Skip to main content

Karlas arrabbiata

Enkel
1t 30min

En god arrabbiata-saus er ikke vanskelig å lage fra bunnen av, men den blir bare bedre om du gir den litt ekstra tid.

3.3
(16)
Next ImageKarlas arrabbiata

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

100 g
bacon
1 stk
løk
3 fedd
hvitløk
1 stk
rød chili
2 ss
solsikkeolje
2 stk
gulrot
1 stk
grillet paprika
0.75 stk
squash
5 dl
hermetiske tomater
1 dl
olivenolje
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ts
tørket chiliflak
3 ss
balsamicoeddik
2 ss
worcestershiresaus
400 g
penne eller annen pasta, ukokt
400 g
kjøttdeig

TIL SERVERING

4 ss
revet parmesan
4 stk
rundstykke eller godt brød

Fremgangsmåte

  1. Del bacon i biter og finhakk løk, hvitløk og chili. Fres alt i olje på medium varme til løken blir blank og myk.

  2. Del gulrøtter, paprika og squash i terninger og fres med løken i 3-4 minutter. Rør inn tomat og olivenolje. La det småkoke i 1 time.

  3. Smak til med salt, pepper, chiliflak, balsamico og worcestershiresaus.

  4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kjøttdeig brun i litt smør mens du hakker kjøttet i biter. Vend inn i arrabbiata-sausen og server over kokt pasta, gjerne med et dryss parmesan og godt brød med smør.

    Tips

    En ekte arrabbiata lages uten kjøttdeig, så dropp kjøttdeigen om du vil ha retten helt autentisk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan justere styrken i chilien ved å tilsett mer chili. Toleransen for sterk mat er veldig forskjellig fra person til person, så om det er mange som skal spise kan det være lurt å servere ekstra chili ved siden av som man kan drysse over etter eget ønske.

Hev smaken med våre produkter