
-
2 sseddik
-
1 sssukker
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 stkgulrøtter
-
1 stksellerirot
-
1 stkpurre
-
4 stkpoteter
-
400 gfiskefilet
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i mel og bland godt. Spe med fiskekraft og fløte og kok til en tykk saus under konstant omrøring. Rør inn eddik og sukker og smak til med salt og pepper.
-
2
Del gulrot i skiver, sellerirot i terninger og purre og potet i biter. Ha i sausen og kok møre, ca. 10 minutter.
-
3
Del fisk i biter og tilsett. La trekke i 5 minutter. Server med et dryss gressløk og eventuelt flere kokte poteter.
Tips
Gjør gjerne denne fiskegryten enda bedre ved å tilsette reker, blåskjell eller annen sjømat.