Skogens dronning

Ostesmørbrødet Skogens dronning

0
 • Enkel
 • 15 min
Et ostesmørbrød med flere typer sopp i kombinasjon med italiensk pancetta. Passer perfekt til lunsj eller til kveldskosen. Oppskriften er innsendt av Joran Tveterås.

Ingredienser

2 skiver surdeigsbrød
1 ss TINE Meierismør til steking
1 ss olivenolje til steking
300 g sopp (champignon, østerssopp, kantarell)
1 stk grillet paprika eller ferdig grillet paprika på glass
70 g pancetta eller bacon
5 skiver Norvegia® Økologisk
3 stilker fersk timian

Slik gjør du det

  1. Pensle brødskivene med litt smeltet smør og rist dem under grillelementet i ovnen i 2-3 minutter til de er crispy og gylne. Dersom du foretrekker det kan du riste skivene i brødrister, eller steke de i en grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olje.
  2. Bruk grillelementet i ovnen til å grille paprikaen på følgende måte: Legg paprikaen på en langpanne og stek den til den begynner å «boble» og få farge. Vend den noen ganger for å grille alle sidene. Siden alle grillelement er forskjellige i styrke vil tiden variere noe fra ovn til ovn. Når paprikaen er grillet, putter du den i en plastpose i ca. 10 minutter slik at du lett kan trekke av skinnet.
  3. Begynn å steke pancettaen, og ha oppdelt sopp i den samme pannen etterhvert.
  4. Legg på lagvis på den ene av brødskivene: grillet paprika, pancetta - og soppblandingen og bladene fra timianstilkene, før du topper det hele med noen gode skiver Norvegia®.
  5. Legg på den andre brødskiven og stek ostesmørbrødet i grillpanne på medium varme i 5 minutter. Husk å vende ostesmørbrødet i pannen noen ganger.
Tips

Pancetta er en italiensk bacon som vanligvis ikke er røkt, men konservert med pepper, salt og krydder.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat