Oppskrift på Karlas thai red curry
0

Karlas thai red curry

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En ekte thai curry består av mange ingredienser, men smakene blir velbalanserte og gode. Dette er et godt utgangspunkt for mange gode gryter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stksjalottløk
1 stkfennikel
½ stkchili
2 feddhvitløk
2 stksitrongress
3 ssfinrevet ingefær
2 stkkaffirlimeblader
3 ssrapsolje
6 ssrød currypaste
8 dlfiskekraft
2 dlTINE Kremfløte
4 dlkokosmelk
2 sssoyasaus
1 ssfiskesaus
½ tssalt
¼ tspepper
1 stklime
400 gkyllingfileter
1 stkgulrot
200 ghermetiserte vannkastanjer
200 ghurtigris, ukokt

TIL SERVERING

1 stkrød chili
1 stklime

Slik gjør du det

    1. Del løk i skiver, finstrimle fennikel og finhakk chili, hvitløk og sitrongress. Fres med ingefær og limeblader i olje i 2-3 minutter.
    2. Ha i curry paste og fres videre i 3 minutter. Tilsett kraft og fløte og småkok i 30 minutter til sausen starter å tykne.
    3. Bland inn kokosmelk og smak til med soyasaus, fiskesaus, salt, pepper og limesaft.

      Tips:

      Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre ut 2 ss Maizena med litt vann og blande inn i gryten de siste 5 minuttene av koketiden.

    4. Kok ris etter anvisning på pakken. Del kylling i biter og fres i en panne til gyllen og nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Vend inn i curryen.
    5. Finstrimle gulrot og ha i gryten med vannkastanjer noen minutter før servering. Server med ris, lime og ekstra finhakket chili.

Tips:

Curry paste er i utgangspunktet sterkt, så du kan justere styrken i denne retten både ved å  smake til med mer eller mindre curry paste og ved mengden chili du tilsetter.

Kommentarer