Karlas thai red curry

Karlas thai red curry

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
En ekte thai curry består av mange ingredienser, men smakene blir velbalanserte og gode. Dette er et godt utgangspunkt for mange gode gryter.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk sjalottløk
1 stk fennikel
½ stk chili
2 fedd hvitløk
2 stk sitrongress
3 ss finrevet ingefær
2 stk kaffirlimeblader
3 ss rapsolje
6 ss rød currypaste
8 dl fiskekraft
2 dl TINE Kremfløte
4 dl kokosmelk
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk lime
400 g kyllingfileter
1 stk gulrot
200 g hermetiserte vannkastanjer
200 g hurtigris , ukokt

TIL SERVERING

1 stk rød chili
1 stk lime

Slik gjør du det

    1. Del løk i skiver, finstrimle fennikel og finhakk chili, hvitløk og sitrongress. Fres med ingefær og limeblader i olje i 2-3 minutter.
    2. Ha i curry paste og fres videre i 3 minutter. Tilsett kraft og fløte og småkok i 30 minutter til sausen starter å tykne.
    3. Bland inn kokosmelk og smak til med soyasaus, fiskesaus, salt, pepper og limesaft.
      Tips!

      Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre ut 2 ss Maizena med litt vann og blande inn i gryten de siste 5 minuttene av koketiden.

    4. Kok ris etter anvisning på pakken. Del kylling i biter og fres i en panne til gyllen og nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Vend inn i curryen.
    5. Finstrimle gulrot og ha i gryten med vannkastanjer noen minutter før servering. Server med ris, lime og ekstra finhakket chili.
Tips!

Curry paste er i utgangspunktet sterkt, så du kan justere styrken i denne retten både ved å  smake til med mer eller mindre curry paste og ved mengden chili du tilsetter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat