Brokkoliris med fisk og avokadomos
Enkel•40 min min
Her erstatter brokkoli ris eller couscous og serveres med stekt fisk og fløyelsmyk, frisk avokadokrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gfilet av brosme eller annen hvit fisk
-
2 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Brokkoliris
-
1 ½ stkbrokkoli
-
1 stksitron
-
1 dlolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 ssmandelflak
Avokadomos
-
2 stkavokado
-
3 ss
-
2 sssitronsaft
-
1 stkvårløk
-
4 sskoriander , hakket
-
1 stkgranateple , renset
Slik gjør du det
-
1
Riv brokkoli på et grovt rivjern. Press over sitronsaft og vend med olje. Smak til med salt og pepper. Dekk med plast og la marinere i kjøleskapet i 20 minutter eller lenger.
-
2
Rist mandelflak i en tørr panne og sett til side. Del fisk i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør.
-
3
Mos avokado med lettrømme og limesaft, bruk gjerne en stavmikser om du ønsker en glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.
-
4
Finsnitt vårløk og bland med hakket koriander og granateplekjerner. Server over brokkoliris til fisk og med avokadomos til.
Tips
Andre grønnsaker som selleri, purre, kokte beter og tørket frukt eller eplebiter er også godt blandet med brokkoliris.