Ovnspannekake
Pannekakerøre stekt i form er et godt alternativ til de tradisjonelle pannekakene. Servert med bacon og tyttebær, er dette smaker som de fleste liker.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g bacon, , i terninger
- 3 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett, eller en annen melketype
- 3 stykk egg
- 1 ss TINE® Meierismør
Til servering:
- 4 ss TINE® Meierismør, , smeltet
- 2 dl tyttebærsyltetøy
Slik gjør du
1
2
Stek bacon i en stekepanne.
TipsLegg baconet i en sikt eller på kjøkkenpapir, slik at fettet renner fra.
3
Ha mel og salt i en bolle. Rør inn melk, litt og litt, slik at det ikke blir klumper. Pisk inn egg.
TipsBruk gjerne en håndmikser til å kjøre røren jevn.
4
Smør en stor ildfast form med smør og ha i røren. Dryss over bacon, og stek midt i ovnen i ca. 25 min.
5
Skjær pannekaken i biter og server med smeltet smør og tyttebærsyltetøy.
TipsServer med stekte eplebåter og en frisk salat. Kokte poteter passer også til hvis man er ekstra sulten.