En crispy smak av Napoli ostesmørbrød
Enkel•15 min min
Dette ostesmørbrødet byr på det beste av italienske smaker med pepperoni, mozzarella og soltørkede tomater. Steker du ostesmørbrødet i en steinovn får du en perfekt nedsmelting av osten og en deilig crispy overflate. Oppskriften er innsendt av Morten Salihi Karlsen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 skiversurdeigsbrød
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 ssolivenolje til steking
-
3 ssferdig pizzasaus
-
10 skiverpepperoni
-
6 stksoltørkede tomater i olje
-
4 skiverfersk mozzarella
-
8 skiver
-
1 tshavsalt
-
4 dråperolivenolje
-
4 stkferske basilikumblader
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Stek brødskivene i grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olivenolje til de får en fin gyllen farge. Dersom du foretrekker det kan skivene også ristes i brødrister, eller ristes under ovnsgrillen i 2-3 minutter.
-
3
Smør på pizzasausen på hver av brødskivene. Legg på de avrente soltørkede tomatene, pepperoni og fersk mozzarella på den ene brødskiven. Det hele toppes med noen skiver Norvegia® Vellagret.
-
4
Legg noen skiver Norvegia® Vellagret på den andre brødskiven.
-
5
Strø på havsalt og noen dråper olivenolje på hver av skivene. Stek begge skivene i stekeovn til osten har begynt å boble og har fått en fin og gyllen farge. Ha gjerne noen blader fersk basilikum på toppen av hver av skivene før servering.