Focaccia med TINE® Grill & Stek

Focaccia med TINE® Grill & Stek

2
1
Enkel20 min
Smakfull focaccia med grillede skiver av TINE® Grill & Stek og urtedressing. Perfekt som lunsjrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 16 stk
    sukkererter
  • 200 g
  • 4 stk
    focaccia i porsjonsstørrelse, delt i 2
  • 10 stk
    cherrytomater i skiver
  • ½ stk
    rødløk i tynne skiver

Urtedressing Salsa Verde

  • 1 stk
    sjalottløk , finhakket
  • 2 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 1 ss
    kapers , grovhakket
  • 1 dl
    hakket bladpersille
  • 1 dl
    hakket frisk basilikum
  • 1 ss
    hakket frisk mynte
  • 3 ss
    eddik (sherry- eller rødvinseddik)
  • 1 ts
    finhakket rød chili
  • 1 dl
    olivenolje, extra virgin
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg sukkerertene i kokende vann i 1 minutt og sil av vannet, avkjøl og del på langs. 

  2. 2

    Del TINE® G&S i 1-2 cm tykke skiver. Grill eller stek skivene i olje eller smør på medium varme i ca. 3-4 min på hver side, eller til de får en fin gyllen skorpe.

Urtedressing Salsa Verde

  1. 3

    Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, persille, basilikum, mynte, eddik og chili i en skål. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med litt salt og pepper.

  2. 4

    Fordel tomat, løk, sukkererter og TINE® G&S skiver på focacciabunnene. Hell på litt salsa, topp deretter med litt mer grønnsaker og legg på focaccialokket.

Del denne oppskriften: