
Spooky amerikanske pannekaker med gresskar
Halloween-frokosten blir litt skumlere med scary gode gresskarpannekaker, kremspøkelser og rennende karamellsaus.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
KARAMELLSAUS
Fremgangsmåte
- 1
Lag karamellsausen først. Smelt sukker med vann i en liten gryte uten omrøring til det begynner å boble. Dra gryten av varmen, rør inn smør og fløte. Vend inn hakkede nøtter og avkjøl til romtemperatur.
Tips
Vil du ha en tykkere karamellsaus reduserer du mengden fløte til 1 dl og lar sausen avkjøle seg helt i kjøleskapet.
- 2
Pisk sammen melk, gresskarpuré og egg. Rør inn mel, brunt sukker, bakepulver, allehånde, kanel, ingefær og salt til en glatt, tykk røre.
- 3
La røren svelle i ca. 30 minutter. Smelt smør i en panne og hell i røren. Bland godt.
- 4
Stek små, tykke pannekaker i pannen med litt ekstra smør til gylne på begge sider. Hold pannekakene varme i ovnen på 60 °C mens resten stekes.
- 5
Pisk kremfløten til spøkelsene stiv. Ha i kremost, melis og sitronsaft og pisk godt sammen til en luftig krem. Ha kremen over i en sprøytepose.
- 6
Server pannekakene med karamellsaus med nøtter over. Sprøyt små kremdotter formet som spøkelser på toppen og lag øyne med biter av nøtter.
Tips
For ekstra ekstravaganse kan du drysse over hakket sjokolade ved servering. Finner du ikke gresskarpuré på boks, kan du lage din egen ved å koke gresskarkjøtt mykt med litt vann og så kjøre den til puré med en klatt smør.