Håndkle og blad
Ovnspannekake
(5757)

Ovnspannekake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pannekakerøre stekt i form er et godt alternativ til de tradisjonelle pannekakene. Servert med bacon og tyttebær, er dette smaker som de fleste liker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

300 gbacon, i terninger
3 dlhvetemel
1 tssalt
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller en annen melketype
3 stkegg
1 ssTINE Meierismør

Til servering:

4 ssTINE Meierismør, smeltet
2 dltyttebærsyltetøy
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C.
    2. Stek bacon i en stekepanne.
      Blått hjerte
      Tips!

      Legg baconet i en sikt eller på kjøkkenpapir, slik at fettet renner fra.

    3. Ha mel og salt i en bolle. Rør inn melk, litt og litt, slik at det ikke blir klumper. Pisk inn egg.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk gjerne en håndmikser til å kjøre røren jevn.

    4. Smør en stor ildfast form med smør og ha i røren. Dryss over bacon, og stek midt i ovnen i ca. 25 min.
    5. Skjær pannekaken i biter og server med smeltet smør og tyttebærsyltetøy.
Blått hjerte
Tips!

Server med stekte eplebåter og en frisk salat. Kokte poteter passer også til hvis man er ekstra sulten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat