
Proteinlunsj med gresk type yoghurt, avokado, egg og frø
Enkel•15 min min
Gresk type yoghurt trenger ikke nødvendigvis å ha en søt topping. Prøv en ny frokost- eller lunsjvariant med avokado og egg. Både sunt og godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dl
-
4 stkegg
-
2 stkavokado
-
4 ssfrø f.eks. solsikkefrø, gresskarfrø og sesamfrø
-
1 tstørket chiliflak
-
2 sshakkede friske urter f.eks. koriander, gressløk eller bladpersille
-
2 tschiliolje (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Kok egg slik du liker de.
-
2
Fordel yoghurt i fire skåler.
-
3
Del avokado i skiver og egg i to. Legg på yoghurten. Strø over frø, chiliflak og hakkede urter. Risle over litt chiliolje på toppen.
Tips
Lag gjerne guacamole som du oppbevarer i kjøleskapet sammen med avokadostein slik at den ikke blir brun. Da har du en perfekt topping til yoghurten klar hver morgen. Ønsker du noe salt til, grovhakk røkt kalkunpålegg og ha på toppen av yoghurten.