
Knekkebrød med Snøfrisk og plommer
Enkel•60 min min
Et knasende godt og hjemmelaget knekkebrød med Snøfrisk og plommer. Passer perfekt som en liten snack eller forrett. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.
Ingredienser
Antall porsjoner
Nøtteknekkebrød:
-
50 gvalnøtter
-
50 ghasselnøtter
-
50 gmandler
-
50 ghavregryn
-
50 glinfrø
-
50 gsesamfrø
-
50 gsolsikkekjerner
-
1 tssalt
-
3 dlsammalt rug, grov
-
6 ½ dlvann
Til servering:
-
2 stkplommer
-
2 sssukker
-
4 ssvann
-
4 ss
-
2 ssfriske urter (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 160 °C (varmluft).
-
2
Hakk nøtter. Bland nøtter, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt, mel og vann sammen med en sleiv. La røren stå i 10 minutter.
-
3
Legg røren på bakepapir på stekeplate som er sprayet med formfett. Legg over et nytt papir og rull over med kjevle, slik at det blir jevnt og tynt.
-
4
Fjern det øverste papiret og stek knekkebrødet til det blir gyllent og helt sprøtt, 30-40 minutter.
Til servering:
-
5
Fjern steinen fra plommene og la dem trekke i litt sukker og vann i ca. 5 minutter.
-
6
Server knekkebrød med Snøfrisk og kokt plomme på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.