Skip to main content

Ostesmørbrødet Skogens dronning

Enkel
15min

Et ostesmørbrød med flere typer sopp i kombinasjon med italiensk pancetta. Passer perfekt til lunsj eller til kveldskosen. Oppskriften er innsendt av Joran Tveterås.

3.1
(7)
Next ImageOstesmørbrødet Skogens dronning

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 skiver
surdeigsbrød
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ss
olivenolje til steking
300 g
sopp (champignon, østerssopp, kantarell)
1 stk
grillet paprika eller ferdig grillet paprika på glass
70 g
pancetta eller bacon
5 skiver
NORVEGIA® økologisk
3 stilk
fersk timian

Fremgangsmåte

  1. Pensle brødskivene med litt smeltet smør og rist dem under grillelementet i ovnen i 2-3 minutter til de er crispy og gylne. Dersom du foretrekker det kan du riste skivene i brødrister, eller steke de i en grillpanne i en 50/50 blanding av smør og olje.

  2. Bruk grillelementet i ovnen til å grille paprikaen på følgende måte: Legg paprikaen på en langpanne og stek den til den begynner å «boble» og få farge. Vend den noen ganger for å grille alle sidene. Siden alle grillelement er forskjellige i styrke vil tiden variere noe fra ovn til ovn. Når paprikaen er grillet, putter du den i en plastpose i ca. 10 minutter slik at du lett kan trekke av skinnet.

  3. Begynn å steke pancettaen, og ha oppdelt sopp i den samme pannen etterhvert.

  4. Legg på lagvis på den ene av brødskivene: grillet paprika, pancetta - og soppblandingen og bladene fra timianstilkene, før du topper det hele med noen gode skiver Norvegia®.

  5. Legg på den andre brødskiven og stek ostesmørbrødet i grillpanne på medium varme i 5 minutter. Husk å vende ostesmørbrødet i pannen noen ganger.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pancetta er en italiensk bacon som vanligvis ikke er røkt, men konservert med pepper, salt og krydder.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter