Knekkebrød med Snøfrisk og plommer

Knekkebrød med Snøfrisk og plommer

2
12
Enkel60 min
Et knasende godt og hjemmelaget knekkebrød med Snøfrisk og plommer. Passer perfekt som en liten snack eller forrett. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøtteknekkebrød:

  • 50 g
    valnøtter
  • 50 g
    hasselnøtter
  • 50 g
    mandler
  • 50 g
    havregryn
  • 50 g
    linfrø
  • 50 g
    sesamfrø
  • 50 g
    solsikkekjerner
  • 1 ts
    salt
  • 3 dl
    sammalt rug, grov
  • 6 ½ dl
    vann

Til servering:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 160 °C (varmluft).

  2. 2

    Hakk nøtter. Bland nøtter, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt, mel og vann sammen med en sleiv. La røren stå i 10 minutter.

  3. 3

    Legg røren på bakepapir på stekeplate som er sprayet med formfett. Legg over et nytt papir og rull over med kjevle, slik at det blir jevnt og tynt.

  4. 4

    Fjern det øverste papiret og stek knekkebrødet til det blir gyllent og helt sprøtt, 30-40 minutter.

Til servering:

  1. 5

    Fjern steinen fra plommene og la dem trekke i litt sukker og vann i ca. 5 minutter.

  2. 6

    Server knekkebrød med Snøfrisk og kokt plomme på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.

Tips

Dersom du ønsker jevn størrelse på knekkebrødene, kan det være lurt å bruke en kniv og skjære dem ut, nesten gjennom, før du putter dem i ovnen.

Del denne oppskriften: