Skip to main content

Karlas thai red curry

Enkel
50min

En ekte thai curry består av mange ingredienser, men smakene blir velbalanserte og gode. Dette er et godt utgangspunkt for mange gode gryter.

4.1
(47)
Next ImageKarlas thai red curry

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
sjalottløk
1 stk
fennikel
0.5 stk
chili
2 fedd
hvitløk
2 stk
sitrongress
3 ss
finrevet ingefær
2 stk
kaffirlimeblad
3 ss
rapsolje
6 ss
rød currypaste
8 dl
fiskekraft
4 dl
kokosmelk
2 ss
soyasaus
1 ss
fiskesaus
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
lime
400 g
kyllingfilet
1 stk
gulrot
200 g
hermetiserte vannkastanje
200 g
hurtigris, ukokt

TIL SERVERING

1 stk
rød chili
1 stk
lime

Fremgangsmåte

  1. Del løk i skiver, finstrimle fennikel og finhakk chili, hvitløk og sitrongress. Fres med ingefær og limeblader i olje i 2-3 minutter.

  2. Ha i curry paste og fres videre i 3 minutter. Tilsett kraft og fløte og småkok i 30 minutter til sausen starter å tykne.

  3. Bland inn kokosmelk og smak til med soyasaus, fiskesaus, salt, pepper og limesaft.

    Tips

    Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre ut 2 ss Maizena med litt vann og blande inn i gryten de siste 5 minuttene av koketiden.

  4. Kok ris etter anvisning på pakken. Del kylling i biter og fres i en panne til gyllen og nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Vend inn i curryen.

  5. Finstrimle gulrot og ha i gryten med vannkastanjer noen minutter før servering. Server med ris, lime og ekstra finhakket chili.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Curry paste er i utgangspunktet sterkt, så du kan justere styrken i denne retten både ved å  smake til med mer eller mindre curry paste og ved mengden chili du tilsetter.

Hev smaken med våre produkter