Karlas fiskegryte

Karlas fiskegryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En god fiskegryte lager du enkelt fra bunnen av. Her får du kokken Karlas variant, men bruk gjerne din favoritt fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g TINE Meierismør
60 g hvetemel
8 dl fiskekraft
3 dl TINE Kremfløte
2 ss eddik
1 ss sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
4 stk gulrøtter
1 stk sellerirot
1 stk purre
4 stk poteter
400 g fiskefilet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i mel og bland godt. Spe med fiskekraft og fløte og kok til en tykk saus under konstant omrøring. Rør inn eddik og sukker og smak til med salt og pepper.
    2. Del gulrot i skiver, sellerirot i terninger og purre og potet i biter. Ha i sausen og kok møre, ca. 10 minutter.
    3. Del fisk i biter og tilsett. La trekke i 5 minutter. Server med et dryss gressløk og eventuelt flere kokte poteter.
      Tips!

      Gjør gjerne denne fiskegryten enda bedre ved å tilsette reker, blåskjell eller annen sjømat.

Tips!

Om du ønsker en mer flytende variant kan du spe basen med litt mer kraft eller melk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat