Rødbetesalat med chevre-krem
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkokte rødbeter
-
2 stkhjertesalat
-
1 ssurter til pynt
-
1 tsDijonsennep
-
1 sshvitvinseddik
-
2 ssolivenolje
-
¼ tspepper
-
¼ tssalt
Chevre-krem
-
250 g
-
1 dl
-
1 sshakket gressløk
-
½ sstimian
Glasserte valnøtter
-
4 sssukker
-
2 ssvann
-
½ tsflaksalt
-
100 gvalnøtter
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Lag glaserte valnøtter ved å smelte sukker med vann i en varm panne til lett karamellisert. Ha i salt og nøtter og rør rundt til nøttene er godt karamellisert.
-
2
Ta pannen til side, rør inn smør, legg nøttene over på matpapir og la avkjøle.
-
3
Ha chevre, melk, gressløk og timian i kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til glatt krem. Du kan også bruke en gaffel og røre ingrediensene godt ut for hånd.
-
4
Del rødbeter i biter og finsnitt salat. Bruk gjerne ferdigkokte vakuumerte rødbeter eller kok dem med skallet på i godt med vann til møre, ca. 1-1 ½ time. Avkjøl og skrell.
-
5
Pisk sammen sennep, eddik olje, salt og pepper til en vinaigrette.
-
6
Fordel salat og rødbeter på tallerkener eller fat, hell over dressing og legg på chevre-krem. Dryss over glaserte valnøtter og friske urter til slutt. Tips! En enkel måte å blande en vinaigrette på, er å ha ingrediensene i et rent syltetøyglass med lokk og riste hardt til alt er godt blandet og du har en kremet emulsjon.