
Skjørost- og rødbetsalat
Smaksrik salat med skjørost, rødbeter og makrell, en perfekt lunsj eller som hovedrett med godt brød ved siden av.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Dekk en ildfast form med havsalt.
- 2
Skrubb, vask og tørk rødbet. Dytt rødbetene litt nedi saltet, og bak dem i ovn på 180 °C i ca. 30 min, til de er møre. Del rødbetene i to, og legg dem på et fat eller tallerken.
- 3
Vend skjørost sammen med olivenolje, knust karve, litt salt og pepper, og strø det over rødbetene.
- 4
Bryt makrell opp i små stykker, og ha det på toppen av salaten. Pynt med dill.
Tips
Røkt eller gravet laks kan brukes i stedet for makrell.
Tips
Ønsker du en ren vegetarrett, kan du bruke andre typer bakte rotgrønnsaker i tillegg til rødbetene, for eksempel grønne bønner, asparges osv.