Skip to main content

Spooky amerikanske pannekaker med gresskar

Enkel
1t

Halloween-frokosten blir litt skumlere med scary gode gresskarpannekaker, kremspøkelser og rennende karamellsaus.

4.5
(10)
Next ImageSpooky amerikanske pannekaker med gresskar

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
hermetisert gresskarpuré
1 stk
egg
5 dl
hvetemel
3 ss
brunt sukker
2 ts
bakepulver
1 ts
malt allehånde
1 ts
malt kanel
0.5 ts
malt ingefær
0.5 ts
salt

KREMSPØKELSER

1 ss
melis
1 ss
sitronsaft

KARAMELLSAUS

1.5 dl
sukker
1 dl
vann
4 ss
hakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. Lag karamellsausen først. Smelt sukker med vann i en liten gryte uten omrøring til det begynner å boble. Dra gryten av varmen, rør inn smør og fløte. Vend inn hakkede nøtter og avkjøl til romtemperatur.

    Tips

    Vil du ha en tykkere karamellsaus reduserer du mengden fløte til 1 dl og lar sausen avkjøle seg helt i kjøleskapet.

  2. Pisk sammen melk, gresskarpuré og egg. Rør inn mel, brunt sukker, bakepulver, allehånde, kanel, ingefær og salt til en glatt, tykk røre.

  3. La røren svelle i ca. 30 minutter. Smelt smør i en panne og hell i røren. Bland godt.

  4. Stek små, tykke pannekaker i pannen med litt ekstra smør til gylne på begge sider. Hold pannekakene varme i ovnen på 60 °C mens resten stekes.

  5. Pisk kremfløten til spøkelsene stiv. Ha i kremost, melis og sitronsaft og pisk godt sammen til en luftig krem. Ha kremen over i en sprøytepose.

  6. Server pannekakene med karamellsaus med nøtter over. Sprøyt små kremdotter formet som spøkelser på toppen og lag øyne med biter av nøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For ekstra ekstravaganse kan du drysse over hakket sjokolade ved servering. Finner du ikke gresskarpuré på boks, kan du lage din egen ved å koke gresskarkjøtt mykt med litt vann og så kjøre den til puré med en klatt smør.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter