Pølse i toast
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgod, grov pølse
-
1 stkgrov baguette
-
2 skiver
-
2 sssennep
Slik gjør du det
-
1
Ta en god, grov pølse og del den i to på langs, uten å kutte helt igjennom, slik at du kan brette pølsa ut som en sommerfugl. Legg den på grillen. Hemmeligheten bak pølsegrilling, og spesielt rå pølser, er å ikke stresse. Grill pølsa på lav til medium varme over lang tid, slik at du får en fin grillskorpe og kjøttet er gjennomstekt og varmt.
-
2
Skjær en god bit av bagetten, lengden skal være litt kortere enn pølsa du har på grillen. Del så bagetten i to på langs, men på samme måte som med pølsa skal du ikke skjære tvers gjennom, men heller brette den ut som en sommerfugl.
-
3
Grill bagetten på begge sider. Du kan gjerne legge noe tungt oppå (f.eks et grytelokk) for å holde den flat. Følg godt med og ta den av når begge sider har fått fine grillristmerker.
-
4
Smør innsiden av brødet med sterk sennep (jeg foretrekker Dijon for snert). Legg på pølsa og strø rikelig på med revet Norvegia®. ”Brett” det hele sammen og legg herligheten oppå et lag aluminiumsfolie på grillen. Sett lokket på grillen og la varmen jobbe i et par minutter til osten har smeltet. Tvinn en tykk serviett eller kjøkkenhåndkle rundt. Server!