Karlas arrabbiata

Karlas arrabbiata

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
En god arrabbiata-saus er ikke vanskelig å lage fra bunnen av, men den blir bare bedre om du gir den litt ekstra tid.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g bacon
1 stk løk
3 fedd hvitløk
1 stk rød chili
2 ss solsikkeolje
2 stk gulrøtter
1 stk grillet paprika
¾ stk squash
5 dl hermetiske tomater
1 dl olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts tørket chiliflak
3 ss balsamicoeddik
2 ss worcestershiresaus
400 g penne eller annen pasta, ukokt
400 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør

TIL SERVERING

4 ss revet parmesan
4 stk rundstykker eller godt brød
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del bacon i biter og finhakk løk, hvitløk og chili. Fres alt i olje på medium varme til løken blir blank og myk.
    2. Del gulrøtter, paprika og squash i terninger og fres med løken i 3-4 minutter. Rør inn tomat og olivenolje. La det småkoke i 1 time.
    3. Smak til med salt, pepper, chiliflak, balsamico og worcestershiresaus.
    4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kjøttdeig brun i litt smør mens du hakker kjøttet i biter. Vend inn i arrabbiata-sausen og server over kokt pasta, gjerne med et dryss parmesan og godt brød med smør.
      Tips!

      En ekte arrabbiata lages uten kjøttdeig, så dropp kjøttdeigen om du vil ha retten helt autentisk.

Tips!

Du kan justere styrken i chilien ved å tilsett mer chili. Toleransen for sterk mat er veldig forskjellig fra person til person, så om det er mange som skal spise kan det være lurt å servere ekstra chili ved siden av som man kan drysse over etter eget ønske.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sondre

    3 år siden
    Er det snakk om grilla paprika som i a)Paprika grilla i ovnen og skrapt, el. b)grilla paprika i i vineddik på glass?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Sondre, Grillet i ovnen er aller best, men du kan også bruke grillet paprika på glass for en enklere variant :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat