Spooky amerikanske pannekaker

Spooky amerikanske pannekaker med gresskar

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 1 min
Halloween-frokosten blir litt skumlere med scary gode gresskarpannekaker, kremspøkelser og rennende karamellsaus.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
400 g hermetisert gresskarpuré
1 stk egg
5 dl hvetemel
3 ss brunt sukker
2 ts bakepulver
1 ts malt allehånde
1 ts malt kanel
½ ts malt ingefær
½ ts salt
75 g TINE Meierismør

KREMSPØKELSER

3 dl TINE Kremfløte
125 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ss melis
1 ss sitronsaft

KARAMELLSAUS

1 ½ dl sukker
1 dl vann
1 ss TINE Meierismør
1 ½ dl TINE Kremfløte
4 ss hakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

    1. Lag karamellsausen først. Smelt sukker med vann i en liten gryte uten omrøring til det begynner å boble. Dra gryten av varmen, rør inn smør og fløte. Vend inn hakkede nøtter og avkjøl til romtemperatur.
      Tips!

      Vil du ha en tykkere karamellsaus reduserer du mengden fløte til 1 dl og lar sausen avkjøle seg helt i kjøleskapet.

    2. Pisk sammen melk, gresskarpuré og egg. Rør inn mel, brunt sukker, bakepulver, allehånde, kanel, ingefær og salt til en glatt, tykk røre.
    3. La røren svelle i ca. 30 minutter. Smelt smør i en panne og hell i røren. Bland godt.
    4. Stek små, tykke pannekaker i pannen med litt ekstra smør til gylne på begge sider. Hold pannekakene varme i ovnen på 60 °C mens resten stekes.
    5. Pisk kremfløten til spøkelsene stiv. Ha i kremost, melis og sitronsaft og pisk godt sammen til en luftig krem. Ha kremen over i en sprøytepose.
    6. Server pannekakene med karamellsaus med nøtter over. Sprøyt små kremdotter formet som spøkelser på toppen og lag øyne med biter av nøtter.
Tips!

For ekstra ekstravaganse kan du drysse over hakket sjokolade ved servering. Finner du ikke gresskarpuré på boks, kan du lage din egen ved å koke gresskarkjøtt mykt med litt vann og så kjøre den til puré med en klatt smør.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Turi Bjørnstad

    2 år siden
    Hei. Stemmer det med en dl vann i oppskrifta på karamellsausen? Har prøvd å lage sausen, men fargen ble rett å slett ikke riktig. Hvis ikke må den koke mye lengre enn at det begynner å boble.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Turi, Det stemmer at det skal være 1 dl vann i karamellsausen. kanskje du må la den småkoke lenger for en mer gylden farge? Lykke til! God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat