
Karlas fiskegryte
En god fiskegryte lager du enkelt fra bunnen av. Her får du kokken Karlas variant, men bruk gjerne din favoritt fisk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, ha i mel og bland godt. Spe med fiskekraft og fløte og kok til en tykk saus under konstant omrøring. Rør inn eddik og sukker og smak til med salt og pepper.
- 2
Del gulrot i skiver, sellerirot i terninger og purre og potet i biter. Ha i sausen og kok møre, ca. 10 minutter.
- 3
Del fisk i biter og tilsett. La trekke i 5 minutter. Server med et dryss gressløk og eventuelt flere kokte poteter.
Tips
Gjør gjerne denne fiskegryten enda bedre ved å tilsette reker, blåskjell eller annen sjømat.
Tips
Om du ønsker en mer flytende variant kan du spe basen med litt mer kraft eller melk.