
Karlas thai red curry
Enkel•50 min min
En ekte thai curry består av mange ingredienser, men smakene blir velbalanserte og gode. Dette er et godt utgangspunkt for mange gode gryter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stksjalottløk
-
1 stkfennikel
-
½ stkchili
-
2 feddhvitløk
-
2 stksitrongress
-
3 ssfinrevet ingefær
-
2 stkkaffirlimeblader
-
3 ssrapsolje
-
6 ssrød currypaste
-
8 dlfiskekraft
-
2 dl
-
4 dlkokosmelk
-
2 sssoyasaus
-
1 ssfiskesaus
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stklime
-
400 gkyllingfileter
-
1 stkgulrot
-
200 ghermetiserte vannkastanjer
-
200 ghurtigris , ukokt
TIL SERVERING
-
1 stkrød chili
-
1 stklime
Slik gjør du det
-
1
Del løk i skiver, finstrimle fennikel og finhakk chili, hvitløk og sitrongress. Fres med ingefær og limeblader i olje i 2-3 minutter.
-
2
Ha i curry paste og fres videre i 3 minutter. Tilsett kraft og fløte og småkok i 30 minutter til sausen starter å tykne.
-
3
Bland inn kokosmelk og smak til med soyasaus, fiskesaus, salt, pepper og limesaft.
Tips
Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre ut 2 ss Maizena med litt vann og blande inn i gryten de siste 5 minuttene av koketiden.
-
4
Kok ris etter anvisning på pakken. Del kylling i biter og fres i en panne til gyllen og nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Vend inn i curryen.
-
5
Finstrimle gulrot og ha i gryten med vannkastanjer noen minutter før servering. Server med ris, lime og ekstra finhakket chili.