Grove pannekaker med bær
Utførelse
EnkelTid
Grove pannekaker smaker godt og kan fylles med alt fra bær og syltetøy til ost og skinke.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
100 g | TINE Meierismør |
10 dl | Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett |
6 stk | egg |
4 dl | sammalt hvete, grov |
2 dl | hvetemel |
1 ts | salt |
Til servering
5 dl | friske bær |
Slik gjør du det
- Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
- Ha mel og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
- La røren svelle på kjøkkenbenken i 15-20 minutter før du steker pannekaker.
- Varm en stekepanne med slippbelegg på medium varme. Hell i en øse med røre og vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek pannekakene gylne på begge sider, 1-2 minutter på hver side.
- Server med friske bær til.
Tips:
Hold pannekakene varme fram til servering ved å legge dem i en ildfast form dekket med folie i ovnen på 100 °C, eller dekk stabelen med et kjøkkenhåndkle på benken til alle er ferdig stekt.
Tips:
Du kan enkelt variere grovheten på disse pannekakene ved å bytte ut sammalt hvete grov med fint, eller lage røren med rugmel.