Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy med ingefær

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 20 min
Herlig syltetøy med ingefær som passer perfekt på nystekte vafler.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g rabarbra
225 g sukker
2 ts frisk ingefær revet

Slik gjør du det

    1. Skyll og skrell rabarbra og skjær den i biter.
    2. Bland rabarbra, sukker og ingefær i en kjele. Kok i ca. 10 minutter. Hell syltetøyet på varme, rene glass og oppbevar kjølig.
      Tips!

      Server rabarbrasyltetøy til nystekte vafler med rømme.

Tips!

Rabarbrasyltetøy passer godt som vertinnegave til sommerfesten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    2 år siden
    Kan jeg bruke sukrin istedenfor vanlig sukker? I så fall, hvor mye?

    Kommenter  (57)


  • Hanne

    2 år siden
    Må dette fryses eller settes i kjøleskap? Hvordan kan jeg "hermetisere" og sette dette i vanlig matbod sammen med annet syltetøy på glass?

    Kommenter  (30)


  • Ingrid

    2 år siden
    hei dette så godt ut, men trenger jeg ikke syltepulver?

    Kommenter  (18)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Ingrid, Dersom du skal fryse syltetøyet i mange måneder, så vil jeg anbefale deg å tilsette litt syltetøypulver. Men dersom du bare skal fryse i noen uker, så går det helt fint uten. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • sylvia

    3 år siden
    kan man bruke rabarbra som har vært fryste?

    Kommenter  (7)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Sylvia, Bestemor brukte å gjøre det av og til og det eneste forskjellen er fargen på syltetøyet. Så aller best er det om du produserer opp syltetøyet når rabarbraene er nyplukket :)

      Kommenter  (3)


  • Kristine

    3 år siden
    Deilig, friskt syltetøy! Jeg synes at det er for mye med to teskjeer ingefær. Jeg brukte ca. én, og det ble passe.

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Kristine, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • S.T

    5 år siden
    Hvor lenge holder syltetøyet i kjøleskapet?

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei S.T! Uten konserveringsmiddel holder det nok vel 1 uke. Husk at det er viktig at glasset syltetøyet oppbevares i er helt rent når syltetøyet helles i.Syltetøyet må oppbevares under tett lokk ellers kommer bakteriene lett til.

      Kommenter  (0)


  • Rabarbra

    5 år siden
    Skal men ikke bruke vann?

    Kommenter  (5)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei på deg! Det kommer så mye væske ut av rabarbraen når den koker, så du skal ikke bruke vann. Sukkeret smelter også. Lykke til med syltetøyet!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat