Skogens dronning

Ostesmørbrødet Skogens dronning

0
0
Enkel15 min
Et ostesmørbrød med flere typer sopp i kombinasjon med italiensk pancetta. Passer perfekt til lunsj eller til kveldskosen. Oppskriften er innsendt av Joran Tveterås.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 skiver
    surdeigsbrød
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 ss
    olivenolje til steking
  • 300 g
    sopp (champignon, østerssopp, kantarell)
  • 1 stk
    grillet paprika eller ferdig grillet paprika på glass
  • 70 g
    pancetta eller bacon
  • 5 skiver
  • 3 stilker
    fersk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Pensle brødskivene med litt smeltet smør og rist dem under grillelementet i ovnen i 2-3 minutter til de er crispy og gylne. Dersom du foretrekker det kan du riste skivene i brødrister, eller steke de i en grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olje.

  2. 2

    Bruk grillelementet i ovnen til å grille paprikaen på følgende måte: Legg paprikaen på en langpanne og stek den til den begynner å «boble» og få farge. Vend den noen ganger for å grille alle sidene. Siden alle grillelement er forskjellige i styrke vil tiden variere noe fra ovn til ovn. Når paprikaen er grillet, putter du den i en plastpose i ca. 10 minutter slik at du lett kan trekke av skinnet.

  3. 3

    Begynn å steke pancettaen, og ha oppdelt sopp i den samme pannen etterhvert.

  4. 4

    Legg på lagvis på den ene av brødskivene: grillet paprika, pancetta - og soppblandingen og bladene fra timianstilkene, før du topper det hele med noen gode skiver Norvegia®.

  5. 5

    Legg på den andre brødskiven og stek ostesmørbrødet i grillpanne på medium varme i 5 minutter. Husk å vende ostesmørbrødet i pannen noen ganger.

Tips

Pancetta er en italiensk bacon som vanligvis ikke er røkt, men konservert med pepper, salt og krydder.

Del denne oppskriften: