placeholder image
0

Speileggomelett med chevre

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en rask måte å lage omelett på, ettersom eggene knekkes rett i panna. Med chevre, bacon og sopp i omeletten, og grovbrød til, blir dette en god og mettende middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gsmårettbacon
1 stkløk, finhakket
4 dlsjampinjong, i skiver
2 ssTINE Meierismør
4 stkegg
100 gChevre Original Haukeli, i skiver
½ tssalt
½ tspepper
6 stkcherrytomater, delt i to
4 skivergrovbrød
25 gTINE Meierismør til servering

Slik gjør du det

    1. Fres bacon, løk og sopp i en panne med smør på høy varme, ca. 5 minutter.
    2. Knekk egg side om side i panna. Dryss over salt og pepper, og fordel chevre og tomat utover. Skru ned varmen til lav, og la stå i 5 minutter til eggehviten stivner.

      Tips:

      Bytt gjerne ut chevre med annen ost, som revet Jarlsberg, blåmuggost, kremost eller salatost.

    3. Ha godt med smør på skivene, og topp med speileggomelett.

Tips:

Server gjerne en frisk, grønn salat til med f.eks. hjertesalat, skivet brokkoli, avokado og vårløk. Drypp over litt olivenolje, og skvis over litt sitron.

Kommentarer