Skip to main content

Skjørost- og rødbetsalat

Enkel
45min

Smaksrik salat med skjørost, rødbeter og makrell, en perfekt lunsj eller som hovedrett med godt brød ved siden av.

3.0
(2)
Next ImageSkjørost- og rødbetsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

12 stk
små rødbeter
3 dl
havsalt
1 beger
skjørost
2 ss
olivenolje
2 ts
karve, grovknust
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 stk
sider røkt makrell
0.5 dl
dill

Fremgangsmåte

  1. Dekk en ildfast form med havsalt.

  2. Skrubb, vask og tørk rødbet. Dytt rødbetene litt nedi saltet, og bak dem i ovn på 180 °C i ca. 30 min, til de er møre. Del rødbetene i to, og legg dem på et fat eller tallerken.

  3. Vend skjørost sammen med olivenolje, knust karve, litt salt og pepper, og strø det over rødbetene.

  4. Bryt makrell opp i små stykker, og ha det på toppen av salaten. Pynt med dill.

    Tips

    Røkt eller gravet laks kan brukes i stedet for makrell.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en ren vegetarrett, kan du bruke andre typer bakte rotgrønnsaker i tillegg til rødbetene, for eksempel grønne bønner, asparges osv.

Flere fristende oppskrifter