Rødbetesalat med chevre-krem
Herlig liten salat med rødbet, chevre-krem og glaserte valnøtter. Passer godt som forrett når du har gjester, eller som en ekstra fin lunsjrett.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk kokte rødbeter
- 2 stykk hjertesalat
- 1 ss urter, til pynt
- 1 ts Dijonsennep
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 ss olivenolje
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts salt
Chevre-krem
- 250 g Chevre Naturell
- 1 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 ss hakket gressløk
- 0.5 ss timian
Glasserte valnøtter
- 4 ss sukker
- 2 ss vann
- 0.5 ts flaksalt
- 100 g valnøtter
- 1 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Lag glaserte valnøtter ved å smelte sukker med vann i en varm panne til lett karamellisert. Ha i salt og nøtter og rør rundt til nøttene er godt karamellisert.
2
Ta pannen til side, rør inn smør, legg nøttene over på matpapir og la avkjøle.
3
Ha chevre, melk, gressløk og timian i kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til glatt krem. Du kan også bruke en gaffel og røre ingrediensene godt ut for hånd.
4
Del rødbeter i biter og finsnitt salat. Bruk gjerne ferdigkokte vakuumerte rødbeter eller kok dem med skallet på i godt med vann til møre, ca. 1-1 ½ time. Avkjøl og skrell.
5
Pisk sammen sennep, eddik olje, salt og pepper til en vinaigrette.
6
Fordel salat og rødbeter på tallerkener eller fat, hell over dressing og legg på chevre-krem. Dryss over glaserte valnøtter og friske urter til slutt.
Tips! En enkel måte å blande en vinaigrette på, er å ha ingrediensene i et rent syltetøyglass med lokk og riste hardt til alt er godt blandet og du har en kremet emulsjon.