Gresk salat med TINE® Grill & Stek og tzatziki
Enkel•20 min min
Grønn salat med TINE® Grill & Stek og syrlig og frisk tzatziki. Perfekt sommermat.
Ingredienser
Antall porsjoner
Tzatziki med Kesam®
-
½ stkslangeagurk , grovrevet
-
1 feddhvitløk
-
3 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Salat
-
200 g
-
4 stkstore tomater
-
24 stkcherrytomater i forskjellige farger
-
24 stkstenfrie oliven
-
½ stkrødløk i tynne skiver
-
½ stkslangeagurk
-
1 dlbasilikum eller andre friske urter
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
Tzatziki med Kesam®
-
1
Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
-
2
Finhakk hvitløk og bland med Kesam® og agurk. Smak til med salt og pepper.
Salaten
-
3
Del TINE® G&S i skiver. Grill eller stek til de får en gyllen stekeskorpe. Bruk gjerne litt TINE® Smør hvis du steker i stekepanne.
-
4
Kutt og bland tomat, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på en tallerken. Ha i litt grovrevet basilikum eller andre friske urter. Smak til med salt og pepper.
-
5
Server salaten og TINE® G&S med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.