Karlas arrabbiata
En god arrabbiata-saus er ikke vanskelig å lage fra bunnen av, men den blir bare bedre om du gir den litt ekstra tid.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
- 100 g bacon
- 1 stykk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 stykk rød chili
- 2 ss solsikkeolje
- 2 stykk gulrot
- 1 stykk grillet paprika
- 0.75 stykk squash
- 5 dl hermetiske tomater
- 1 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ts tørket chiliflak
- 3 ss balsamicoeddik
- 2 ss worcestershiresaus
- 400 g penne, eller annen pasta, ukokt
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss TINE® Meierismør
TIL SERVERING
- 4 ss revet parmesan
- 4 stykk rundstykke, eller godt brød
- 2 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Del bacon i biter og finhakk løk, hvitløk og chili. Fres alt i olje på medium varme til løken blir blank og myk.
2
Del gulrøtter, paprika og squash i terninger og fres med løken i 3-4 minutter. Rør inn tomat og olivenolje. La det småkoke i 1 time.
3
Smak til med salt, pepper, chiliflak, balsamico og worcestershiresaus.
4
Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kjøttdeig brun i litt smør mens du hakker kjøttet i biter. Vend inn i arrabbiata-sausen og server over kokt pasta, gjerne med et dryss parmesan og godt brød med smør.
TipsEn ekte arrabbiata lages uten kjøttdeig, så dropp kjøttdeigen om du vil ha retten helt autentisk.
TipsDu kan justere styrken i chilien ved å tilsett mer chili. Toleransen for sterk mat er veldig forskjellig fra person til person, så om det er mange som skal spise kan det være lurt å servere ekstra chili ved siden av som man kan drysse over etter eget ønske.