Rødbetesalat med chevre-krem
Herlig liten salat med rødbet, chevre-krem og glaserte valnøtter. Passer godt som forrett når du har gjester, eller som en ekstra fin lunsjrett.
4 stk |
kokte
rødbeter
|
2 stk |
hjertesalat
|
1 ss |
urter
til pynt
|
1 ts |
Dijonsennep
|
1 ss |
hvitvinseddik
|
2 ss |
olivenolje
|
¼ ts |
pepper
|
¼ ts |
salt
|
Slik gjør du det
-
-
Lag glaserte valnøtter ved å smelte sukker med vann i en varm panne til lett karamellisert. Ha i salt og nøtter og rør rundt til nøttene er godt karamellisert.
-
Ta pannen til side, rør inn smør, legg nøttene over på matpapir og la avkjøle.
-
Ha chevre, melk, gressløk og timian i kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til glatt krem. Du kan også bruke en gaffel og røre ingrediensene godt ut for hånd.
-
Del rødbeter i biter og finsnitt salat. Bruk gjerne ferdigkokte vakuumerte rødbeter eller kok dem med skallet på i godt med vann til møre, ca. 1-1 ½ time. Avkjøl og skrell.
-
Pisk sammen sennep, eddik olje, salt og pepper til en vinaigrette.
-
Fordel salat og rødbeter på tallerkener eller fat, hell over dressing og legg på chevre-krem. Dryss over glaserte valnøtter og friske urter til slutt.
Tips! En enkel måte å blande en vinaigrette på, er å ha ingrediensene i et rent syltetøyglass med lokk og riste hardt til alt er godt blandet og du har en kremet emulsjon.
Kommentarer