Karlas thai red curry

Karlas thai red curry

0
45
Enkel50 min
En ekte thai curry består av mange ingredienser, men smakene blir velbalanserte og gode. Dette er et godt utgangspunkt for mange gode gryter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    sjalottløk
  • 1 stk
    fennikel
  • ½ stk
    chili
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 2 stk
    sitrongress
  • 3 ss
    finrevet ingefær
  • 2 stk
    kaffirlimeblader
  • 3 ss
    rapsolje
  • 6 ss
    rød currypaste
  • 8 dl
    fiskekraft
  • 2 dl
  • 4 dl
    kokosmelk
  • 2 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    fiskesaus
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 stk
    lime
  • 400 g
    kyllingfileter
  • 1 stk
    gulrot
  • 200 g
    hermetiserte vannkastanjer
  • 200 g
    hurtigris , ukokt

TIL SERVERING

  • 1 stk
    rød chili
  • 1 stk
    lime

Slik gjør du det

  1. 1

    Del løk i skiver, finstrimle fennikel og finhakk chili, hvitløk og sitrongress. Fres med ingefær og limeblader i olje i 2-3 minutter.

  2. 2

    Ha i curry paste og fres videre i 3 minutter. Tilsett kraft og fløte og småkok i 30 minutter til sausen starter å tykne.

  3. 3

    Bland inn kokosmelk og smak til med soyasaus, fiskesaus, salt, pepper og limesaft.

    Tips

    Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre ut 2 ss Maizena med litt vann og blande inn i gryten de siste 5 minuttene av koketiden.

  4. 4

    Kok ris etter anvisning på pakken. Del kylling i biter og fres i en panne til gyllen og nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Vend inn i curryen.

  5. 5

    Finstrimle gulrot og ha i gryten med vannkastanjer noen minutter før servering. Server med ris, lime og ekstra finhakket chili.

Tips

Curry paste er i utgangspunktet sterkt, så du kan justere styrken i denne retten både ved å  smake til med mer eller mindre curry paste og ved mengden chili du tilsetter.

Del denne oppskriften: