Norvegia Summer Cheese Grill ostesmørbrød Smelt

Summer Cheese Grill

0
2
Enkel20 min
Ostesmørbrød med pølse, sennep og Norvegia® på grillen er superenkel og digg sommermat.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 1 stk
  god, grov pølse
 • 1 stk
  grov baguette
 • 2 skiver
 • 2 ss
  sennep

Slik gjør du det

 1. 1

  Ta en god, grov pølse og del den i to på langs, uten å kutte helt igjennom, slik at du kan brette pølsa ut som en sommerfugl. Legg den på grillen. Hemmeligheten bak pølsegrilling, og spesielt rå pølser, er å ikke stresse. Grill pølsa på lav til medium varme over lang tid, slik at du får en fin grillskorpe og kjøttet er gjennomstekt og varmt.

 2. 2

  Skjær en god bit av bagetten, lengden skal være litt kortere enn pølsa du har på grillen. Del så bagetten i to på langs, men på samme måte som med pølsa skal du ikke skjære tvers gjennom, men heller brette den ut som en sommerfugl.

 3. 3

  Grill bagetten på begge sider. Du kan gjerne legge noe tungt oppå (f.eks et grytelokk) for å holde den flat. Følg godt med og ta den av når begge sider har fått fine grillristmerker.

 4. 4

  Smør innsiden av brødet med sterk sennep (jeg foretrekker Dijon for snert). Legg på pølsa og strø rikelig på med revet Norvegia®. ”Brett” det hele sammen og legg herligheten oppå et lag aluminiumsfolie på grillen. Sett lokket på grillen og la varmen jobbe i et par minutter til osten har smeltet. Tvinn en tykk serviett eller kjøkkenhåndkle rundt. Server!

Tips

Varier med forskjellige pølser, gjerne med chili, eller ost. Grove lammepølser passer også godt til.

Del denne oppskriften: