Proteinlunsj med Gresk yoghurt, avokado, egg og frø

Proteinlunsj med gresk type yoghurt, avokado, egg og frø

0
4
Enkel15 min
Gresk type yoghurt trenger ikke nødvendigvis å ha en søt topping. Prøv en ny frokost- eller lunsjvariant med avokado og egg. Både sunt og godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
  • 4 stk
    egg
  • 2 stk
    avokado
  • 4 ss
    frø f.eks. solsikkefrø, gresskarfrø og sesamfrø
  • 1 ts
    tørket chiliflak
  • 2 ss
    hakkede friske urter f.eks. koriander, gressløk eller bladpersille
  • 2 ts
    chiliolje (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok egg slik du liker de.

  2. 2

    Fordel yoghurt i fire skåler.

  3. 3

    Del avokado i skiver og egg i to. Legg på yoghurten. Strø over frø, chiliflak og hakkede urter. Risle over litt chiliolje på toppen.

    Tips

    Lag gjerne guacamole som du oppbevarer i kjøleskapet sammen med avokadostein slik at den ikke blir brun. Da har du en perfekt topping til yoghurten klar hver morgen. Ønsker du noe salt til, grovhakk røkt kalkunpålegg og ha på toppen av yoghurten.

Del denne oppskriften: