En crispy smak av Napoli ostesmørbrød
Dette ostesmørbrødet byr på det beste av italienske smaker med pepperoni, mozzarella og soltørkede tomater. Steker du ostesmørbrødet i en steinovn får du en perfekt nedsmelting av osten og en deilig crispy overflate. Oppskriften er innsendt av Morten Salihi Karlsen.
Enkel•15 min•2 personer
Ingredienser
- 2 skive surdeigsbrød
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 ss olivenolje, til steking
- 3 ss ferdig pizzasaus
- 10 skive pepperoni
- 6 stykk soltørket tomat, i olje
- 4 skive fersk mozzarella
- 8 skive Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
- 1 ts havsalt
- 4 dråpe olivenolje
- 4 stykk ferske basilikumblader
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Stek brødskivene i grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olivenolje til de får en fin gyllen farge. Dersom du foretrekker det kan skivene også ristes i brødrister, eller ristes under ovnsgrillen i 2-3 minutter.
3
Smør på pizzasausen på hver av brødskivene. Legg på de avrente soltørkede tomatene, pepperoni og fersk mozzarella på den ene brødskiven. Det hele toppes med noen skiver Norvegia® Vellagret.
4
Legg noen skiver Norvegia® Vellagret på den andre brødskiven.
5
Strø på havsalt og noen dråper olivenolje på hver av skivene. Stek begge skivene i stekeovn til osten har begynt å boble og har fått en fin og gyllen farge. Ha gjerne noen blader fersk basilikum på toppen av hver av skivene før servering.