Skip to main content

Brokkoliris med fisk og avokadomos

Enkel
40min

Her erstatter brokkoli ris eller couscous og serveres med stekt fisk og fløyelsmyk, frisk avokadokrem.

4.0
(20)
Next ImageBrokkoliris med fisk og avokadomos

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
filet av brosme eller annen hvit fisk
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Brokkoliris

1.5 stk
brokkoli
1 stk
sitron
1 dl
olivenolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 ss
mandelflak

Avokadomos

2 stk
avokado
2 ss
sitronsaft
1 stk
vårløk
4 ss
koriander, hakket
1 stk
granateple, renset

Fremgangsmåte

  1. Riv brokkoli på et grovt rivjern. Press over sitronsaft og vend med olje. Smak til med salt og pepper. Dekk med plast og la marinere i kjøleskapet i 20 minutter eller lenger.

  2. Rist mandelflak i en tørr panne og sett til side. Del fisk i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør.

  3. Mos avokado med lettrømme og limesaft, bruk gjerne en stavmikser om du ønsker en glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.

  4. Finsnitt vårløk og bland med hakket koriander og granateplekjerner. Server over brokkoliris til fisk og med avokadomos til.

    Tips

    Andre grønnsaker som selleri, purre, kokte beter og tørket frukt eller eplebiter er også godt blandet med brokkoliris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dropper du fisken, har du en god vegetarrett.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter