Ovnspannekake

Ovnspannekake

2
  • Enkel
  • 35 min
Pannekakerøre stekt i form er et godt alternativ til de tradisjonelle pannekakene. Servert med bacon og tyttebær, er dette smaker som de fleste liker.

Ingredienser

300 g bacon , i terninger
3 dl hvetemel
1 ts salt
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller en annen melketype
3 stk egg
1 ss TINE Meierismør

Til servering:

4 ss TINE Meierismør , smeltet
2 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C.
    2. Stek bacon i en stekepanne.
      Tips

      Legg baconet i en sikt eller på kjøkkenpapir, slik at fettet renner fra.

    3. Ha mel og salt i en bolle. Rør inn melk, litt og litt, slik at det ikke blir klumper. Pisk inn egg.
      Tips

      Bruk gjerne en håndmikser til å kjøre røren jevn.

    4. Smør en stor ildfast form med smør og ha i røren. Dryss over bacon, og stek midt i ovnen i ca. 25 min.
    5. Skjær pannekaken i biter og server med smeltet smør og tyttebærsyltetøy.
Tips

Server med stekte eplebåter og en frisk salat. Kokte poteter passer også til hvis man er ekstra sulten.

Kommentarer

  • Milla

    5 måneder siden
    Her står det ikke noe om hvor stor ildfast formen skal være og så bør dere putte in even langpanne og str på denne. Finnes jo i alle mulig størrelser.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Milla,

      En ''vanlig'' stor ildfastform er som regle mellom 24 og 29 cm :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat