Spooky amerikanske pannekaker med gresskar
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ½ dl
-
400 ghermetisert gresskarpuré
-
1 stkegg
-
5 dlhvetemel
-
3 ssbrunt sukker
-
2 tsbakepulver
-
1 tsmalt allehånde
-
1 tsmalt kanel
-
½ tsmalt ingefær
-
½ tssalt
-
75 g
KREMSPØKELSER
-
3 dl
-
125 g
-
1 ssmelis
-
1 sssitronsaft
KARAMELLSAUS
-
1 ½ dlsukker
-
1 dlvann
-
1 ss
-
1 ½ dl
-
4 sshakkede hasselnøtter
Slik gjør du det
-
1
Lag karamellsausen først. Smelt sukker med vann i en liten gryte uten omrøring til det begynner å boble. Dra gryten av varmen, rør inn smør og fløte. Vend inn hakkede nøtter og avkjøl til romtemperatur.
Tips
Vil du ha en tykkere karamellsaus reduserer du mengden fløte til 1 dl og lar sausen avkjøle seg helt i kjøleskapet.
-
2
Pisk sammen melk, gresskarpuré og egg. Rør inn mel, brunt sukker, bakepulver, allehånde, kanel, ingefær og salt til en glatt, tykk røre.
-
3
La røren svelle i ca. 30 minutter. Smelt smør i en panne og hell i røren. Bland godt.
-
4
Stek små, tykke pannekaker i pannen med litt ekstra smør til gylne på begge sider. Hold pannekakene varme i ovnen på 60 °C mens resten stekes.
-
5
Pisk kremfløten til spøkelsene stiv. Ha i kremost, melis og sitronsaft og pisk godt sammen til en luftig krem. Ha kremen over i en sprøytepose.
-
6
Server pannekakene med karamellsaus med nøtter over. Sprøyt små kremdotter formet som spøkelser på toppen og lag øyne med biter av nøtter.