Røbetesalat med chevre-krem og glaserte valnøtter

Rødbetesalat med chevre-krem

0
10
Enkel40 min
Herlig liten salat med rødbet, chevre-krem og glaserte valnøtter. Passer godt som forrett når du har gjester, eller som en ekstra fin lunsjrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kokte rødbeter
  • 2 stk
    hjertesalat
  • 1 ss
    urter til pynt
  • 1 ts
    Dijonsennep
  • 1 ss
    hvitvinseddik
  • 2 ss
    olivenolje
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    salt

Chevre-krem

Glasserte valnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Lag glaserte valnøtter ved å smelte sukker med vann i en varm panne til lett karamellisert. Ha i salt og nøtter og rør rundt til nøttene er godt karamellisert.

  2. 2

    Ta pannen til side, rør inn smør, legg nøttene over på matpapir og la avkjøle.

  3. 3

    Ha chevre, melk, gressløk og timian i kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til glatt krem. Du kan også bruke en gaffel og røre ingrediensene godt ut for hånd.

  4. 4

    Del rødbeter i biter og finsnitt salat. Bruk gjerne ferdigkokte vakuumerte rødbeter eller kok dem med skallet på i godt med vann til møre, ca. 1-1 ½ time. Avkjøl og skrell.

  5. 5

    Pisk sammen sennep, eddik olje, salt og pepper til en vinaigrette.

  6. 6

    Fordel salat og rødbeter på tallerkener eller fat, hell over dressing og legg på chevre-krem. Dryss over glaserte valnøtter og friske urter til slutt. Tips! En enkel måte å blande en vinaigrette på, er å ha ingrediensene i et rent syltetøyglass med lokk og riste hardt til alt er godt blandet og du har en kremet emulsjon.

Del denne oppskriften: