
Karlas arrabbiata
Enkel•90 min min
En god arrabbiata-saus er ikke vanskelig å lage fra bunnen av, men den blir bare bedre om du gir den litt ekstra tid.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gbacon
-
1 stkløk
-
3 feddhvitløk
-
1 stkrød chili
-
2 sssolsikkeolje
-
2 stkgulrøtter
-
1 stkgrillet paprika
-
¾ stksquash
-
5 dlhermetiske tomater
-
1 dlolivenolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 tstørket chiliflak
-
3 ssbalsamicoeddik
-
2 ssworcestershiresaus
-
400 gpenne eller annen pasta, ukokt
-
400 gkjøttdeig
-
1 ss
TIL SERVERING
-
4 ssrevet parmesan
-
4 stkrundstykker eller godt brød
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Del bacon i biter og finhakk løk, hvitløk og chili. Fres alt i olje på medium varme til løken blir blank og myk.
-
2
Del gulrøtter, paprika og squash i terninger og fres med løken i 3-4 minutter. Rør inn tomat og olivenolje. La det småkoke i 1 time.
-
3
Smak til med salt, pepper, chiliflak, balsamico og worcestershiresaus.
-
4
Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kjøttdeig brun i litt smør mens du hakker kjøttet i biter. Vend inn i arrabbiata-sausen og server over kokt pasta, gjerne med et dryss parmesan og godt brød med smør.
Tips
En ekte arrabbiata lages uten kjøttdeig, så dropp kjøttdeigen om du vil ha retten helt autentisk.