Grove pannekaker med bær

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grove pannekaker smaker godt og kan fylles med alt fra bær og syltetøy til ost og skinke.

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gTINE Meierismør
10 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
6 stkegg
4 dlsammalt hvete, grov
2 dlhvetemel
1 tssalt

Til servering

5 dlfriske bær
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
    2. Ha mel og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
    3. La røren svelle på kjøkkenbenken i 15-20 minutter før du steker pannekaker.
    4. Varm en stekepanne med slippbelegg på medium varme. Hell i en øse med røre og vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek pannekakene gylne på begge sider, 1-2 minutter på hver side.
    5. Server med friske bær til.

      Tips:

      Hold pannekakene varme fram til servering ved å legge dem i en ildfast form dekket med folie i ovnen på 100 °C, eller dekk stabelen med et kjøkkenhåndkle på benken til alle er ferdig stekt.

Tips:

Du kan enkelt variere grovheten på disse pannekakene ved å bytte ut sammalt hvete grov med fint, eller lage røren med rugmel.

Kommentarer

  Legg til kommentar