
Grillsmørbrød med ost og skinke
Klassisk ostesmørbrød som du kan lage på grillen med ingredienser som de fleste har i kjøleskapet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smør brødskiven med meierismør på begge sider og rist den på grillen til den har blitt sprø og har fine grillmerker på hver side. Pass på at grillristen er så ren som mulig, tørk gjerne av den med et papirhåndkle dyppet i matolje før du starter.
- 2
Ha på et tynt lag sennep (eller barbecue-saus) og legg på kokt skinke. Oppå skinken legger du en liten haug med rå, finhakkede grønnsaker. Alt er lov her, prøv stangselleri, vårløk, epler, chili, paprika, eller noe annet du liker. Legg på osten i et tykt lag over hele smørbrødet så alt er dekket godt med ost.
- 3
Legg skiva på aluminiumsfolie og flytt over på grillen. Ha på lokket og la varmen jobbe i et par minutter til osten har smeltet og fått litt farge (Hvis ikke grillen din har lokk, du kan bruke en stålbolle eller et stort grytelokk). Pynt med bladpersille og chili, paprika eller små tomater.
Tips
Server gjerne med stekte båtpoteter og grillet mais, så har du en god grillmiddag.