Karlas fiskegryte

Karlas fiskegryte

0
19
Enkel30 min
En god fiskegryte lager du enkelt fra bunnen av. Her får du kokken Karlas variant, men bruk gjerne din favoritt fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 60 g
  • 60 g
    hvetemel
  • 8 dl
    fiskekraft
  • 3 dl
  • 2 ss
    eddik
  • 1 ss
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    sellerirot
  • 1 stk
    purre
  • 4 stk
    poteter
  • 400 g
    fiskefilet

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i mel og bland godt. Spe med fiskekraft og fløte og kok til en tykk saus under konstant omrøring. Rør inn eddik og sukker og smak til med salt og pepper.

  2. 2

    Del gulrot i skiver, sellerirot i terninger og purre og potet i biter. Ha i sausen og kok møre, ca. 10 minutter.

  3. 3

    Del fisk i biter og tilsett. La trekke i 5 minutter. Server med et dryss gressløk og eventuelt flere kokte poteter.

    Tips

    Gjør gjerne denne fiskegryten enda bedre ved å tilsette reker, blåskjell eller annen sjømat.

Tips

Om du ønsker en mer flytende variant kan du spe basen med litt mer kraft eller melk.

Del denne oppskriften: