Brokkoliris med fisk og avokadomos

Brokkoliris med fisk og avokadomos

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Her erstatter brokkoli ris eller couscous og serveres med stekt fisk og fløyelsmyk, frisk avokadokrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g filet av brosme eller annen hvit fisk
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper

Brokkoliris

1 ½ stk brokkoli
1 stk sitron
1 dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
4 ss mandelflak

Avokadomos

2 stk avokadoer
3 ss TINE Lettrømme 10 %
2 ss sitronsaft
1 stk vårløk
4 ss koriander , hakket
1 stk granateple , renset

Slik gjør du det

    1. Riv brokkoli på et grovt rivjern. Press over sitronsaft og vend med olje. Smak til med salt og pepper. Dekk med plast og la marinere i kjøleskapet i 20 minutter eller lenger.
    2. Rist mandelflak i en tørr panne og sett til side. Del fisk i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør.
    3. Mos avokado med lettrømme og limesaft, bruk gjerne en stavmikser om du ønsker en glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.
    4. Finsnitt vårløk og bland med hakket koriander og granateplekjerner. Server over brokkoliris til fisk og med avokadomos til.
      Tips!

      Andre grønnsaker som selleri, purre, kokte beter og tørket frukt eller eplebiter er også godt blandet med brokkoliris.

Tips!

Dropper du fisken, har du en god vegetarrett.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat