Røbetesalat med chevre-krem og glaserte valnøtter

Rødbetesalat med chevre-krem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Herlig liten salat med rødbet, chevre-krem og glaserte valnøtter. Passer godt som forrett når du har gjester, eller som en ekstra fin lunsjrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk kokte rødbeter
2 stk hjertesalat
1 ss urter til pynt
1 ts Dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
¼ ts pepper
¼ ts salt

Chevre-krem

250 g Chevre Naturell Haukeli
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ss hakket gressløk
½ ss timian

Glasserte valnøtter

4 ss sukker
2 ss vann
½ ts flaksalt
100 g valnøtter
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Lag glaserte valnøtter ved å smelte sukker med vann i en varm panne til lett karamellisert. Ha i salt og nøtter og rør rundt til nøttene er godt karamellisert.
    2. Ta pannen til side, rør inn smør, legg nøttene over på matpapir og la avkjøle.
    3. Ha chevre, melk, gressløk og timian i kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til glatt krem. Du kan også bruke en gaffel og røre ingrediensene godt ut for hånd.
    4. Del rødbeter i biter og finsnitt salat. Bruk gjerne ferdigkokte vakuumerte rødbeter eller kok dem med skallet på i godt med vann til møre, ca. 1-1 ½ time. Avkjøl og skrell.
    5. Pisk sammen sennep, eddik olje, salt og pepper til en vinaigrette.
    6. Fordel salat og rødbeter på tallerkener eller fat, hell over dressing og legg på chevre-krem. Dryss over glaserte valnøtter og friske urter til slutt. Tips! En enkel måte å blande en vinaigrette på, er å ha ingrediensene i et rent syltetøyglass med lokk og riste hardt til alt er godt blandet og du har en kremet emulsjon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat